search-button
cross-out

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Κία Μπόζου

Υπήρξε σπουδαία ηθοποιός, σουμπρέτα του μουσικού θεάτρου και κινηματογράφου
Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Κία Μπόζου

Γεννημένη το 1935 στην Ελευθερούπολη Καβάλας, σπούδασε στη Δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη απ’ όπου αποφοίτησε το 1961. Έκανε το ντεμπούτο της την ίδια χρονιά στο θέατρο, με το θίασο τραγωδίας του Κώστα Λειβαδέα.

Εργάστηκε επί ένα χρόνο στη πρόζα και από το 1963 βγήκε στην επιθεώρηση. Εμφανίστηκε στα θέατρα Ακροπόλ, Κήπου, Περοκέ, Καλουτά, Άλφα, Βέμπο, Μετροπόλιταν κ.α. Μαθήτρια ακόμη της δραματικής σχολής συμμετείχε σε ταινίες. Ήταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων Λάκη Αγραπίδη που απεβίωσε το 2016. Από το γάμο της, έχει έναν γιο ο οποίος είναι γιατρός.

Φιλμογραφία
Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή! (1971) [Ανθή]
Οι άντρες ξέρουν να αγαπούν (1971)
Ο ξεροκέφαλος (1970) [Κία Μπόζου]
Η σκλάβα (1970)
Το παιδί της μαμάς (1970)
Ακόμα μια φορά πριν ξεψυχήσω (1970)
Ένας Κίτσος στα μπουζούκια (1970) [Βίκυ Μπόλα]
Η περιπτερού (1970)
Σε ικετεύω αγάπη μου (1970)
Γυμνοί στο δρόμο (1969) [(γειτόνισσα)]
Γαμπρός από τη Γαστούνη (1969)

Η Σμυρνιά (1969)
Το ανθρωπάκι (1969)[πελάτισσα καταστήματος Βουτσά]
Οι ζαβολιές (1969)
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)
Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ (επιχείρησις: Γης μαδιάμ) (1969) [Ζωή Σέξογλου]
Αυτή που δεν λύγισε (1968) [Φρόσω]
Γοργόνες και μάγκες (1968) [φίλη Πέτρου]
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968) [Ερμιόνη]
Ο μαχαραγιάς (1968) [Ροζαλία]
Μείνε κοντά μου αγαπημένε (1968)
Ο ναύτης του Αιγαίου (1968) [Κατερίνα]
Το ΠΡΟΠΟ και τα μπουζούκια (1968)
Συννεφιασμένοι ορίζοντες (1968)
Έμπαινε Κίτσο (1968)
Η παιχνιδιάρα (1967) [Σοφία]

Σήκω χόρεψε συρτάκι (1967) [Λίνα]
Τα δολάρια της Ασπασίας (1967)
Λάλα το Λαλάκη (1967)
Ο Μελέτης στην Άμεσο Δράση (1966) [Γιαννούλα]
Ο παπατρέχας (1966) [αδελφή θυρωρού]
Κούνια που σε κούναγε… (1966) [Θεοδώρα]
Το σπίτι των ανέμων (1966) [Νίκη]
Τώρα που φεύγω απ’ τη ζωή (1966)
Φως… νερό… τηλέφωνο οικόπεδα με δόσεις (1966)
Τσακισμένη από την ορφάνια (1965)
Εξιλέωση (1965)
Βάνα (1965)
Το λάθος (1965)[νοσοκόμα]
Μια γυναίκα χωρίς ντροπή (1965)
Κάλλιο πέντε και στο χέρι (1965)
Η αστεφάνωτη (1964)
Η σωφερίνα (1964)
Τα δίδυμα (1964)
Ήταν όλοι τους… κορόιδα! (1964)
Ένας βλάκας με πατέντα (1963)
Το “τεμπελόσκυλο” (1963) [γραμματέας]
Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα (1963)
Εφιάλτης (1961)
Το κλωτσοσκούφι (1960)
Αστέρω (1959)
Ο Θύμιος τa ‘κανε θάλασσα (1959)[Κατίνα]

Πηγή: protothema.gr

Newsroom

Latest

Νιώθω μεγάλο οίκτο γι’ αυτούς που παίρνουν μέρος στα ριάλιτι. Τι έκαναν; Τον εαυτό τους προϊόν και τον πούλησαν σε μια τιμή
Media news

Νιώθω μεγάλο οίκτο γι’ αυτούς που παίρνουν μέρος στα ριάλιτι. Τι έκαναν; Τον εαυτό τους προϊόν και τον πούλησαν σε μια τιμή

Κόρη  δολοφονημένου 82χρονου: Ακόμα δεν έχουμε αναγνωρίσει το πτώμα του πατέρα μας
Ελλάδα

Κόρη δολοφονημένου 82χρονου: Ακόμα δεν έχουμε αναγνωρίσει το πτώμα του πατέρα μας

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη για τον ρόλο της σε πασίγνωστη σειρά: Είχαν προτείνει σε άλλες δέκα πριν από εμένα, αλλά…
Media news

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη για τον ρόλο της σε πασίγνωστη σειρά: Είχαν προτείνει σε άλλες δέκα πριν από εμένα, αλλά…

Απίστευτο περιστατικό στην Εύβοια: Μαθητής πήγε με όπλο στο Γυμνάσιο
Ελλάδα

Απίστευτο περιστατικό στην Εύβοια: Μαθητής πήγε με όπλο στο Γυμνάσιο

Aλλαγές για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου και το “Pop Up”
Media news

Aλλαγές για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου και το “Pop Up”

Είναι 4,5 ετών… εγγονή της Πόλυς Πάνου, βαφτιστήρα της Ζήνας Κουτσελίνη και οδηγός αγωνιστικών καρτ!
Videos

Είναι 4,5 ετών… εγγονή της Πόλυς Πάνου, βαφτιστήρα της Ζήνας Κουτσελίνη και οδηγός αγωνιστικών καρτ!

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το φονικό στο Ηράκλειο: Ο 51χρονος σκότωσε τη μητέρα του με πέντε διαφορετικά μαχαίρια
Ελλάδα

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το φονικό στο Ηράκλειο: Ο 51χρονος σκότωσε τη μητέρα του με πέντε διαφορετικά μαχαίρια

“Άγριες Μέλισσες”: Ο Βόσκαρης δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα ενώ ένας γοητευτικός άντρας μπαίνει στη ζωή της Πηνελόπης
TV Program

“Άγριες Μέλισσες”: Ο Βόσκαρης δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα ενώ ένας γοητευτικός άντρας μπαίνει στη ζωή της Πηνελόπης

zinapost.gr