search-button
cross-out

Απαγωγή Μαρκέλλας: Μαραθώνια κατάθεση της κοκκινομάλλας – Στο στόχαστρο οι συνεργάτες της

Απαγωγή Μαρκέλλας: Μαραθώνια κατάθεση της κοκκινομάλλας – Στο στόχαστρο οι συνεργάτες της

Βίντεο ντοκουμέντο από την απαγωγή – Γιατί χορήγησαν ναρκωτικές ουσίες στο μικρό κορίτσι – Πώς ερμηνεύεται η ενέργεια του αδερφού της να ζητήσει την επιμέλεια

Τους συνεργάτες της κοκκινομάλλας που είχε προσεγγίσει την οικογένεια και άρπαξε τη 10χρονη Μαρκέλλα καθώς εκείνη επέστρεφε σπίτι από το σχολείο της, αναζητούν οι ερευνητές της αστυνομίας, μετά τη σύλληψή της και τη μαραθώνια ανάκριση στην οποία υποβλήθηκε η γυναίκα-κλειδί, στη σκοτεινή αυτή υπόθεση.

Οι αστυνομικοί φέρονται να έχουν εντοπίσει ένα ακόμη πρόσωπο «υψηλού ενδιαφέροντος» για την υπόθεση. Μέσα στις επόμενες ώρες δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερη προσαγωγή, ενώ γίνονται γνωστές οι λεπτομέρειες της απαγωγής και το σχέδιο που είχαν οργανώσει οι πρωταγωνιστές.

Η αρπαγή της 10χρονης Μαρκέλλας φαίνεται να έχει ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου, καθώς πίσω από τη συγκεκριμένη ιστορία, δεν αποκλείεται να κρύβεται διεθνές εγκληματικό δίκτυο. Την ώρα που η «κοκκινομάλλα», βασική ύποπτη, έδινε κατάθεση στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης, κυκλοφόρησε βίντεο-ντοκουμέντο που δείχνει τη μικρή να περιπλανιέται στον δρόμο κουρασμένη, κρατώντας τη σχολική τσάντα της.

Το μεγάλο ερωτηματικό, πάντως, παραμένει η χορήγηση ναρκωτικών ουσιών στο μικρό κορίτσι και ο σκοπός τους.  Η Μαρκέλλα αναγνώρισε την κοκκινομάλλα που φέρεται να την άρπαξε, αλλά το κίνητρο της πράξης παραμένει αδιευκρίνιστο. Το θρίλερ της εξαφάνισης έλαβε τέλος το πρωί του Σαββάτου, όταν έγινε γνωστό ότι το κοριτσάκι βρέθηκε σε βενζινάδικο στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Το βίντεο, που έφερε στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, δείχνει την απαγωγέα να βαδίζει ταχύτατα και η μικρή Μαρκέλλα να προσπαθεί να την… προλάβει λίγο πριν την αφήσει στο πρατήριο υγρών καυσίμων όπου και την αναγνώρισαν λίγο αργότερα.

«Η κοπέλα σταμάτησε και είπε στην μικρή: «πήγαινε πίσω» και μετά έφυγε προς την παραλία», αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας στο OPEN, ενώ καταλήγει: «Μου φάνηκε περίεργη η γυναίκα. Φορούσε κουκούλα, μάσκα, μόνο τα μάτια της φαίνονταν».

H «κοκκινομάλλα» που φέρεται να άρπαξε τη Μαρκέλλα έξω από το σχολείο της στην Κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε από τις Αρχές στην Παραλία Κατερίνης, στην Πιερία, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα.

Μαραθώνια κατάθεση από την «κοκκινομάλλα»

Μαραθώνια ήταν η κατάθεση της γυναίκας που προσήχθη το μεσημέρι της Τετάρτης ως η βασική ύποπτη στην υπόθεση αρπαγής της 10χρονης Μαρκέλλας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η «κοκκινομάλλα» προσπάθησε με κάθε τρόπο να ξεγελάσει τους αστυνομικούς, ώστε να μην την εντοπίσουν γνωρίζοντας, προφανώς, πως υπάρχουν στοιχεία γι’ αυτή.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. που επικαλείται το ρεπορτάζ, η γυναίκα «είχε σχεδόν ξυρίσει το κεφάλι της», προκειμένου να μην εντοπιστεί, πράγμα που δεν συνέβη. Το μεσημέρι της Τετάρτης οι αρχές την εντόπισαν στην Παραλία της Κατερίνης, όπου, μάλιστα, είχε πάει και είχε νοικιάσει ένα μικρό δωμάτιο προ τριών ημερών.

Η  περιπέτεια που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα με την εξαφάνιση της 10χρονης Μαρκέλλας από την Τούμπα Θεσσαλονίκης, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με αμείωτη ένταση. Αυτό που απασχολεί, πλέον, τις αρχές είναι να καταλήξουν στο πρόσωπο ή στα πρόσωπα, που βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση απαγωγής του μικρού κοριτσιού και να διαπιστώσουν τα κίνητρα της ενέργειάς τους.

«Σχετικά πρόσφατα» η χορήγηση των ναρκωτικών ουσιών

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως στο αίμα της 10χρονης Μαρκέλλας εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες. «Από τη στιγμή που έχουν διαρρεύσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπάρχουν κάποιες ψυχοτρόπες ουσίες στη μικρή. Αυτό που μπορώ να σας πω επίσης είναι ότι είμαστε ακόμα στην αρχή της ανάλυσης και έχουμε ακόμα κάποιες μέρες μπροστά μας για να τη διεκπεραιώσουμε», είπε η κ. η Ελένη Ζαγγελίδου, ιατροδικαστής που συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα που εξετάζει τη 10χρονη, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι γενικότερα οι ουσίες αυτές δεν δίνονται ενέσιμα, σπανίως η μία από τiς δύο ναι, αλλά σε γενικότερο πλαίσιο δεν δίνονται ενέσιμα. Εδώ το παιδί δεν είχε τέτοια ευρήματα», σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Ζαγγελίδου.

Οι πηγές των διωκτικών και δικαστικών αρχών αναφέρουν πως η χορήγηση των ουσιών στη μικρή μαθήτρια έγινε «σχετικά πρόσφατα». Μάλιστα, θεωρείται πιθανό η λήψη των ναρκωτικών φαρμάκων να ευθύνεται και για την εικόνα σύγχυσης που παρουσίαζε η Μαρκέλλα μετά τον εντοπισμό της και κατά τις πρώτες συνομιλίες με τους παιδοψυχολόγους και αστυνομικούς, όταν έδειχνε να μην έχει πλήρη αίσθηση του χρόνου.

Και αυτό που θα έχει ενδιαφέρον μετά την ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων, είναι πως θα φανεί αν οι ουσίες χορηγούνταν στο κορίτσι πριν το συμβάν της περασμένης Πέμπτης ή αν της τα έδωσε κάποιος κατά τη διάρκεια της αναζήτησής της.

Γιαννόπουλος (Χαμόγελο του Παιδιού): Να ξεφύγει το παιδί από τη φρίκη που έζησε

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος μίλησε στο Mega για την υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας, σημειώνοτνας πως ο οργανισμός που εκπροσωπεί, γνώριζε πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση, τις οποίες μοιράστηκε με την αστυνομία προκειμένου να διασταυρωθούν.

Πηγή: protothema.gr
 

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr