search-button
cross-out

PAWS : Όταν το όνειρο γίνεται πραγματικότητα!

PAWS : Όταν το όνειρο γίνεται πραγματικότητα!

Καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς Paws στο Μαράθι

*ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ Α.Π. 99535/404/23.07.2019 / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

*ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Α.Π. 81/22426/19.02.2020 / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Το νέο πρότυπο, ιδιόκτητο καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς του συλλόγου PAWS στο Μαράθι, Πάρου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί από τις αρχές Μαρτίου 2020.

Παρ’ όλες τις αρχικές αντιξοότητες και δυσκολίες, είναι σημαντικό ότι μόλις σε 10 μήνες(!) καταφέραμε να παραδώσουμε στο νησί μας ένα πραγματικό στολίδι που προσθέτει αξία στην Πάρο και αναβαθμίζει την πολιτιστική και τουριστική της εικόνα. Με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και τηρώντας όλες τις από τον Νόμο προϋποθέσεις και προδιαγραφές, είμαστε περήφανοι που σήμερα η Πάρος αποκτά ένα υπερσύγχρονο και οικολογικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων, ίσως το μοναδικό σε όλη την χώρα!

Αποτελείται από 8 διαφορετικά κτίρια διαμονής σκυλιών, 4 χωριστών διαμερισμάτων το καθένα, αλλά και ατομικά σπιτάκια. Τα κτίρια είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από φυσική πέτρα Πάρου που δένει χρωματικά με το τοπικό περιβάλλον, με θερμομονωτικές οροφές και αεριζόμενους χώρους, που συμπληρώνονται από τρεις ξύλινους οικίσκους για γατιά, αποθηκευτικούς χώρους κ.ά.. Ο αρχιτεκτονικός του  σχεδιασμός έγινε έτσι ώστε οι χώροι που θα διαβιώνουν τα ζώα να προστατεύονται αποτελεσματικά από τις οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες ανάλογα με την κάθε εποχή. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζει άνετη διαμονή και ασφάλεια σε όλα τα φιλοξενούμενα ζώα.

Το νέο καταφύγιό μας στο Μαράθι, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 50 σκυλιά και περίπου 20 γατιά που χρειάζονται ειδική φροντίδα και περίθαλψη. Διαθέτει ειδικό αναρρωτήριο και χώρο για κτηνιατρική εξέταση, ενώ είναι εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα μέσα υγιεινής και προστασίας του περιβάλλοντος. Παράλληλα, διαθέτει πλήρες αποχετευτικό δίκτυο, χωριστό για κάθε κτίριο, έτσι ώστε όλοι οι χώροι να διατηρούνται καθαροί και ασφαλείς.

Το καταφύγιο διαθέτει επίσης κατοικία μόνιμης διαμονής της/του υπεύθυνου του καταφυγίου, έτσι ώστε να υπάρχει 24ωρη επιτήρηση και φύλαξη, καθώς και γραφείο με αποθηκευτικό χώρο. Εκεί θα γίνονται πράξεις υιοθεσίας καθώς και συναντήσεις ενημερωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα με το κοινό. Στόχος μας είναι το νέο μας καταφύγιο, πέρα από την προσωρινή φιλοξενία των ζώων, μέχρι αυτά να υιοθετηθούν, να παρέχει τακτική ενημέρωση σε παιδιά και ενήλικες για την φιλοζωία, την αγάπη και τη σωστή φροντίδα προς τα ζώα.

Λειτουργία – κόστος

Οι ώρες επισκέψεων στο κοινό θα είναι συγκεκριμένες, ενώ οι χώροι του θα λειτουργούν και σαν πάρκο αναψυχής, όπου όσοι επιθυμούν, θα μπορούν να επισκέπτονται τα ζωάκια, να παίζουν με αυτά και, εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον, να τα υιοθετούν.

Ας υπενθυμίσουμε εδώ ότι κάθε χρόνο, περισσότερα από 200 σκυλιά και γατιά υιοθετούνται και φεύγουν από την Πάρο, εφόσον βρεθούν οι κατάλληλες οικογένειες που θα τα αγαπούν και θα τα φροντίζουν.

Το κόστος κατασκευής του νέου καταφυγίου στο Μαράθι, έχει ξεπεράσει τα 200.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από δωρεές και χορηγίες. Αυτό βέβαια επετεύχθη ύστερα από λεπτομερή και ενδελεχή έλεγχο των δράσεων και οικονομικών του συλλόγου μας, από τους μεγάλους θεσμικούς ευεργέτες και χορηγούς μας, διασφαλίζοντας μια απόλυτα διαφανή και σωστή διαχείριση των πόρων για κάθε ευρώ που δαπανήθηκε.

Χορηγίες

Η υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου μας έγινε δυνατή χάρη στις ευγενείς χορηγίες και από ιδρύματα, ευεργέτες και χορηγούς που περιλαμβάνουν τους:

(με αλφαβητική σειρά)

ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ Α.Ε.

ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ Α.Ε.

ESPERANZA ApS (ΔΑΝΙΑ)

ΙΔΡΥΜΑ Α.Γ. ΛΕΒΕΝΤΗ

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Mr. ANSSI KETO (ΔΑΝΙΑ)

ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ Ι.Σ. ΛΑΤΣΗ

LAFARGE BETON ABEE

Ms TIPHAINE MOURRIER (ΓΑΛΛΙΑ)

Ευχαριστούμε όλους θερμά από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε και μας δείχνετε, τη στήριξη που μας προσφέρετε και την πολύτιμη βοήθειά σας!

Ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ οφείλουμε επίσης και σε εκατοντάδες Έλληνες και ξένους ιδιώτες δωρητές, μέλη του συλλόγου μας και μέλη του διοικητικού συμβουλίου PAWS, συνεργάτες, εθελοντές και φίλους που μας βοήθησαν και εξακολουθούν να μας βοηθούν και να μας στηρίζουν με σημαντικές χορηγίες σε χρήμα ή/και σε είδος, έτσι ώστε το όνειρό μας έγινε σύντομα πραγματικότητα και τα αδέσποτα ζωάκια της Πάρου απέκτησαν επιτέλους τον δικό τους χώρο φιλοξενίας, προστασίας, ασφαλούς διαβίωσης και αγάπης!

Επίσης, ευχαριστούμε όλους τους επαγγελματίες (προμηθευτές, κατασκευαστές, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, μαραγκούς κ.α.) οι οποίοι προσέφεραν δωρεάν υλικά και αφιλοκερδή εργασία σε διάφορες φάσεις κατασκευής του καταφυγίου μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του καταφυγίου, έγινε με δωρεάν προσφορά και συνεργασία μεταξύ Αυστραλού και Ελληνίδας Αρχιτέκτονος της Πάρου.

Ακόμη, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και τον κτηνίατρο, Ν. Τσιγώνια, καθώς και τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Σύρου για την εξαιρετική συνεργασία και υποστήριξη που μας προσέφεραν.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε και στη «Φωνή της Πάρου» και ιδιαίτερα στον κ. Ν. Ραγκούση-Λαουτάρη, για την πολύτιμη προσωπική βοήθεια και στήριξη που μας προσέφερε και μας προσφέρει ανελλιπώς στην προσπάθειά μας αυτή. 

Είμαστε βέβαιοι, όπως εξάλλου δείχνουν και τα δεκάδες υποστηρικτικά μηνύματα που δεχόμαστε, ότι όλοι οι κάτοικοι της Πάρου θα αγκαλιάσουν, θα βοηθήσουν και θα στηρίξουν την προσπάθεια του συλλόγου μας για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του καταφυγίου μας, για το καλό του τόπου, της όμορφης Πάρου.

Ίσως είναι η πρώτη φορά στη χώρα μας που ελάχιστοι εθελοντές τόλμησαν να προχωρήσουν σε μία τόσο σημαντική και ολοκληρωμένη επένδυση ευρωπαϊκών προδιαγραφών για αδέσποτα ζώα συντροφιάς, που θα μείνει παρακαταθήκη για το νησί μας και θα αποτελέσει λαμπρό παράδειγμα μίμησης και για άλλες τοποθεσίες της Ελλάδος.

Το νέο καταφύγιο του συλλόγου PAWS στο Μαράθι, σας περιμένει να το επισκεφθείτε, για να δείτε από κοντά τις ασφαλείς, και άνετες εγκαταστάσεις του, τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που τηρούνται με προτεραιότητα την ευζωία και υγιεινή διαβίωση των ζώων μας,  έτσι ώστε να διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι το καταφύγιό μας αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά που μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ως «καταφύγια ζώων»! 

Εδώ καθημερινά, τα φιλοξενούμενα ζωάκια μας δέχονται από τους υπεύθυνους του καταφυγίου και πολλούς εθελοντές μας, όλη την αγάπη, φροντίδα και περιποίηση που τους αρμόζει, αθλούνται ελεύθερα ή/και με συνοδεία εθελοντών, παίζουν και χαίρονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους την κάθε τους στιγμή, μέχρι να βρεθούν γι’ αυτά οι κατάλληλες οικογένειες που θα τα υιοθετήσουν.

Πάντα με την ευχή και την ελπίδα για λιγότερα αδέσποτα στην Πάρο.  

Ρ. Ελευθεριάδου

Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Προστασίας Ζώων Πάρου-PAWS

Πηγή: fonitisparou.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

Άγιοι Ανάργυροι: Συγκλονίζει ο πατέρας της Κυριακής – «Να βγάλουν οι αστυνομικοί τη στολή, φταίνε άπαντες και πρέπει να τιμωρηθούν»
Ελλάδα

Άγιοι Ανάργυροι: Συγκλονίζει ο πατέρας της Κυριακής – «Να βγάλουν οι αστυνομικοί τη στολή, φταίνε άπαντες και πρέπει να τιμωρηθούν»

Δολοφονία αστυνομικού στου Ρέντη: Ο σοκαριστικός διάλογος ανάμεσα στον προφυλακισμένο 18χρονο και στον ανήλικο αδερφό του
Ελλάδα

Δολοφονία αστυνομικού στου Ρέντη: Ο σοκαριστικός διάλογος ανάμεσα στον προφυλακισμένο 18χρονο και στον ανήλικο αδερφό του

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες νοσηλευτριών – «Δεν πιστεύαμε πως η Μαλένα πέθανε»
Ελλάδα

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες νοσηλευτριών – «Δεν πιστεύαμε πως η Μαλένα πέθανε»

Δολοφονία αστυνομικού Λυγγερίδη στου Ρέντη: Ο ανώνυμος πληροφοριοδότης που έλυσε τη σιωπή του 73 ημέρες μετά
Ελλάδα

Δολοφονία αστυνομικού Λυγγερίδη στου Ρέντη: Ο ανώνυμος πληροφοριοδότης που έλυσε τη σιωπή του 73 ημέρες μετά

Αφρικανική σκόνη: Σε «πορτοκαλί πολιορκία» η χώρα – Αποπνικτική ατμόσφαιρα, πότε θα καθαρίσει ο ουρανός
Καιρός

Αφρικανική σκόνη: Σε «πορτοκαλί πολιορκία» η χώρα – Αποπνικτική ατμόσφαιρα, πότε θα καθαρίσει ο ουρανός

Γυναίκα πέθανε αφού κατανάλωσε δηλητηριασμένα μανιτάρια σε εστιατόριο – Τα τελευταία λόγια της
Κόσμος

Γυναίκα πέθανε αφού κατανάλωσε δηλητηριασμένα μανιτάρια σε εστιατόριο – Τα τελευταία λόγια της

Πρίγκιπας Λούις: Δείτε την  φωτογραφία γενεθλίων που τράβηξε η Κέιτ Μίντλετον – Σήμερα κλείνει τα έξι
Lifestyle news

Πρίγκιπας Λούις: Δείτε την φωτογραφία γενεθλίων που τράβηξε η Κέιτ Μίντλετον – Σήμερα κλείνει τα έξι

Θεσσαλονίκη: «Ζητώ συγγνώμη για το λάθος που έκανα» λέει η καθαρίστρια που φωτογράφισε 5χρονη σε τουαλέτες νηπιαγωγείου
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: «Ζητώ συγγνώμη για το λάθος που έκανα» λέει η καθαρίστρια που φωτογράφισε 5χρονη σε τουαλέτες νηπιαγωγείου

zinapost.gr