search-button
cross-out

Κέρκυρα: Το «τέρας του Κάβου» κρυβόταν με κυνηγετικό όπλο έτοιμο για χρήση

Κέρκυρα: Το «τέρας του Κάβου» κρυβόταν με κυνηγετικό όπλο έτοιμο για χρήση

Περισσότεροι από 50 αστυνομικοί στην επιχείρηση για τη σύλληψή του – Είχε μαχαίρια, σουγιάδες και εξοπλισμό για να κρύβεται στην ερημιά

Κυνηγετικό όπλο με τη σφαίρα στη θαλάμη είχε στην κατοχή του ο Δημήτρης Ασπιώτης, ο αποκαλούμενος και «τέρας του Κάβου», ο οποίος κρυβόταν για περισσότερες από δύο εβδομάδες σε δύσβατες και δασώδεις περιοχές στα νότια της Κέρκυρας πριν να συλληφθεί σε χαράδρα το Σάββατο.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στην κατοχή του Ασπιώτη βρέθηκαν «δύο φυσίγγια, μαχαίρια, σουγιάδες καθώς και εξοπλισμός διαβίωσης στην ύπαιθρο».

Το «τέρας του Κάβου», ο οποίος αναζητείτο για την απαγωγή και τον βιασμό μιας 34χρονης, προσπάθησε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς αλλά έπεσε σε χάραδρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Ο Ασπιώτης, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, έχει υποστεί κάταγμα στο ισχίο, έχει αιμάτωμα νεφρού, κάταγμα στα πλευρά και στον σπόνδυλο.

Όπως είπε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας Ματθαίος Γιαννούλης για στην επιχείρηση της σύλληψης του Ασπιώτη συμμετείχαν περισσότεροι από 50 αστυνομικοί ενώ «ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή του Λιμεναρχείου Κέρκυρας από θαλάσσης, δεδομένου ότι το εν λόγο σημείο οδηγούσε σε απόκρημνη παραλία».

«Πλησιάσαμε στο σημείο μέσω θαλάσσης και μετά ανεβήκαμε στο λόφο. Η περιοχή ήταν πολύ δύσβατη και χρειάστηκαν περισσότερο από δυόμιση ώρες για να καταφέρουμε να διασώσουμε τον 47χρονο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής της Πυροσβεστικής νομού Κέρκυρας, Νίκος Κολοβός, ο οποίος χαρακτήρισε την επιχειρήση «δύσκολη». 

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία «στην κατοχή του Ασπιώτη βρέθηκε και κατασχέθηκε τσαντάκι μέσης που περιείχε δύο κινητά τηλέφωνα και σε κοντινή απόσταση από το σημείο εντοπισμού του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη:

-κυνηγητικό μονόκαννο όπλο, οπλισμένο έτοιμο για χρήση, με φυσίγγιο στη θαλάμη
– ένα (1) ακόμα κυνηγητικό φυσίγγιο
– δύο (2) μαχαίρια με ξύλινη λαβή και δύο σουγιάδες μήκους λάμας από 15 έως 20 εκ.
– τέσσερις (4) συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας ( PowerBank )
– δύο (2) κατσαβίδια
– φωτιστική λάμπα ελαίου, μικρός προβολέας και επαναφορτιζόμενος φακός χειρός
– ηλιακό πάνελ παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με καλώδια φόρτισης κινητών
– τρεις (3) φορτιστές κινητών τηλεφώνων
– μικρό χρηματικό ποσό
– σακίδιο πλάτης παραλλαγής και ένας υπνόσακος ( Sleeping Bag )
– ένα ακόμη κινητό τηλέφωνο καθώς και ρουχισμός

Πώς έφτασαν οι Αρχές στον εντοπισμό του

Ο φερόμενος ως βιαστής της 34χρονης Αλβανιδας ο οποίος αναζητούνταν εδώ και μέρες από τις αστυνομικές Αρχές, είχε καταφέρει να χτίσει μια μικρή ξύλινη καλύβα δίπλα στην παραλία Άγιος Γόρδιος στη περιοχή Λευκιμη της Κέρκυρας, προσποιουμενος τον ερημίτη ώστε να μπορέσει να περάσει απαρατήρητος. Η ανάγκη του όμως να αναζητήσει τροφη και νερό τον ανάγκαζε να περιφέρεται για ορισμένο χρονικό διάστημα σε καθημερινή ωστόσο βάση στη συγκεκριμένη παραλια την οποία επισκεπτεται κόσμος, ειδικά τα Σαββατοκύριακα.

Το Σάββατο λοιπόν στην παραλία του Αγίου Γορδιου βρέθηκαν αρκετοί επισκέπτες αλλά και ντόπιοι της περιοχής που κατέβηκαν για μια βουτιά εκμεταλλευομενοι τις ήπιες καιρικές συνθήκες. Ο Ασπιωτης έκανε το λάθος να βγει από την κρυψώνα του στη προσπάθεια να αναζητήσει τροφη και τότε ένας κάτοικος της περιοχής τον αναγνώρισε. Χωρις να τον πλησιάσει κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο την αστυνομία και το Λιμενικό προκειμένου να τους ενημερώσει για την παρουσία του αναζητουμενου στη παραλια.

Αμέσως δόθηκε σήμα από στεριά και θάλασσα και μεσα σε λίγη ώρα δυνάμεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού βρίσκονταν στο σημείο, έτοιμοι να επέμβουν. Όταν ο Ασπιωτης αντελήφθη την παρουσία τους, παρότι δεν είχε πολλές δυνάμεις, έτρεξε να ξεφύγει με αστυνομικούς και λιμενικούς να τον καταδιώκουν. Ωστόσο στη προσπαθεια του να γλιτώσει τη σύλληψη, γλίστρησε σε μια χαράδρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στη μέση και στα πόδια, ωστόσο διατηρούσε τις αισθήσεις του και ήταν συνεργασιμος με τις Αρχές. Για τον απεγκλωβισμο του χρειάστηκε η συνδρομη της Πυροσβεστικής και της ομάδας διάσωσης.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr