search-button
cross-out

Αποκάλυψη για την κηδεία που έφερε μέτρα σε Θήβα, Χαλκίδα: 200 άτομα, κανένα μέτρο

Μια κηδεία έβαλε σε καραντίνα πέντε χωριά σε Θήβα και Χαλκίδα και σήμανε «κόκκινο» συναγερμό στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Δεν είναι μόνο ότι γυναίκα που ήταν θετική στον κορονοϊό «έσπασε» την καραντίνα για να πάει στην κηδεία, είναι και πως εκεί δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο!
Αποκάλυψη για την κηδεία που έφερε μέτρα σε Θήβα, Χαλκίδα: 200 άτομα, κανένα μέτρο

Τι κι αν έχει δοθεί εντολή στις κηδείες να βρίσκονται το πολύ 50 άτομα για να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να περιοριστεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης του κορονοϊού; Στη Θήβα όχι απλά δεν υπάκουσαν, αλλά σε κηδεία, την περασμένη Κυριακή, βρέθηκαν περισσότεροι από 200 άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκα που έπρεπε να είναι σε καραντίνα και δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο. Αποτέλεσμα; Τέσσερα χωριά σε Θήβα και Χαλκίδα σε… καραντίνα.

Η εν λόγω κηδεία έγινε την περασμένη Κυριακή (27.09.2020) στο χωριό Μουρίκι στη Θήβα. Εκεί βρέθηκε και μια 63χρονη γυναίκα που, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό και θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα στο σπίτι της. Αλλά την έσπασε για να πάει στην κηδεία. Και δεν ήταν η μόνη…

Ο πρόεδρος της κοινότητας Μουρικίου, Τάκης Πέτρου, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (01.010.2020), αποκάλυψε ότι στην κηδεία της περασμένης Κυριακής είχαν βρεθεί συγγενείς του νεκρού από διάφορα χωρία, ίσως ακόμη και περισσότερα από 200 (!) άτομα και χωρίς να τηρηθεί κανένα μέτρο!

«Χθες ειδοποιηθήκαμε από την αντιπεφερειάρχη που ήρθε με κλιμάκιο, ότι υπήρξαν κρούσματα κορονοϊού και πως ήταν μάλιστα συγγενείς του θανόντα. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσα άτομα είναι θετικά», τόνισε ο Τάκης Πέτρου.

Τα τοπικά lockdown αφορούν τα χωριά Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι στη Θήβα και το χωριό Λουκίσσια στη Χαλκίδα. Σε αυτή τη φάση, τα μέτρα είναι προληπτικά και ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των ελέγχων που θα κάνουν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ που σπεύδουν στην περιοχή.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, είπε πως «μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το κατά πόσο ο ιός έχει «περπατήσει» στην ευρύτερη περιοχή».

Όσοι βρέθηκαν σε επαφή με τα θετικά κρούσματα έχουν ειδοποιηθεί προκειμένου να παραμείνουν στα σπίτια τους, ωστόσο έχει γίνει σύσταση σε όλους τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν σε καραντίνα.

Σήμερα, τέσσερις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ θα βρεθούν σε Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο, Λουτούφι και Λουκίσσια για να γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Τα μέτρα σε Θήβα και Χαλκίδα 
Μετά την ιχνηλάτηση των επαφών της 63χρονης, που είναι θετική στον κορονοϊό και πλέον νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ, με εντολή Χαρδαλιά, το βράδυ της Τετάρτης (30.09.2020) απευθύνθηκε ισχυρή σύσταση στους κατοίκους των χωριών Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι στη Θήβα και στο χωριό Λουκίσσια στη Χαλκίδα για:

▪ Παραμονή εντός των σπιτιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης.

▪ Χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

▪ Να μην πηγαίνουν οι μαθητές σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα όλων των βαθμίδων και

▪ Να μη μετακινούνται οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από τους οικισμούς αυτούς προς την εργασία τους, για την αποφυγή κινδύνου διασποράς και την προστασία των λοιπών εργαζομένων.

Σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους εργοδότες, οι οποίοι απασχολούν στις επιχειρήσεις τους κατοίκους των περιοχών αυτών, να αποδεχθούν τη μη προσέλευση των εργαζομένων, χωρίς καμία περαιτέρω επίπτωση.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr