search-button
cross-out

Καλλιακμάνης για δολοφονία Καραϊβάζ: Στυγερό έγκλημα, ήθελαν να του κλείσουν το στόμα

Το κουβάρι της στυγερής εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ επιχειρεί να λύσει η αστυνομία.
Καλλιακμάνης για δολοφονία Καραϊβάζ: Στυγερό έγκλημα, ήθελαν να του κλείσουν το στόμα

Όσο προχωρούν οι έρευνες, μοιάζει όλο και πιο πιθανό το ενδεχόμενο του πληρωμένου συμβολαίου, αφού τόσο ο τρόπος που «χτύπησαν» οι δράστες, όσο και οι κινήσεις τους πριν και μετά τη δολοφονία δείχνουν επαγγελματίες που ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν.

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο «φωτιά» από κάμερες ασφαλείας που δείχνουν τους δράστες κοντά στο σημείο της επίθεσης. Στα βίντεο καταγράφονται οι δύο εκτελεστές πάνω στο μηχανάκι που χρησιμοποίησαν για να προσεγγίσουν τον αστυνομικό συντάκτη και να διαφύγουν μετά τη δολοφονία. Σημειώνεται, δε, ότι το μηχανάκι που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί αναμένεται να ζητήσουν να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο για τα κινητά τηλέφωνα, που είναι ενεργοποιημένα στο οικοδομικό τετράγωνο όπου έγινε η δολοφονία. Ο λόγος είναι πως στα βίντεο ντοκουμέντα που έχουν οι αρχές στα χέρια τους, φαίνεται οι δράστες να ειδοποιούνται από κάποιος ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ φτάνει στο σημείο, στο οποίο στη συνέχεια δολοφονήθηκε.

«Η Αστυνομία παίρνει προσωπικά όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με στυγερά εγκλήματα. Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν φίλος με πολλούς συναδέλφους. Έχει φίλους στην Ελληνική Αστυνομία. Ήταν ένα καλό παιδί και εξαιρετικός δημοσιογράφος. Αλλά ήταν ένα κλειστό παιδί. Δεν μιλούσε ποτέ για τη δουλειά του. Ο Γιώργος δεν φοβόταν για τίποτα. Ούτε στην οικογένειά του είπε ποτέ ότι εκβιάστηκε ή απειλήθηκε. Ήταν από το χαρακτήρα του έτσι. Έχουμε ένα στυγερό έγκλημα το οποίο δείχνει ότι δεν ήθελαν να γλιτώσει ο Καραϊβάζ. Θέλησαν να του κλείσουν στο στόμα. Δέχθηκε 13 σφαίρες. Δεν είχε αστυνομικούς συνοδούς, δεν οπλοφορούσε. Απεχθανόταν τα όπλα. Όπλο για αυτόν ήταν η πένα» δήλωσε, μιλώντας στο Mega, ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Εάν δεν είναι τρομοκρατική ενέργεια, είναι συμβόλαιο θανάτου. Το ρίσκο που πήραν οι δολοφόνοι είναι αυτό που θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Ατού της αστυνομίας είναι ότι υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες και κάμερες. Τις περισσότερες φορές οι πληρωμένοι δολοφόνοι είναι αλλοδαποί. Έρχονται από το εξωτερικό. Μπορεί να πήραν εντολή ότι θα πληρωθούν μόνο αν φύγει από τη ζωή το θύμα. Θα εξιχνιαστεί η υπόθεση. Σύντομα θα τους πιάσουμε» πρόσθεσε ο αστυνομικός.

«Πρόκειται για μια άνανδρη δολοφονική επίθεση. Εν ψυχρώ δολοφονία. Η δημοσιογραφία δεν φιμώνεται και δεν τρομοκρατείται. Πρέπει να βρεθούν και οι ηθικοί αυτουργοί. Η Αστυνομία θα πρέπει να ερευνήσει εάν η υπόθεση αφορά κάποια προηγούμενη υπόθεση που ερευνούσε δημοσιογράφος τα προηγούμενα χρόνια είτε μια υπόθεση της επικαιρότητας» υπογράμμισε με τη σειρά της η δικηγόρος, Εβίτα Βαρελά.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr