search-button
cross-out

Επίθεση με βιτριόλι: Γιατί ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα στην 35χρονη

Επίθεση με βιτριόλι: Γιατί ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα στην 35χρονη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προφυλακιστεί μετά την απολογία της την επόμενη Τρίτη – Αποστασιοποιημένη και απόμακρη δείχνει η 35χρονη από όσα της καταλογίζουν, σύμφωνα με άτομα του περιβάλλοντός της

Νέα δεδομένα στην ποινική μεταχείριση της 35χρονης γυναίκας, η οποία κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας, στις 20 Μαΐου στην Καλλιθέα, σηματοδοτεί η κακουργηματική ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της, χθες, από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, που βαρύνει πλέον την 35χρονη, την φέρνει αντιμέτωπη ακόμη και με το ενδεχόμενο προφυλάκισής της αμέσως μετά την απολογία της στον ανακριτή, η οποία ορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη.

Όπως ανέφεραν στο protothema.gr νομικές πηγές ενδεχομένως η δίωξη να «πατάει» νομικά στο γεγονός ότι η ποσότητα του καυστικού υγρού που ρίχτηκε στο πρόσωπο αλλά και το σώμα της 34χρονης Ιωάννας ήταν πολύ μεγάλη και δυνητικά θα μπορούσε να την έχει σκοτώσει. Αρκεί να σημειωθεί πως η νεαρή γυναίκα μετά την επίθεση που δέχθηκε έχει υποστεί εγκαύματα από το βιτριόλι στο 93% του προσώπου αλλά και το 30% του σώματός της.

Όσον αφορά στην ποινή που προβλέπεται από τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, αυτή ξεκινάει από 12,5 έτη κάθειρξης και φτάνει μέχρι τα πέντε έτη φυλάκισης. Αν, ωστόσο, το δικαστήριο αναγνωρίσει στο δράστη ενός τέτοιου εγκλήματος ελαφρυντικό, τότε η ποινή μπορεί να μειωθεί ακόμη και στα 2,5 έτη και να εκλείψει έτσι κάθε πιθανότητα ο καταδικασθείς να οδηγηθεί στη φυλακή.

Αντίθετα, αν είχε ασκηθεί σε βάρος της 35χρονης δίωξη για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, τότε η ποινή που θα μπορούσε να της επιβληθεί θα ήταν, το ανώτερο, μέχρι δέκα έτη κάθειρξης. Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη κατηγορία, θα ήταν σχεδόν αδύνατο το ενδεχόμενο προφυλάκισής της, σύμφωνα και με εγκύκλιο του Αρείου Πάγου.

Ανεξάρτητα, ωστόσο, από την έκβαση που μπορεί να έχει μια ενδεχόμενη δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για ένα τέτοιο αδίκημα, αυτή τη στιγμή η νεαρή γυναίκα από το χωριό Σταθά της Αιτωλοακαρνανίας ενδέχεται μετά την απολογία της να οδηγηθεί στις φυλακές.

Άρνηση

Ωστόσο, μέχρι στιγμής η κατηγορούμενη φέρεται να έχει αρνηθεί προανακριτικά κάθε εμπλοκή της στην υπόθεση και όπως μάλιστα έλεγαν πρόσωπα του περιβάλλοντός της δείχνει εντελώς αποστασιοποιημένη και απόμακρη από όσα της καταλογίζουν.

Η 35χρονη μίλησε με το δικηγόρο της Σάκη Κεχαγιόγλου στον οποίο επίσης ανέφερε ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση. «Με πήρε η οικογένειά της για να αναλάβω την υπόθεση. Μιλήσαμε μόνο τηλεφωνικά, μου είπε πως δεν έχει καταθέσει και δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Είναι το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή. …», ανέφερε χθες σε δηλώσεις του από τα δικαστήρια ο κ. Κεχαγιόγλου. Πάντως η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει η κατηγορουμένη θα πρέπει να έχει απαντήσεις και για τα πειστήρια που οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν στο διαμέρισμα της. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες, για την τηλεκάρτα, την οποία η 35χρονη φαίνεται πως χρησιμοποίησε για να καλέσει το ραδιοταξί που θα την πήγαινε στο σημείο της επίθεσης αλλά και την περούκα, την καμπαρντίνα και το σακίδιο που φέρεται να είχε στις πρόβες και την ημέρα, που κατά την κατηγορία, επιτέθηκε με το βιτριόλι στην Ιωάννα.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr