search-button
cross-out

Ανήλικα χάθηκαν σε ναυάγιο: Στην Κρήτη η μητέρα για να αποχαιρετήσει τα αγγελούδια της

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο!
Ανήλικα χάθηκαν σε ναυάγιο: Στην Κρήτη η μητέρα για να αποχαιρετήσει τα αγγελούδια της

Η τελευταία τραγική πράξη μιας οδυνηρής πορείας προς την ελευθερία, παίχτηκε προ ημερών στο Κοιμητήριο Ηρακλείου, όπου μια Αφγανή μετανάστρια που βρισκόταν ανάμεσα σε εκείνους που διασώθηκαν από το ναυάγιο του σκάφους που τους μετέφερε από την Τουρκία πριν από ένα μήνα, ήρθε στην Κρήτη από την Αθήνα που νοσηλευόταν ως επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, για να θάψει τα δύο αγγελούδια της 6 και 9 ετών που άφησαν την τελευταία τους πνοή παλεύοντας με την θάλασσα.

Λόγω πρωτοκόλλου που τηρείται στα πιθανά κρούσματα covid, τόσο τα δύο ανήλικά όσο και μία ακόμη γυναίκα που είχε μεταφερθεί στο Ιατροδικαστικό Εργαστήριο του ΠΑΓΝΗ, ετάφησαν προ ημερών στο Ηράκλειο, σε μια ορισμένη περιοχή για τα κρούσματα covid, με τη μητέρα να παρακολουθεί τη διαδικασία χωρίς καν να μπορεί να αποχαιρετίσει βλέποντας τα παιδιά της.
Το χρονικό της τραγικής ιστορίας

Στα κύματα του Καρπάθιου Πελάγους, οι συνθήκες ένα μήνα πριν δεν επέτρεψαν στο θαλάσσιο καραβάνι ανθρώπων να πιάσει στεριά και το ταξίδι για την ελευθερία αποδείχθηκε ότι τέλειωσε πριν την ώρα του.

Δεκάδες οι ναυαγοί μεγάλη η προσπάθεια σωτηρίας και ανάμεσά τους τέσσερα άτομα που έχασαν τη ζωή τους στα κύματα.

Δύο ανήλικα αγόρια από το Αφγανιστάν και μία ακόμη γυναίκα που πνίγηκε, μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ και ένα μήνα μετά, μόλις χθες, ετάφησαν με τον τρόπο που ορίζει το πρωτόκολλο για ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού.

Αν και στην αρχή υπήρξε η εκτίμηση ότι η γυναίκα μαζί με τα ανήλικα παιδιά ήταν η μητέρα τους, η πραγματικότητα ήταν πως η μητέρα τους παρελήφθη σώα από σκάφος που τη μετέφερε στο Λαύριο και από εκεί στο Νοσοκομείο καθώς επιβεβαιώθηκε ως κρούσμα κορωνοϊού.

Τηρώντας το πρωτόκολλο, διατηρώντας όμως την ανθρώπινη πλευρά, οι άνθρωποι στο Ιατροδικαστικό Εργαστήριο του ΠΑΓΝΗ παρά τις δυσκολίες, κατανόησαν τη δυσκολία και ανέμεναν να ολοκληρωθεί η θεραπεία και τα τεστ της μητέρας, η οποία ένα μήνα μετά ζήτησε να έρθει στο Ηράκλειο για να παρακολουθήσει την ταφή των παιδιών της. Η ταφή τους πραγματοποιήθηκε στο Κοιμητήριο Ηρακλείου, ενώ χθες έγινε με έξοδα του Δήμου Σητείας η ταφή και της γυναίκας που βρέθηκε μαζί με τα παιδιά νεκρή στη θάλασσα, για την οποία δεν προέκυψαν ποτέ στοιχεία ταυτότητας, και η οποία ουσιαστικά έφυγε από τη ζωή χωρίς καν ονοματεπώνυμο και μια ιστορία από τη ζωή μέχρι το θάνατο ζωή της. Μια ακόμη σπαρακτική παράμετρος, της όψης που έχει ως αποτέλεσμα το σύγχρονο λαθρεμπόριο ανθρώπων.

Την ίδια ώρα οι 17 άνθρωποι που είχαν σωθεί από βάρκες και σκάφη, εξακολουθούν να παραμένουν σε έναν χώρο περίξ του τελωνείου Σητείας χωρίς μέχρι σήμερα επί της ουσίας να έχει υπάρξει εξέλιξη σε όποια προσπάθεια μεταφοράς τους σε κάποια δομή , παρά τη ζεστασιά με την οποία τους αγκάλιασαν οι κάτοικοι της Σητείας οι οποίοι μέχρι και πριν από λίγες ημέρες είχαν αναλάβει εξολοκλήρου την σίτιση και φροντίδα τους.

Πηγή:neakriti.gr, zarpanews.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr