search-button
cross-out

Αυτές είναι οι ποινές στον Παρασκάκη για τη δολοφονία και το βιασμό της Σούζαν Ίτον

Ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία 6-1 έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου τον κατηγορούμενο για τον φόνο της Αμερικανίδας επιστήμονος Σούζαν Ίτον, σε μια δίκη που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλης της χώρας αλλά και από το εξωτερικό.
Αυτές είναι οι ποινές στον Παρασκάκη για τη δολοφονία και το βιασμό της Σούζαν Ίτον

Έτσι, με απόφαση του δικαστηρίου τιμωρείται με:
-ισόβια για ανθρωποκτονία
-13 χρόνια για βιασμό
-1 χρόνο για πτυσσόμενο
-4 μήνες και 1000€ πρόστιμο για την πτυσσόμενη ράβδο που βρέθηκε σπίτι του

Από πλευράς του κατηγορουμένου ζητήθηκε το ελαφρυντικό της ύστερης καλής διαγωγής, το οποίο όμως τελικά απορρίφθηκε, με τον Εισαγγελέα να προτείνει ισόβια για ανθρωποκτονία και 15 χρόνια για το βιασμό.

Η υπεράσπιση είχε καταβάλει προσπάθειες να αποδεχθεί το δικαστήριο το επιχείρημα του μειωμένου καταλογισμού, υποστηρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε αντίληψη της σημασίας των πράξεών του. Διαβάστηκαν αποτελέσματα πραγματογνωμοσύνης όμως, τα οποία έδειχναν ότι ο 28χρονος είχε συνείδηση του τί έκανε.

Ο ίδιος ο δράστης στην απολογία του αποδέχθηκε την δολοφονία, υποστήριξε όμως ότι ήταν ατύχημα και ότι δεν είχε βιάσει την Αμερικανίδα.

Δείτε τις δηλώσεις του συνηγόρου του Παρασκάκη και των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής μετά την δικαστική απόφαση:

Πηγή: zarpanes.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr