search-button
cross-out

48χρονος κατηγορείται για διακίνηση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων-Τι βρήκαν οι αστυνομικοί στα αρχεία του;

Ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων με τις ειδικότερες μορφές της απόκτησης, της κατοχής και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας του οποίου η παραγωγή συνδέεται με την χρησιμοποίηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, άσκησε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου εις βάρος ενός 48χρονου, κατοίκου Καρπάθου, μετά το πέρας έρευνας που διεξήγαγε το 4ο Τμήμα Διαδικτυακής Προστασίας Ανηλίκων και Ψηφιακής Διερεύνησης της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
48χρονος κατηγορείται για διακίνηση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων-Τι βρήκαν οι αστυνομικοί στα αρχεία του;

Πιο συγκεκριμένα ο 48χρονος, που κλήθηκε ήδη σε απολογία από την τακτική Ανακρίτρια Ρόδου, ενεπλάκη σε υπόθεση διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας με ακόμη 3 άτομα.
Στο πλαίσιο ερευνών για την πάταξη του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων μέσω της εφαρμογής επικοινωνιών Cipher και με την χρήση εργαλείου που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, οι αστυνομικοί εντόπισαν τρεις παραβάτες αλλά και τα αρχεία που διαμοίρασαν σε έτερους χρήστες και έγινε καταγραφή των αρχείων που αντάλλαξαν καθώς και των ηλεκτρονικών ιχνών τους.
Για έναν εξ’ αυτών με το όνομα χρήστη «mysexydaughter» καταγράφηκαν ηλεκτρονικά ίχνη σε τρείς διαφορετικές χρονικές στιγμές πλην όμως από αυτά δεν προέκυψαν στοιχεία συγκεκριμένων συνδρομητών που να διευκολύνουν τον εντοπισμό του άγνωστου δράστη.
Από τις αναφορές του εργαλείου διαπιστώθηκε το email που διαχειριζόταν και ο λογαριασμός kik και το όνομα του χρήστη.
Ακολούθησε αίτημα συνδρομής σε εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων για την άντληση στοιχείων.
Την 4η Μαρτίου 2020 οι αστυνομικοί έλαβαν απαντήσεις στο αίτημα που είχαν υποβάλει τον Μάιο του 2019 και προέκυψε ο αριθμός κινητού τηλεφώνου που αντιστοιχεί στον κατηγορούμενο.
Διαπιστώθηκε στην πορεία ότι διαμένει και εργάζεται στην Κάρπαθο και την 18η Ιουνίου 2020 αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία του και διενήργησαν έρευνα.
Από τον επιτόπιο έλεγχο των ψηφιακών μέσων που βρέθηκαν δεν εντοπίστηκε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, πλην όμως, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, παραδέχτηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση, την χρήση του προγράμματος επικοινωνιών Cipher και επικοινωνία του με έτερους χρήστες και ανταλλαγή αρχείων, μεταξύ των οποίων και αρχείων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και άλλων που απεικόνιζαν με σεξουαλικό τρόπο την ανήλικη κόρη της συντρόφου του στην Κάρπαθο.
Ακολούθησε ο έλεγχος των κατασχεθέντων από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και συγκεκριμένα ενός tablet και ενός κινητού τηλεφώνου και έλεγχος εφαρμογών και ηλεκτρονικών συσκευών αποθήκευσης στο διαδίκτυο που χρησιμοποιούσε.
Βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας και πλέον αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Μανώλης Κουτσούκος.
Πηγή:www.dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr