search-button
cross-out

Επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη: Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία των τραυματιών

Επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη: Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία των τραυματιών

Διασωληνωμένος, με βαρύτατες βλάβες στον εγκέφαλο, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Β’ ΜΕΘ του «Γεώργιος Παπανικολάου» ο 56χρονος εφοριακός, ένας από τους τρεις τραυματίες της αιματηρής επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης, την περασμένη Πέμπτη (16/07), ενώ η 67χρονη, η οποία είναι επίσης διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, οδηγήθηκε σήμερα (20/07) στο χειρουργείο για αποκατάσταση βλαβών στο πρόσωπο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας των τριών τραυματιών της επίθεσης, ο 56χρονος, «ο οποίος νοσηλεύεται στη Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι διασωληνωμένος σε καταστολή σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής με βαρύτατες βλάβες στον εγκέφαλο» και η κατάσταση του είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Η 67χρονη, η οποία παραμένει διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, «λόγω σταθεροποίησης της κατάστασής της σήμερα οδηγήθηκε στο χειρουργείο για αποκατάσταση βλαβών από γναθοχειρουργούς, ΩΡΛ, οφθαλμίατρους και νευροχειρουργούς στο δεξί ημιμόριο του προσώπου», ενώ η 47χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική με βελτιωμένη την κατάσταση της υγείας της και είναι εκτός κινδύνου.

Οι Αρχές «ξεσκονίζουν» το κινητό του δράστη

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κοζάνης, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ευελπιστούν να εντοπίσουν στο κινητό του 45χρονου ευρήματα που θα ρίξουν φως στα αίτια της άγριας επίθεσης. Οι Αρχές ελπίζουν ότι θα βρουν κάποιο βίντεο, φωτογραφίες ή και μηνύματα του δράστη που θα αποκαλύψουν το κίνητρό του και ίσως δείξουν και το χρόνο που σχεδίαζε να σπείρει τον τρόμο στην Εφορία Κοζάνης.

Τι λέει ο εφοριακός που άρπαξε το τσεκούρι από τον 45χρονο

Ο άνθρωπος που κατάφερε να αρπάξει το τσεκούρι από τα χέρια του 45χρονου μίλησε στον Alpha. «Μπήκε τρέχοντας ένας υπάλληλος στο γραφείο μου και φώναζε “βοήθεια την αστυνομία”. Έτρεξα αμέσως στον δεύτερο όροφο και βρήκα τον δράστη να χτυπάει με το τσεκούρι μία συνάδελφο. Όρμηξα από ένστικτο να τον ακινητοποιήσω», είπε στον Alpha.

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο 45χρονος
Στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο 45χρονος άνδρας που επιτέθηκε με τσεκούρι και τραυμάτισε τρεις υπαλλήλους στην εφορία Κοζάνης.

Ο 45χρονος ακόμα και την ώρα της σύλληψής του, απειλούσε τους πάντες, ακόμα και τους αστυνομικούς.

Την ώρα που του περνούσαν χειροπέδες, εκείνος όπως μετέδωσε το Star τους φώναζε «Θα έρθει και η δική σας ώρα. Θα σας πετύχω, ξέρω πού πίνετε καφέ. Δεν θα λείψετε από την κοινωνία ούτε εσείς ούτε οι εφοριακοί».

Οι γονείς του δεν θέλουν να έχουν επαφή μαζί του
Σύμφωνα με τον δικηγόρο των γονιών του 45χρονου, η οικογένεια εξακολουθεί να βρίσκεται στο σκοτάδι. «Προσπαθούν να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας των ανθρώπων αυτών, δεν έχουν καμία επικοινωνία με τον γιο τους».

«Δεν δίνουν κάποια εξήγηση» τόνισε ο δικηγόρος.

Η αυτοθυσία του προϊσταμένου της ΔΟΥ Κοζάνης
Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ ήταν εκείνος που βρήκε την ψυχραιμία να τον ακινητοποιήσει. Το

Ένας ακόμη υπάλληλος της εφορίας στην Κοζάνη, περιγράφει στο Mega το πώς γλίτωσε από καθαρή τύχη.

Ο ίδιος, κρατώντας ακόμα στο χέρι του τα έγγραφα της δουλειάς του, τρέχει πανικόβλητος να σωθεί.

«Χτυπάει κουδούνι και τινάζομαι ή το μυαλό μου γυροφέρνει σε όλη την κατάσταση και δεν κρύβω ότι ώρες ώρες μου έρχονται και ενοχές που αφήσαμε και την πλήρωσε ο συνάδελφος», λέει ο υπάλληλος της εφορίας.

Τον αφόπλισε και μέχρι να φθάσουν οι αστυνομικοί, τον κρατούσε με τη βοήθεια άλλων δύο ατόμων ακίνητο στο πάτωμα.

Ο 45χρονος οδηγήθηκε ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού ενώ συνεχίζει να μην αποκαλύπτει τους λόγους της επίθεσης. Πίνει μόνο νερό και αρνείται να φάει.

Συγκλονιστική μαρτυρία εφοριακού

Σκηνικό από ταινία τρόμου, θυμίζει η φρικτή επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης, όπως μαρτυρούν άνθρωποι που ήταν παρόντες και βίωσαν το περιστατικό.

Εφοριακός περιέγραψε στον ΑΝΤ1 τα τραγικά λεπτά της επίθεσης: «Δεν θυμάμαι αν αυτά που αντίκρισα τα είδα ποτέ σε αμερικανική ταινία, μετά τα μεσάνυχτα. Τόσο φρικτές ίσως να μην είναι. Αφού έκανε μια βόλτα σε όλο τον όροφο, επισκέφτηκε όλα τα γραφεία, έριξε μια ματιά, πήγε και στην τουαλέτα. Στη συνέχεια πήγε στο γραφείο του εισοδήματος, κατευθύνθηκε στη γωνία όπου ήταν ο Πέτρος, ο συνάδελφος, και τον χτύπησε. Είδαν οι υπόλοιποι συνάδελφοι τι συμβαίνει, άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, άλλος εδώ, άλλος εκεί, κατευθύνθηκε λίγο πιο μπροστά στο γκισέ που ήταν η συνάδελφος η Θεοδώρα, η οποία δεν είχε αντιληφθεί προφανώς ή δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Τη χτύπησε μία, την έριξε κάτω, την ξανάριξε μια τσεκουριά ακόμη στο κεφάλι κι άρχισε να κυνηγάει τους υπόλοιπους υπαλλήλους. Αυτός τους ακολουθούσε και μάλιστα το διασκέδαζε κι έλεγε “δεν θα μου γλιτώσετε” και τα λοιπά. Σκληρά πράγματα. Όταν κατέβηκα εγώ κάτι του είπα και λέει αυτός «αυτό έπρεπε να γίνει, αυτό σας άξιζε, αυτό έκανα». Ένας αμετανόητος και από αυτά που έλεγε προηγουμένως στις συναδέλφισσες που τις κυνηγούσε , ότι «δεν θα μου γλιτώσετε», έτσι, ειρωνικά, το απολάμβανε κιόλας. Ψυχρός δολοφόνος».

Όταν ο προϊστάμενος ελέγχου έφθασε έξω από το γραφείο της φρίκης, ο δράστης είχε ρίξει στο πάτωμα μία ακόμη γυναίκα και τη χτυπούσε. Σωτήρια ήταν η επέμβαση του διευθυντή της Εφορίας: «Τη χτυπούσε αλύπητα. Εκείνη τη στιγμή που πάλευε η Μαρία για να γλιτώσει, κατέβηκε ο διευθυντής. Είδε το περιστατικό, όρμησε πάνω του. Ήρωας πραγματικός. Τον απέτρεψε να ξαναχτυπήσει, βοήθησε να απεμπλακεί η Μαρία. Της είπε, «φύγε εσύ, θα παλέψω εγώ», τον ακινητοποίησε. Μάχη σκληρή, ο ένας με το τσεκούρι, ο άλλος να τον αποτρέπει. Τον έστησε στον τοίχο, τον παρέσυρε μια εδώ, μια εκεί, στον διάδρομο, μέχρι να τον ρίξει κάτω. Ήρθε στη συνέχεια και ο συμβασιούχος καθαριστής, τον βοήθησε, τον ρίξανε κάτω, παλεύανε να αποδεσμεύσει αυτός, να απελευθερώσει, να ανοίξει την παλάμη, να αφήσει το τσεκούρι, δεν το κατάφερναν, με πολλή πίεση αναγκάστηκε να υποχωρήσει και το πήρε η Αλεξάνδρα το τσεκούρι από τα χέρια, η επιμελήτριά μας».

Πηγή: newsbomb.gr

Photo: kozanilife.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

Ντουμπάι: Απίστευτες εικόνες από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν δρόμοι στις χειρότερες καταιγίδες των τελευταίων 20 ετών
Newsroom

Ντουμπάι: Απίστευτες εικόνες από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν δρόμοι στις χειρότερες καταιγίδες των τελευταίων 20 ετών

Τραγωδία στο Πασαλιμάνι:Συντετριμμένος ο πατέρας του 31χρονου αστυνομικού «Δεν μπορώ να το πιστέψω»
Ελλάδα

Τραγωδία στο Πασαλιμάνι:Συντετριμμένος ο πατέρας του 31χρονου αστυνομικού «Δεν μπορώ να το πιστέψω»

Νοστράδαμος: Η ανατριχιαστική προφητεία του για το Ισραήλ, το Ιράν και τον Γ Παγκόσμιο Πόλεμο
Κόσμος

Νοστράδαμος: Η ανατριχιαστική προφητεία του για το Ισραήλ, το Ιράν και τον Γ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ρόδος: Στο εδώλιο 43χρονος που «πολιορκούσε» με άσεμνα μηνύματα 12χρονη
Ελλάδα

Ρόδος: Στο εδώλιο 43χρονος που «πολιορκούσε» με άσεμνα μηνύματα 12χρονη

Σασμός:  Ο Αντώνης λαμβάνει ένα στοιχείο για τον Αντρέα, ενώ ο Χρήστος έχει μια δυσάρεστη έκπληξη
TV Program

Σασμός: Ο Αντώνης λαμβάνει ένα στοιχείο για τον Αντρέα, ενώ ο Χρήστος έχει μια δυσάρεστη έκπληξη

Άγιοι Ανάργυροι: Η στιγμή της μεταφοράς του 39χρονου στις φυλακές Κορυδαλλού (video)
Ελλάδα

Άγιοι Ανάργυροι: Η στιγμή της μεταφοράς του 39χρονου στις φυλακές Κορυδαλλού (video)

Η Νατάσα Παζαΐτη «έκλεισε» τα 58 και το γιόρτασε με τον Κώστα Καραμανλή, τα παιδιά τους και τον Πέπε (Photo)
Lifestyle news

Η Νατάσα Παζαΐτη «έκλεισε» τα 58 και το γιόρτασε με τον Κώστα Καραμανλή, τα παιδιά τους και τον Πέπε (Photo)

“Δεν ήρθε κανείς απ’την παρέα μου να με δει”: Ο Γολγοθάς δίχως τέλος της 22χρονης Αντριέλλας στο Βόλο και  το παράπονο
Ελλάδα

“Δεν ήρθε κανείς απ’την παρέα μου να με δει”: Ο Γολγοθάς δίχως τέλος της 22χρονης Αντριέλλας στο Βόλο και το παράπονο

zinapost.gr