search-button
cross-out

Δημητρακόπουλος για τους δολοφόνους της Καρολάϊν: «Τα κτήνη δεν σωφρονίζονται στη φυλακή»

Οσα είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος για τους δολοφόνους της 20χρονης στα Γλυκά Νερά
Δημητρακόπουλος για τους δολοφόνους της Καρολάϊν: «Τα κτήνη δεν σωφρονίζονται στη φυλακή»

Ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος με αφορμή το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά μίλησε για το «ποινολόγιο» των εγκληματιών και την ανασφάλεια των πολιτών. «Σε ιδιαίτερα σοβαρά αδικήματα, ήταν λάθος που ο νέος Ποινικός Κώδικας προέβλεψε ή ισόβια ή 15 χρόνια πρόσκαιρη κάθειρξη. Θα πρέπει να είναι μόνο ισόβια» τόνισε στην «Ωρα Ελλάδος» και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να δίνουμε τη δυνατότητα το δικαστικό συμβούλιο να αποφασίζει αν θα αποφυλακίζεται κάποιος κι όχι αν εκτίσει τα 2/5 της ποινής κι έχει εργαστεί ως τα 3/5. Οταν κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις αποφυλάκισης, ακόμα και για ανθρωποκτονία, αποφυλακίζεται αυτόματα, αν δεν έχει προχωρήσει σε πειθαρχικό παράπτωμα κατά τη φυλάκισή του».

«Δύσκολα ένας επαγγελματίας δολοφόνος θα σωφρονιστεί» είπε κι αναφέρθηκε στους δολοφόνους της 20χρονης μητέρας λέγοντας: «είναι ανθρώπινα σκουπίδια, τέρατα. Δεν σκοτώνεις μια μάνα με το μωρό δίπλα να κλαίει. Τέτοια εγκλήματα δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Αυτοί, δεν πρέπει να είναι μέλη της κοινωνίας. Πρέπει με κάποιο τρόπο να τους απομονώσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Για το γεγονός ότι αν πιαστούν οι δολοφόνοι, κάποια στιγμή θα βγουν τόνισε: «Ισόβια κάθειρξη δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Πρέπει να έχει την ελπίδα ο κρατούμενος ότι μετά από 16, στα 20 στα 30 χρόνια, διότι αν δεν έχει την ελπίδα ότι θα αφεθεί θα είναι αγρίμι. Αυτή είναι η σκέψη των θεωρητικών του Δικαίου» είπε αναφορικά με το γιατί τα ισόβια δεν ισούνται με φυλάκιση εφ όρου ζωής».

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr