search-button
cross-out

Οργή για την αποφυλάκιση Σειραγάκη: Οι γονείς των παιδιών που ήταν θύματα του είναι απογοητευμένοι και στενοχωρημένοι

Οργή για την αποφυλάκιση Σειραγάκη: Οι γονείς των παιδιών που ήταν θύματα του είναι απογοητευμένοι και στενοχωρημένοι

Για την αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη, μόλις μετά από 8 χρόνια συνολικής ποινής που εξέτισε, από τα 401 χρόνια φυλάκισης που είχε καταδικαστεί, τόσο πρωτόδικα όσο και στο εφετείο, μίλησε στο μεσημβρινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του ΣΚΑΪ Κρήτης και τον Σωτήρη Μεταξά,  ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Ευάγγελος Μουνδριανάκης.

Μάλιστα ο ίδιος αποκάλυψε πως ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου θα καταθέσει αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διερευνηθούν τα ζητήματα τα οποία ανακύπτουν από την παραδοξότητα αυτή και αν χρειαστεί να γίνουν και νομοθετικές μεταβολές.

«Δεν  μπορεί 401 χρόνια κάθειρξη να μετατρέπονται σε οκτώμισι και να τελειώνει το θέμα εκεί, δεν είναι ανεκτό», σημείωσε ο ίδιος.

Η προσφυγή αυτή, σύμφωνα με τον κ. Μουνδριανάκη είναι άτυπη, ωστόσο γίνεται για να αφυπνιστεί  η κοινωνία και τα αντανακλαστικά των νομοθετών, ούτως ώστε για τέτοιου είδους εγκλήματα, τα οποία όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι ιδιάζουσας έως και «αηδιάζουσας» μορφής» , να υπάρχει ειδική μεταχείριση αυτού του τύπου των εγκληματιών.

«Όποιος κάνει τέτοιου είδους ενέργειες δεν είναι άρρωστος, είναι διεστραμμένος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μουνδριανάκης σε δηλώσεις του την Τετάρτη, στην Τηλεόραση CRETA, εξήγησε ότι η αποφυλάκιση προέκυψε με τις ευεργετικές διατάξεις του ποινικού κώδικα, όσον αφορά τον τρόπο έκτισης της ποινής. «Οι φυλακές έχουν την επιδίωξη του σωφρονισμού. Επετεύχθη ο σωφρονισμός αυτός στον Σειραγάκη; Αν κρίνω από την απολογία του στο Δικαστήριο, η οποία ήταν θρασύτατη, ήταν προκλητική, ήταν υπόδειγμα αμετανόητου εγκληματία, ανθρώπου ο οποίος προσπάθησε να επιρρίψει τις ευθύνες του στα θύματά του, τότε ο σωφρονισμός αυτός δεν έχει επιτευχθεί.»

Στο άκουσμα της είδησης της αποφυλάκισης του Νίκου Σειραγάκη, τα μέλη οικογενειών, που τα παιδιά τους είχαν πέσει θύματα του Νίκου Σειραγάκη, πριν από περίπου δέκα χρόνια, δεν έκρυψαν το θυμό τους.

«Είναι πάρα πολύ στεναχωρημένοι και απογοητευμένοι, όχι από τη Δικαιοσύνη, αυτή καθαυτή, η οποία έπραξε το καθήκον της στο ακέραιο, αλλά όσον αφορά τη μεταχείριση αυτού του τύπου των εγκληματιών και του συγκεκριμένου εγκληματία. Η προσωπική μου άποψη, αλλά και ειδικών εγκληματολόγων, κοινωνιολόγων, και ψυχολόγων, είναι ότι αυτού του τύπου τα εγκλήματα, θα πρέπει να εξετάζονται, λαμβάνοντας υπόψη κι άλλες παραμέτρους, οι οποίες θα μπορούν επιστημονικά να πιστοποιήσουν αν όντως υπάρχει μεταμέλεια, γιατί εδώ δεν πρόκειται περί αρρώστου, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Εδώ πρόκειται περί διαστροφής χαρακτήρα.», τόνισε ο κ. Μουνδριανάκης.

Πηγή: creta24.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr