search-button
cross-out

Διπλή τραγωδία σε Ηγουμενίτσα και Κόρινθο: Πώς χάθηκαν ένα κοριτσάκι 2 ετών και μία 23χρονη κοπέλα

Διπλή τραγωδία σε Ηγουμενίτσα και Κόρινθο: Πώς χάθηκαν ένα κοριτσάκι 2 ετών και μία 23χρονη κοπέλα

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες από τον χαμό του μικρού κοριτσιού στην Ηγουμενίτσα – «Ασφυξία» επιβεβαίωσε η ιατροδικαστική εξέταση – Οργή των συγγενών της 23χρονης για τους γιατρούς ιδιωτικής κλινικής στην Κόρινθο

Δύο πόλεις, δύο νέοι άνθρωποι με όλη τη ζωή μπροστά τους, δύο απίθανες περιπτώσεις, δύο τραγωδίες… Τη Δευτέρα η ελληνική κοινωνία έμαθε για ένα κοριτσάκι δύο ετών που έχασε τη ζωή του στην Ηγουμενίτσα και για μία 23χρονη κοπέλα που ξαφνικά «έφυγε» στην Κόρινθο. Δύο περιπτώσεις που προκαλούν χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες βαθιά θλίψη. Πόσω μάλλον, όταν έγινα γνωστοί οι λόγοι και οι λεπτομέρειες. Το μεν κοριτσάκι στην Ηγουμενίτσα υπέστη ασφυξία όταν το κεφαλάκι τουν εγκλωβίστηκε ανάμεσα στα κάγκελα του κρεβατιού του και η δε 23χρονη απεβίωσε 10 ημέρες μετά από εγχείριση ρουτίνας στην οποία είχε υποβληθεί. Δύο περιπτώσεις με αμυδρές πιθανότητες να συμβούν και που βύθισαν την ελληνική -και όχι μόνο τις τοπικές- κοινωνία στη θλίψη.

Στην Ηγουμενίτσα, οι λεπτομέρειες του θανάτου ενός 2χρονου αγγέλου συγκλονίζουν. Το παιδί δεν έπαιζε, ώστε να υποστεί ατύχημα. Το δύομ ετών κοριτσάκι ξύπνησε και ήθελε να κατέβει από την κουνιά του. Τότε το κεφαλάκι του εγκλωβίστηκε στα κάγκελα και δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει, ενώ οι γονείς του κοιμόντουσαν και δεν ήταν σε θέση να αντιληφθούν την τραγωδία που διαδραματιζόταν στο διπλανό δωμάτιο. 

Το παίδι το βρήκαν οι γονείς του, εκπαιδευτικοί και οι δύο, το πρωί χωρίς τις αισθήσεις του και το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, όπου παρά την προσπάθεια των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή, δυστυχώς κατέληξε.

Σύμφωνα με τις αρχές, το Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας ειδοποιήθηκε από τον εφημερεύοντα ιατρό του νοσοκομείου ότι τη Δευτέρα στις 7:30 το πρωί δύο γονείς μετέφεραν χωρίς τις αισθήσεις τους το παιδί τους, στο Κέντρο Υγείας.

Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ φως στις συνθήκες θανάτου της μικρής αναμένεται να ρίξει η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από ιατροδικαστή στα Ιωάννινα.

Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαίωσε την ασφυξία

Λίγες ώρες αργότερα, επιβεβαιώθηκε από τη νεκροψία- νεκροτομή ότι το δίχρονο κοριτσάκι από την Ηγουμενίτσα «έφυγε» από ασφυξία.. Η νεκροψία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα από τον Καθηγητή Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεόδωρο Βουγιουκλάκη. Ο θάνατος του δίχρονου παιδιού προήλθε από ασφυξία. Το κεφαλάκι του μπλέχθηκε στα κάγκελα της κούνιας, κατά την προσπάθειά του να βγει και δυστυχώς κατέληξε.

«Ο θάνατος επήλθε με τον μηχανισμό της ασφυξίας και χαρακτηρίζεται ως ατύχημα» είναι το ακριβές πόρισμα του Καθηγητή Ιατροδικαστικής.

Σε επικοινωνία του Epiruspost με τον κ. Βουγιουκλάκη υπογράμμισε με έμφαση ότι ο ίδιος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν η κούνια πληρούσε τους κανόνες ασφάλειας.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται οι γονείς του άτυχου νηπίου  οι οποίοι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι η μικρή τους, μόλις δύο χρονών, στην προσπάθεια της να βγει έξω από την κούνια της πνίγηκε στα κάγκελα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το στενό περίγυρο της οικογένειας, η μητέρα, καθηγήτρια στο επάγγελμα, είχε προετοιμάσει τα πάντα το βράδυ της Κυριακής ώστε η μικρή Χρυσάνθη να απολαύσει άλλο ένα ξένοιαστο βραδινό ύπνο στη ζεστασιά και την ασφάλεια του σπιτιού της.

Κάποια στιγμή τα ξημερώματα, η μικρή ξύπνησε και χωρίς να γκρινιάξει προσπάθησε να βγει έξω από την κούνια της. Σε μια στιγμή έβαλε το κεφαλάκι της μέσα στα κάγκελα του κρεβατιού της και εγκλωβίστηκε στην προσπάθειά της να απεγκλωβιστεί. Πνίγηκε χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα.

Λίγο μετά τις επτά το πρωί, οι γονείς της άτυχης μικρής πήγαν προς την κούνια και έμειναν έκπληκτοι από την εικόνα, χωρίς να χάσουν χρόνο απεγκλώβισαν την μικρούλα.

Έτρεξαν αμέσως στο Κέντρο Υγείας της περιοχής όπου διαπιστώθηκε απλά ο θάνατος του νηπίου.

Οι γονείς του παιδιού δεν μπορούν να πιστέψουν πόσο άδικα έχασαν την μικρή τους κόρη και προσπαθούν να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους για να μεγαλώσουν το άλλο τους παιδί, μια κόρη πέντε ετών, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν ξέρει ακόμα κάτι για το χαμό της μικρής της αδερφής.

Το ζευγάρι μένει μόνιμα στην Ηγουμενίτσα και η 35χρονη μητέρα εργάζεται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ ο σύζυγός της εργάζεται ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με τις Αρχές, το Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας ειδοποιήθηκε από τον εφημερεύοντα ιατρό του νοσοκομείου ότι τη Δευτέρα στις 7:30 το πρωί δύο γονείς μετέφεραν χωρίς τις αισθήσεις τους το παιδί τους, στο Κέντρο Υγείας.

Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ φως στις συνθήκες θανάτου της μικρής αναμένεται να ρίξει η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από ιατροδικαστή στα Ιωάννινα.

Στην Κόρινθο εξελισσόταν μία δεύτερη τραγωδία

Αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την Ηγουμενίτσα και συγκεκριμένα στην Κόρινθο, εξελισσόταν μία άλλη τραγωδία. Στην προκειμένη περίπτωση, μία 23χρονη κοπέλα άφηνε την τελευταία της πνοή το πρωί της Δευτέρας,

Πώς; Σύμφωνα με πληροφορίες η 23χρονη Αλεξάνδρα είχε υποβληθεί σε επέμβαση ρουτίνας σε ιδιωτική κλινική της Κορίνθου όταν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έπεσε σε κώμα αμέσως μετά το χειρουργείο.

Στη συνέχεια η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς και επί δέκα μέρες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Όλο αυτό το διάστημα φίλοι και γνωστοί έκαναν εκκλήσεις μέσω Facebook για αίμα ώστε να σωθεί η νεαρή Αλεξάνδρα.

Χθες  το πρωί άφησε την τελευταία της πνοή βυθίζοντας στο πένθος και τη θλίψη την οικογένειά της .

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της νεαρής Αλεξάνδρας , οι φίλοι έσπευσαν να την αποχαιρετίσουν μέσω Facebook αλλά και να εκφράσουν την οργή τους για τον άδικο χαμό της κοπέλας .

«Για εκείνη παλεύαμε τόσο καιρό !Κι εκείνη πάλευε να ζήσει αλλά δεν τα κατάφερε !Δεν άντεξε ! Δεν πρόλαβε να κάνει τα 23α γενέθλιά της !!! Τι μπορεί να νιώθουμε όλοι τώρα ; Τι μπορεί να νιώθει η οικογένεια της ;Θλίψη ! Οργή !Ο γιατρός αυτός που έδωσε τον όρκο του Ιπποκράτη να βοηθάει ανθρώπους την σκότωσε ! Δεν θα μείνει έτσι αυτό !!!Θα πληρώσει ακριβά για την πράξη του!!!Κι εύχομαι να μην μπορέσει πάλι να κοιμηθεί ήρεμος !!!Ευχομαι να νιώσει τον πόνο που προκάλεσε !!!» γράφει μια φίλη της στο Facebook

«Καλό ταξίδι Αλεξάνδρα , το σχολείο θα σε θυμάται !» με αυτά τα λόγια την αποχαιρετά ο καθηγητής της.

Πηγή: protoithema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

Για πρώτη φορά μιλά ο 36χρονος με νανισμό που συνελήφθη ως μέλος κυκλώματος μαστροπείας: Πήγα τα 2 κορίτσια σε ένα πάρτυ αλλά δεν ήξερα την ηλικία τους, ούτε τι έκαναν…
Zina's Blog

Για πρώτη φορά μιλά ο 36χρονος με νανισμό που συνελήφθη ως μέλος κυκλώματος μαστροπείας: Πήγα τα 2 κορίτσια σε ένα πάρτυ αλλά δεν ήξερα την ηλικία τους, ούτε τι έκαναν…

Σασμός:  Δημήτρης Λάλος- Μαριλίτα Λαμπροπούλου.  Eίναι ζευγάρι και στη ζωή;
Lifestyle news

Σασμός: Δημήτρης Λάλος- Μαριλίτα Λαμπροπούλου. Eίναι ζευγάρι και στη ζωή;

Συστάσεις της Ένωσης Πνευμονολόγων στους πολίτες για την αφρικανική σκόνη
Ελλάδα

Συστάσεις της Ένωσης Πνευμονολόγων στους πολίτες για την αφρικανική σκόνη

Τραγωδία στα Χανιά: Άνδρας αυτοκτόνησε με φυτοφάρμακο στο γκαράζ του σπιτιού του
Ελλάδα

Τραγωδία στα Χανιά: Άνδρας αυτοκτόνησε με φυτοφάρμακο στο γκαράζ του σπιτιού του

Ο Άγιος Ιλαρίων, ο ηγούμενος της Ι.Μ Πελεκητής τιμάται στις 28 Μαρτίου
Ελλάδα

Ο Άγιος Ιλαρίων, ο ηγούμενος της Ι.Μ Πελεκητής τιμάται στις 28 Μαρτίου

Χαμός σε σχολείο της Λάρισας: Βρισιές και άγριος καβγάς μπροστά στα παιδιά – Κλήθηκε η αστυνομία
Ελλάδα

Χαμός σε σχολείο της Λάρισας: Βρισιές και άγριος καβγάς μπροστά στα παιδιά – Κλήθηκε η αστυνομία

Ο μεγαλογαιοκτήμονας που κατηγορείται πως βίασε 11χρονη “σπάει” τη σιωπή του:  Όλη η περιοχή γνωρίζει τι γίνεται στο σπίτι εκείνο με τη μητέρα, τον πατριό και τα αδέλφια…
Zina's Blog

Ο μεγαλογαιοκτήμονας που κατηγορείται πως βίασε 11χρονη “σπάει” τη σιωπή του: Όλη η περιοχή γνωρίζει τι γίνεται στο σπίτι εκείνο με τη μητέρα, τον πατριό και τα αδέλφια…

Η τηλεθέαση το βράδυ της Τετάρτης
Τηλεθέαση

Η τηλεθέαση το βράδυ της Τετάρτης

zinapost.gr