search-button
cross-out

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία Ξυλούρη ο γιος του Καλομοίρη

Την ενοχή του 30χρονου γιου του Λευτέρη Καλομοίρη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της οπλοφορίας, της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.
Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία Ξυλούρη ο γιος του Καλομοίρη

Ακολουθούν αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου για ελαφρυντικά και έχει ζητηθεί από το δικαστήριο να λάβει υπόψη το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Επίσης αιτούνται ελαφρυντικά του συναισθήματος οργής και θλίψης καθώς και ανάρμοστης συμπεριφοράς του παθόντος

Προς το παρόν υπάρχει διακοπή της διαδικασίας έτσι ώστε να αποφασιστούν οι ποινές

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο τραγικά περιστατικά συνέβησαν τον Μάιο του 2020.

Συγκεκριμένα ο 30χρονος κτηνοτρόφος Γιώργος Ξυλούρης κατά την διάρκεια επεισοδίου, γρονθοκόπησε άγρια τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος προσπάθησε να τον εμποδίσει από το να μπει στο σπίτι για να βρει τον γιο του, Μανώλη.

Ο 63χρονος σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτρέψει τον Ξυλούρη πρόβαλε σθεναρή αντίδραση, παρά τα χτυπήματα που του είχε καταφέρει ο κτηνοτρόφος, ο οποίος προκειμένου να πάρει το αίμα του πίσω, δεν δίστασε να βγάλει το πιστόλι και να εκτελέσει εν ψυχρώ τον άτυχο Λευτέρη Καλομοίρη.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος πρώην τερματοφύλακας, νυν πυγμάχος Μανώλης Καλομοίρης φέρεται να χτύπησε με τις γροθιές του τον συνομήλικο του, τον κτηνοτρόφο, Γιώργο Ξυλούρη, σε καυγά που ξέσπασε με αφορμή οικογενειακές διαφορές . Όμως η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, τα πνεύματα οξύνθηκαν και ο κτηνοτρόφος επέλεξε να λύσει τις διαφορές τους με τα όπλα. Πήγε στο σπίτι του, πήρε το όπλο του και επέστρεψε στη κατοικία της οικογένειας Καλομοίρη.

Έξω από το σπίτι συνάντησε τον 63χρονο, ο οποίος του ζήτησε να δώσει τόπο στην οργή και να φύγει. Όμως εκείνος ήταν ανένδοτος.

«Τι θες εδώ, πάλι εδώ είσαι;» ήταν οι πρώτες κουβέντες του 63χρονου προς τον 30χρονο. Εκείνη τη στιγμή , ο Μανώλης Καλομοίρης ήταν μέσα στο σπίτι και έκανε μπάνιο. Ο Γιώργος Ξυλούρης ζήτησε από τον Καλομοίρη να κάνει στην άκρη, όμως ο τελευταίος προκειμένου να αποτρέψει το φονικό, αντιστάθηκε. Τότε άρχισε να δέχεται απανωτά χτυπήματα στο πρόσωπο. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση «φέρει πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο και στα δόντια του».

Στη συνέχεια, βλέποντας ότι ο 63χρονος είχε πέσει στα πόδια του, συγκρατώντας τον με όλη τη δύναμη του για να μην μπει μέσα στο σπίτι, έβγαλε το όπλο και τον σκότωσε εν ψυχρώ.

Τότε βγήκε έξω ο Μανώλης Καλομοίρης και βλέποντας τον πατέρα του να κείτεται νεκρός, άδειασε τις σφαίρες από το πιστόλι των 9mm στο σώμα του 30χρονου κτηνοτρόφου.

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr