search-button
cross-out

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Διακόπηκε πριν καν αρχίσει η δίκη – Το αίτημα των συνηγόρων

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στη δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια - Θύματα ο γνωστός μαντιναδολόγος Λευτέρης Καλομοίρης και ο Γιώργος Ξυλούρης.
Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Διακόπηκε πριν καν αρχίσει η δίκη – Το αίτημα των συνηγόρων

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 9.30 το πρωί της Δευτέρας, και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η δίκη για το τραγικό περιστατικό του διπλού φονικού στα Ανώγεια που συγκλόνισε την κοινωνία της Κρήτης με θύματα των γνωστό μαντιναδολόγο Λευτέρη Καλομοίρη και τον Γιώργο Ξυλούρη.

Όπως αναφέρει το zarpanews, η δίκη ξεκίνησε με τους συνήγορους υπεράσπισης της κατηγορίας να ζητούν αναβολή, καθώς, όπως είπαν, δεν μπορούν να δώσουν το παρών δύο από τους εντολείς τους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας, ενώ επικαλέστηκαν επιπλέον δυσκολίες, καθώς ο δήμος Ανωγείων είναι σε “βαθύ κόκκινο”.

Τελικά απορρίφθηκε το αίτημα της πολιτικής αγωγής για αναβολή, έγινε δεκτή όμως η διακοπή του Δικαστηρίου για την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου στις 9 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο γιός του Λευτέρη Καλομοίρη, που κατηγορείται πως σκότωσε Γιώργο Ξυλούρη μόλις αντίκρισε τον πατέρα νεκρό στο δρόμο.

Το χρονικό του φονικού στα Ανώγεια
Υπενθυμίζεται ότι στο βούλευμα αναφέρεται ότι το μοιραίο βράδυ στις 2 Μαϊου του 2020 σημειώθηκε στο Περαχώρι καυγάς ανάμεσα στον 29χρονο γιο του Λ. Καλομοίρη και τον 32χρονο Γ. Ξυλούρη με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές. Περιγράφεται ότι ο 29χρονος γρονθοκόπησε άσχημα το νεαρό κτηνοτρόφο στο πρόσωπο. Τους χώρισαν τρίτοι με τον 32χρονο να αποχωρεί εκνευρισμένος, προειδοποιώντας ότι θα επιστρέψει. Αντίστοιχα εκνευρισμένος επέστρεψε στο σπίτι του και ο 29χρονος.

Όπως γραφει η ιστοσελίδα goodnet.gr, το Δικαστικό Συμβούλιο αποφαίνεται ότι σε εκείνη τη χρονική στιγμή πήρε το πιστόλι, το έβαλε στη μέση του και πήγε κάτω από το σπίτι του Ξυλούρη όπου άρχισε να φωνάζει. Τον απομάκρυνε ο πατέρας του με άλλους συγγενείς. Ταυτόχρονα στην οικία του Γ. Ξυλούρη συγγενείς του προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν και να τον κρατήσουν στο σπίτι. Τον κλείδωσαν, όμως εκείνος κατάφερε να “δραπετεύσει” από το παράθυρο, πήδηξε στην παρακείμενη ταράτσα και στην συνέχεια βγήκε στο δρόμο.

Κατευθύνθηκε στο αυτοκίνητο του, πήρε το Glock και το όπλισε. Μάρτυρας καταθέτει ότι μάταια προσπάθησε να τον αποτρέψει. Αυτό πήγε να κάνει και ο Λευτέρης Καλομοίρης, όμως πιάστηκαν στα χέρια. Στη διάρκεια της πάλης, αναφέρεται στο βούλευμα, ο Γιώργης Ξυλούρης έπληξε με το πιστόλι τον Λευτέρη Καλομοίρη από απόσταση κάτω του μισού μέτρου. Το τραύμα στον άτυχο μαντιναδολόγο ήταν διαμπερές και έπληξε την καρδιά, την κοιλιακή αορτή και το συκώτι.

Στο σημείο κατέφθασαν ο αδερφός και ο γιος του νεκρού. Ο τελευταίος βλέποντας τον πατέρα του να κείτεται χωρίς τις αισθήσεις του τράβηξε το πιστόλι από τη μέση και πυροβόλησε 7 φορές σε ζωτικά όργανα τον επίσης πεσμένο στο έδαφος Γ. Ξυλούρη. Κάποιες βολές ήταν εξ επαφής.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr