search-button
cross-out

Προκλητική Τουρκία κάνει μαθήματα στην Ελλάδα: Να σέβεστε τους αλλόθρησκους

Προκλητική Τουρκία κάνει μαθήματα στην Ελλάδα: Να σέβεστε τους αλλόθρησκους

Ακραία προκλητική και με πολύ «βαριές» εκφράσεις η νέα ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κατά της Ελλάδας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η Τουρκία όχι μόνο ζητά τα… ρέστα από την Ελλάδα, αλλά την καλεί να σέβεται όσους δεν μιλούν τη γλώσσα της και δεν έχουν την ίδια θρησκεία.

Η Τουρκία προκαλεί στον Έβρο και το Αιγαίο, η Τουρκία παραβιάζει με κάθε ευκαιρία το διεθνές δίκαιο αλλά σε μια ακόμη πρόκληση προς την Ελλάδα ζητάει και τα… ρέστα. Με μια σκληρή ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας «φωτογραφίζει» τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, κατηγορεί την Ελλάδα πως παραπλανά την κοινή γνώμη και καταπατά τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών!

Click4more Δένδιας: Ανησυχούμε για τις τουρκικές κινήσεις, γι αυτό ενισχύουμε τις δυνάμεις στον Έβρο

Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, έγινε με αφορμή συνέντευξη του Νίκου Δένδια. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ κατηγόρησε την Ελλάδα πως προτιμά την ένταση από τον διάλογο με την Τουρκία, πως παραπλανά την κοινή γνώμη, πως παραποιεί τα γεγονότα για εσωτερικούς σκοπούς και θεωρεί πως η Ελλάδα κινητοποιείται από το «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου». Μάλιστα, καλεί (!) την ελληνική ηγεσία να λογικευτεί!

Η Τουρκία κάνει λόγο για αναφορές οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα «έχει σαφώς παραβιάσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες ανθρώπων που ζητούν άσυλο και ειδικά το δικαίωμά τους στη ζωή». Μάλιστα, ο Ακσόι χαρακτηρίζει «ντροπιαστικό» να αποκαλούνται «αθώοι άνθρωποι» στην Τουρκία «βάρβαροι».

«Το ελληνικό κράτος πρέπει να απαλλαχθεί από τη βαρβαρότητά του. Γι’ αυτό πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, να μην τους βασανίζει, να μην τους κακομεταχειρίζεται και να μην τους ωθεί πίσω (σ.σ. στην Τουρκία εννοεί)», συνεχίζει ο Ακσόι.

Και η δήλωσή του «κλείνει» με την εξής φράση: «Επίσης, αυτοί που υποστηρίζου ότι είναι το Λίκνο του (υποτιθέμενου) πολιτισμού, πρέπει να σέβονται εκείνους που έχουν άλλη γλώσσα και άλλη θρησκεία».

Η αφορμή για τη νέα πρόκληση από την Τουρκία ήταν οι δηλώσεις που έκανε χθες (27.05.2020) ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο ραδιόφωνο Θέμα 104,6, όπου, μεταξύ άλλων, τόνισε πως η Τουρκία παραβιάζει με βάρβαρο τρόπο τα ανθρώπινα δικαιώματα, εξωθώντας τους μετανάστες στα σύνορα.

Κάλεσε την Τουρκία «να φέρεται σαν χώρα του 21ου αιώνα, όχι σαν μια χώρα που επιδιώκει να επικρατήσει με λογική κανονιοφόρων» και θύμισε πως «έχουμε, δυστυχώς, δηλώσεις Τούρκων επισήμων ότι μόλις τελειώσει η περίοδος του κορονοϊού οι άνθρωποι δε θα εμποδιστούν από την Τουρκία. Όταν ακούτε να λέει δε θα εμποδιστούν νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε το υπονοούμενο. Tο έχουμε ξαναζήσει άλλωστε».

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr