search-button
cross-out

Επέτειος Γρηγορόπουλου: “Ηταν χαβαλές, έκανα λάθος, ήταν βλακεία μου”, λέει ο 28χρονος αστυνομικός που έπαιζε με την ανθοδέσμη

Τα δύο κυρίαρχα περιστατικά που αποτέλεσαν τα μελανά σημεία του αστυνομικού σχεδιασμού των μέτρων ασφαλείας
Επέτειος Γρηγορόπουλου: “Ηταν χαβαλές, έκανα λάθος, ήταν βλακεία μου”, λέει ο 28χρονος αστυνομικός που έπαιζε με την ανθοδέσμη

Η επικίνδυνη ασέβεια του αστυνομικού με την “ανθοδέσμη” και η αστυνομική εισβολή στην είσοδο πολυκατοικίας με την χρήση χειροβομβίδας κρότου λάμψης, είναι τα δύο κυρίαρχα περιστατικά που αποτέλεσαν τα μελανά σημεία του αστυνομικού σχεδιασμού των μέτρων ασφαλείας της θλιβερής επετείου μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι επικεφαλής αξιωματικοί δηλώνουν ικανοποιημένοι από την αποτελεσματικότητα των μέτρων και προσθέτουν πως αποτράπηκαν 22 προσπάθειες συγκεντρώσεων σε όλη την Ελλάδα, ωστόσο διερευνούν τα δύο περιστατικά που φαίνεται να αμαύρωσαν τις προσπάθειες του συνόλου του αστυνομικού προσωπικού.

Σε όλη την Ελλάδα έγιναν 505 προσαγωγές εκ των οποίων οι 156 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Αρκετοί έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές, ενώ ενδεικτική είναι η περίπτωση Γάλλου υπηκόου, ο οποίος έχει συλληφθεί σε δύο εκκενώσεις καταλήψεων στο Κουκάκι, στην εκκένωση της κατάληψης Βανκούβερ και αυτής στην πρυτανεία του Πολυτεχνείου. Χαρακτηριστική είναι επίσης η σύλληψη άνδρα στη Λαμία, ο οποίος με ένα αυτοσχέδιο πλακάτ που αφορούσε την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πήγε να βγάλει… selfie έχοντας πίσω του το Αστυνομικό Τμήμα Λαμίας.

Ποιος είναι ο δράστης της απαράδεκτης πράξης
Ο δράστης της απαράδεκτης, ανόητης και επικίνδυνης πράξης ασέβειας με την ανθοδέσμη είναι 28 χρόνων, υπηρετεί 10 χρόνια στην αστυνομία και είναι πατέρας ενός παιδιού 2 μηνών. Διαπιστώθηκε ότι το σημείο που προέβη στην ανεκδιήγητη πράξη του είναι στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Κωλέττη.

Ο 28χρονος αστυνομικός φέρεται να είπε κάποια πράγματα στους ανωτέρους του, τα οποία θα καταθέσει στο πλαίσιο της ένορκης διοικητικής εξέτασης, ωστόσο είναι εκ των υστέρων: “Έκανα λάθος. Ήταν βλακεία μου. Έπρεπε να υπολογίσω τον συμβολισμό της ημέρας. Δεν είχα πρόθεση να δείξω ασέβεια στην μνήμη ενός παιδιού που δολοφονήθηκε. Δεν μπορούσαν να περάσουν προς το σημείο της δολοφονίας για αφήσουν λουλούδια και τα άφηναν σε διάφορα σημεία. Βρήκα την ανθοδέσμη κοντά σε έναν κάδο απορριμμάτων, την πήρα και έπαιζα με τον συνάδελφό μου, έτσι για αστείο. Έκανα χαβαλέ. Δεν ήξερα ότι με τράβαγαν βίντεο, αλλά δεν έχει και σημασία. Δεν έγιναν επεισόδια και όλοι στάθηκαν, σίγουρα δικαιολογημένα, σε μένα και σε αυτό που έκανα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι αυτό που έκανα. Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και θα αντιμετωπίσω αυτό που μου αναλογεί”.

Έντονη συζήτηση στη Βουλή
Στην έντονη κουβέντα που ακολούθησε στη Βουλή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης αναφερόμενος στο περιστατικό, όταν δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης, είπε μεταξύ άλλων: “Οι μεγάλες κουβέντες που εκστομίζονται περί δημοκρατίας κρύβουν μια παρακμιακή, βαρετή και ανυπόληπτη στάση. Ένας αστυνομικός ασχημόνησε με την ανθοδέσμη. Οι 4999 έκαναν τη δουλειά τους. Η ηγεσία της αστυνομίας αντέδρασε αμέσως, ελέγχει τον ένα, με αίτημα διαθεσιμότητας και ΕΔΕ που θα ολοκληρωθεί σε 15 ημέρες. Είναι όμως καθαρή πολιτική επιλογή, να διαλέγει κάποιος την αναφορά στον ένα και όχι στους 4999. Και να ξεχνά επίσης τους 4 τραυματίες στον Κολωνό”.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr