search-button
cross-out

Καταγγελία “βόμβα” από μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων: Δεχόμαστε απειλές, επώνυμες και ανώνυμες

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων δέχεται ανώνυμες και επώνυμες απειλές μετά το πρόσφατο lockdown, ανέφερε ο καθηγητής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.
Καταγγελία “βόμβα” από μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων: Δεχόμαστε απειλές, επώνυμες και ανώνυμες

Την καταγγελία ότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων δέχεται ανώνυμες και επώνυμες απειλές για τα μέτρα που προτείνει για τον κορονοϊό, έκανε το μέλος της επιτροπής, καθηγητής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Ανώνυμα και επώνυμα απειλητικά μηνύματα

Μιλώντας στην ΕΡΑ, ο κ. Χατζηχριστοδούλου ανέφερε ότι τα απειλητικά email αφορούν στα μέτρα που ελήφθησαν σε σχέση με το πρόσφατο lockdown. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως τα απειλητικά μηνύματα έχουν επώνυμο αλλά και ανώνυμο χαρακτήρα.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας ο κ. Χατζηχριστοδούλου είπε ότι πλέον βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ, ωστόσο επισήμανε πως κάποια από τα μέτρα θα παραμείνουν τον Δεκέμβριο αλλά και τον Ιανουάριο. Σε ερώτηση για το αν μέχρι τον Ιανουάριο θα έχουμε ένα mini lockdown, ο καθηγητής έκανε λόγο για αυστηρή εφαρμογή των μέτρων. Ο εμβολιασμός αναμένεται στις αρχές του έτους αλλά ακόμη και τότε τα μέτρα προστασίας θα πρέπει να τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια σημείωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

“Περιμένουμε το εμβόλιο σαν μάνα εξ ουρανού” τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής. Τέλος αναφορικά με τα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου ο κ. Χατζηχριστοδούλου σημείωσε πως ήταν απαραίτητα για την προστασία της δημόσιας υγείας ενώ χαρακτήρισε τις αντιδράσεις των κομμάτων υπερβολικές. “Κανένας δεν πρόκειται να μας στερήσει τις ελευθέριες μας”, είπε ο καθηγητής.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ώρες έχουν καταλήξει 38 συμπολίτες μας, σε νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν. Χθες ανακοινώθηκαν 2.198 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Εντατική

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πλέον 76.403, εκ των οποίων το 53.9% άνδρες. 4.675 (6.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 19638 (25.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

400 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 126 (31.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 79.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ 383 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr