search-button
cross-out

Κορονοϊός – Καλά νέα: Βγήκε από την εντατική η 17χρονη στο ΑΧΕΠΑ

Κορονοϊός – Καλά νέα: Βγήκε από την εντατική η 17χρονη στο ΑΧΕΠΑ

Πολύ αισιόδοξα είναι τα νέα για τη 17χρονη από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει διαγνωσθεί με κορονοϊό και νοσηλευόταν για περισσότερο από δύο εβδομάδες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ.

Η 17χρονη βγήκε από τη ΜΕΘ και νοσηλεύεται από την Δευτέρα σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου, ενώ οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της. Αυτό που προβλημάτιζε ιδιαίτερα τους γιατρούς, είναι πως η ανήλικη δεν πάσχει από κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Πρόκειται για το νεαρότερο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα, που έχει εισέλθει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και είχε διασωληνωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, ανακοινώθηκαν 183 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Στην Αττική εντοπίστηκαν τα 107 από τα 173 εγχώρια κρούσματα του ιού, αριθμός που δεν μπορεί παρά να σκορπά προβληματισμό για τη διασπορά στον πολυπληθέστερο νομό της Ελλάδας.

Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για ανακοινώσεις της Δευτέρας, μέρα κατά την οποία γνωστοποιούνται λιγότερα κρούσματα, λόγω της υπολειτουργίας πολλών εργαστηρίων το Σαββατοκύριακο. Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ανακοινώθηκε 50 κρούσματα στην Αττική. Αντιθέτως, στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν μόλις 9, όσα και στην Περιφέρεια Κοζάνης, ενώ 8 βρέθηκαν στην Ημαθία και 6 στα Ιωάννινα.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr