search-button
cross-out

Κορονοϊός – Ξάνθη: Κλείνουν για 10 ημέρες 5 σχολεία – Σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί, βρέθηκε ένας θετικός

Κορονοϊός – Ξάνθη: Κλείνουν για 10 ημέρες 5 σχολεία – Σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί, βρέθηκε ένας θετικός

Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη της Ξάνθης, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ένας δάσκαλος, ο οποίος διδάσκει σε τέσσερα δημοτικά σχολεία.

Ο εκπαιδευτικός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε πυρετό το περασμένο σαββατοκύριακο και το τεστ που έκανε, σε ιδιωτικό εργαστήριο, βγήκε θετικό. Την Τρίτη, 9 Ιουνίου, δεν πήγε στα μαθήματα, ενημέρωσε τους συναδέρφους του και τα σχολεία έκλεισαν και θα παραμείνουν κλειστά για δέκα ημέρες, ενώ έχουν μπει σε καραντίνα συνολικά 80 εκπαιδευτικοί.

Ο εκπαιδευτικός τελευταία φορά που δίδαξε ήταν την περασμένη Παρασκευή στα εξής σχολεία: Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και δύο Δημοτικά Σχολεία, 15ο και 20ο στο Δροσερό Ξάνθης.

Έτσι, με απόφαση Υπουργείου Παιδείας και ΕΟΔΥ, αποφασίστηκε να μείνουν για δέκα ημέρες κλειστά και τα τέσσερα σχολεία όπου δίδασκε ο δάσκαλος.

Κλειστό από την αρχή της εβδομάδας είναι και το μειονοτικό δημοτικό σχολείο στην Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, καθώς ένας δάσκαλος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Στον δήμο Τοπείρου έχουν εντοπιστεί 5 κρούσματα και έχουν ιχνηλατηθεί οι επαφές τους.

Πηγή: thetoc.gr Με πληροφορίες από fonitisxanthis

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr