search-button
cross-out

Αιτωλοακαρνανία: Αυτό είναι το ηλικιωμένο ζευγάρι της φονικής ληστείας στο Χαλκιόπουλο

Ένα αγαπημένο ζευγάρι το οποίο για πολλές δεκαετίες πάλεψε με κακουχίες και πολλές ατυχίες ήταν οι ηλικιωμένοι που έπεσαν θύματα των αδίστακτων ληστών στο Χαλκιόπουλο της Αιτωλοακαρνανίας. Σήμερα κηδεύεται ο άτυχος 91χρονος που δεν άντεξε.
Αιτωλοακαρνανία: Αυτό είναι το ηλικιωμένο ζευγάρι της φονικής ληστείας στο Χαλκιόπουλο

Τα δύο γεροντάκια που πριν από αρκετά χρόνια έχασαν το γιο τους, έμεναν σε ένα μικρό σπίτι στο Χαλκιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας προσπαθώντας να ξεπεράσουν το άσχημο παιχνίδι που τους έπαιξε η μοίρα. “Μετά από το παιδί μου έπρεπε να πάρει κι έμενα. Να πάει το παιδί σε μια γωνία και να έρθει να πάρει κι εμένα. Ζω δέκα χρόνια. Τι;” λέει η κυρία Δήμητρα που εκτός από τον άδικο χαμό του γιου της, είδε τον άνδρα της να ξεψυχά μπροστά της, ανήμπορη η ίδια να τον βοηθήσει.

Στο βίντεο του e-maistros.gr, που τραβήχτηκε λίγο καιρό πριν από τη φονική ληστεία, οι δύο ηλικιωμένοι μιλούν για τις σχέσεις των ανθρώπων στην ορεινή περιοχή του Βάλτου, τονίζοντας ότι όσο περνούν τα χρόνια γίνονται όλο και πιο απόμακρες. “Τα είχα καλά με όλους εγώ. Πάνε οι εποχές εκείνες. Τώρα έχουν κλειστεί όλοι μέσα στα σπίτια τους. Τότε μέσα στον Καρβασαρά είχαμε όλο τον κόσμο καλό. Τώρα ούτε καλημέρα. Περνάνε από εδώ και κοιτάνε επάνω”, είχε πει η 85χρονη κυρία Δήμητρα.

Ο σύζυγός της, που είχε χάσει την άκρη του δεξιού χεριού, όπως φαίνεται και στο βίντεο περπατούσε με τη βοήθεια μιας γκλίτσας, ενώ οι δύο τους αλληλοβοηθούνταν για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν ακόμα και στη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Σήμερα στο μικρό χωριό της Αιτωλοακαρνανίας θα γίνει η κηδεία του ηλικιωμένου άνδρα που δέθηκε και φιμώθηκε από τους δράστες που εισέβαλαν στο σπίτι του. Η σύζυγος του νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο του Αγρινίου, ενώ οι τρεις φερόμενοι ως δράστες που συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς οδηγήθηκαν στις φυλακές μετά την απολογίες τους στον ανακριτή.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ακαρνανίας που έχουν αναλάβει ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση περιμένουν εντός των επόμενων ημερών τα αποτελέσματα των ευρημάτων που έχουν στείλει στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ. ΑΣ.

Παρότι οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο γειτόνων και του ανιψιού των ηλικιωμένων που συνελήφθησαν αναφέρουν ότι έχουν αποδομήσει την κατάθεση, οι διωκτικές αρχές αναφέρουν ότι ο ένας εκ των τριών δραστών ομολόγησε αρχικά τις πράξεις τόσο τις δικές του, όσο και των συνεργών του, ωστόσο στη συνέχεια πήρε την προφορική του κατάθεση πίσω. Μάλιστα όπως είπε στους αστυνομικούς αρχικά, πήραν από το σπίτι των ηλικιωμένων ένα πακέτο με χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο σπίτι, εκτός από τα χρήματα που φέρεται να πήραν οι δράστες, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς ένα πόσο της τάξης των 13.750 ευρώ. Τα 11.900 ευρώ ήταν στο πρώτο συρτάρι ενός κομοδίνου, ενώ τα υπόλοιπα 1.850 ευρώ σε κάποιο άλλο χώρο του σπιτιού.

Τόσο το ποσό που άρπαξαν οι δράστες όσο και αυτά που άφησαν στο σπίτι ήταν σε δεσμίδες χαρτονομισμάτων των 100 ευρώ και προέρχονταν από τις συντάξεις των ηλικιωμένων, οι οποίες στην περιοχή δίνονται από τους ταχυδρόμους κι όχι με την καταβολή τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr