search-button
cross-out

Ηράκλειο: Στον ανακριτή ο 66χρονος λυράρης για τη μαστροπεία και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα Παρασκευή (31.3.2023) το μεσημέρι ο 66χρονος λυράρης που συνελήφθη τη Δευτέρα στο Ηράκλειο Κρήτης και κατηγορείται για μαστροπεία και σεξουαλική κακοποίηση ενός ανήλικου αγοριού και αναμένεται ισχυρή αστυνομική παρουσία στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης.
Ηράκλειο: Στον ανακριτή ο 66χρονος λυράρης για τη μαστροπεία και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

Ο 66χρονος λυράρης αρνείται κάθε κατηγορία και, σύμφωνα με το creapost.gr, κάνει λόγο για πλεκτάνη εις βάρος του αφού ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει να χρησιμοποιεί τα social media, στα οποία φέρεται να δημιούργησε ψεύτικα προφίλ ώστε να εκδίδει τον ανήλικο.

Ωστόσο, αντιμετωπίζει βαρύτατο κατηγορητήριο για μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους και προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, με τις Αρχές να τονίζουν ότι έχουν αδιάσειστα στοιχεία στα χέρια τους και τον ίδιο να επιμένει ότι πρόκειται για σκευωρία.

Από τη μεριά του, ο συνήγορος υπεράσπισης του 66χρονου, Διονύσης Βέρρας, δήλωσε ότι «ο εντολέας μου μιλάει για πλεκτάνη που θα καταπέσει ήδη από το ανακριτικό γραφείο, την ώρα που υφαίνεται μια δικογραφία που στηρίζεται αποκλειστικά στις περιγραφές του παιδιού και τα ευρήματα έχουν να κάνουν με το ίδιο το παιδί. Αυτός δεν φαίνεται να έχει καμία ψηφιακή συμμετοχή».

Τα ψηφιακά ίχνη «χτενίζουν» οι Αρχές

Πάντως, οι Αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους τα κινητά τηλέφωνα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του 66χρονου λυράρη και «χτενίζουν» τα ψηφιακά τους ίχνη, προκειμένου να ελεγχθεί η διακίνηση πορνογραφικού υλικού με το ανήλικο αγόρι που κατήγγειλε ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον λυράρη.

Ήδη, όπως αναφέρει το cretapost.gr, η αστυνομία έχει ανακαλύψει τα ψεύτικα προφίλ του ανηλίκου, μέσω των οποίων κλείνονταν τα ραντεβού με πελάτες ενώ έχουν στα χέρια τους και τα στοιχεία 29 ατόμων που φέρονται ότι επικοινώνησαν με τον ανήλικο ή είχαν επαφή μαζί του, μέσω αυτών των ψεύτικων προφίλ στα social media.

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχει τεθεί σε αργία και ένας 46χρονος γιατρός του Βενιζέλειου Νοσοκομείου του Ηρακλείου, που εμπλέκεται στην υπόθεση του 66χρονου λυράρη καθώς φέρεται να είχε κλείσει ραντεβού με τον ανήλικο, το οποίο τελικά δεν έγινε, όπως επιβεβαίωσαν και οι δύο μεριές.

Προς το παρόν, ο γιατρός δεν έχει συλληφθεί επειδή πέρασε το αυτόφωρο αλλά τα καθήκοντά του έχουν παυθεί, με τον διευθυντή του Βενιζέλειου, Κώστα Τερζάκη, να δηλώνει στο cretapost.gr πως «το μεσημέρι της Τρίτης έλαβα από την εισαγγελία το έγγραφο στο οποίο αναφερόταν όταν ασκήθηκε δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Οι κινήσεις ήταν άμεσες καθώς εξέδωσα απόφαση για άμεση αναστολή καθηκόντων του συγκεκριμένου γιατρού με ισχύ από χθες το μεσημέρι και για έναν μήνα, όπως δηλαδή προβλέπεται από το νόμο».

«Καταιγιστικές θα είναι οι εξελίξεις» διαμηνύει ο δικηγόρος της οικογένειας

Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο φως της δημοσιότητας η φριχτή αυτή υπόθεση, ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Κοκοσάλης αναφέρθηκε στην σοβαρότητα της καταγγελίας και έκανε λόγο για μία δεμένη υπόθεση, με τον ανήλικο να σπάει τη σιωπή του και να δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται οι αστυνομικοί για να προχωρήσουν στις έρευνες.

«Θα έχουμε καταιγιστικές εξελίξεις με τις έρευνες να προχωρούν πολύ γρήγορα. Η υπόθεση είναι καλά δεμένη ενώ δεν θα μου φανεί παράξενο αν πάρει και μία εντελώς διαφορετική τροπή», επεσήμανε σχετικά ο κ. Κοκοσάλης ενώ παράλληλα παρότρυνε όσους γνωρίζουν να «ανοίξουν τα στόματα και να μιλήσουν» και ζήτησε από όλους τους γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους «ελέγχετε τις κινήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του ανηλίκου βρίσκονται από τη πρώτη στιγμή δίπλα από το παιδί και το προστατεύουν με τη μητέρα του να ζητά απ’ όλους όσοι γνωρίζουν να μιλήσουν. Από την πλευρά του το 16χρονο αγόρι, αμέσως μετά την σύλληψη του 66χρονου δήλωσε πως «λυτρώθηκε» και προτρέπει και άλλα αγόρια που βρίσκονται στη δική του θέση να μιλήσουν.

newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr