search-button
cross-out

Κορονοϊός: Αυστηρό lockdown στη Θεσσαλονίκη ανακοινώνει σε λίγο ο Στέλιος Πέτσας- Μόνο με SΜS η έξοδος από το σπίτι

Ο Στέλιος Πέτσας θα ανακοινώσει lockdown στη Θεσσαλονίκη και νέα αυστηρότερα μέτρα μετά και την εισήγηση Κικίλια στον πρωθυπουργό.
Κορονοϊός: Αυστηρό lockdown στη Θεσσαλονίκη ανακοινώνει σε λίγο ο Στέλιος Πέτσας- Μόνο με SΜS η έξοδος από το σπίτι

Στις 13:30, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναμένεται να ανακοινώσει νέα αυστηρότερα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Το πιο πιθανό, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις τόσο του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια όσο και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα είναι να ανακοινωθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν να επιβάλεται η χρήση SMS για την έξοδο των πολιτών από το σπίτι. Αναμένονται όμως διευκρινίσεις.

Τη λήψη περαιτέρω μέτρων για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού, λόγω της ταχύτατης εξάπλωσης της επιδημίας στη Θεσσαλονίκη, θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όπως δήλωσε ο ίδιος κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ο κ. Κικίλιας έφτασε το πρωί στη Θεσσαλονίκη, όπου μετείχε σε σύσκεψη στο ΑΧΕΠΑ, με τον διοικητή του Νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτρη Τσαλικάκη και την υπεύθυνη του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα, Τζίνα Λεπτοκαρίδου.

Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα στηρίξει να νοσοκομεία και το προσωπικό τους καθώς και το Εθνικό Σύστημα, ενώ παράλληλα επέρριψε ευθύνες σε κάποιους λίγους που, όπως τόνισε, “διακινδύνευσαν και διακινδυνεύουν άμεσα τη ζωή και την υγεία όλων”.

“Η κυβέρνηση χτύπησε πολλά καμπανάκια κινδύνου νωρίς, επαναλαμβάνω όμως, κάποιοι δεν άκουσαν. Είμαστε υποχρεωμένοι, αυτή τη στιγμή, να περιορίσουμε τη διασπορά του κορονοϊού και να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Γι αυτό και θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη λήψη περαιτέρω μέτρων έτσι ώστε να περιοριστεί ο κορονοϊός”, σημείωσε ο κ. Κικίλιας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια ακριβώς θα είναι αυτά τα μέτρα.

Ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι έχει ζητήσει πιο αυστηρά μέτρα και αποκάλυψε ότι έχει ήδη εισηγηθεί:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 8-9 το βράδυ
-Απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό της Θεσσαλονίκης
-Ανοιχτό λιανεμπόριο και υπηρεσίες ανοιχτές
-Κυκλοφορία των πολιτών χωρίς SMS

Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι “δεν θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown”.

Γεραπετρίτης: Αμετροέπεια στη διασκέδαση στη Θεσσαλονίκη
O υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ρ/σ “Σκάι” απέδωσε μεγάλο μέρος ευθύνης για την υπερμετάδοση του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη στην “αμετροέπεια” -όπως χαρακτηριστικά είπε- που υπήρξε στον τομέα της διασκέδασης.

Σημείωσε ότι “δυστυχώς η Βόρεια Ελλάδα γενικά, ειδικότερα η Θεσσαλονίκη δεν επέδειξε εκείνου του τύπου την ευθύνη που θα έπρεπε να επιδείξει” και αναφέρθηκε στη μετακίνηση φοιτητικού πληθυσμού προς την πόλη. Πρόσθεσε ότι “υπήρξε πολύ μεγάλη αμετροέπεια στη διαχείριση της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης, το αποτέλεσμα δυστυχώς το εισπράττει σήμερα η Θεσσαλονίκη”. Και αφού υπογράμμισε το συντονισμένο σχέδιο από υπουργείο Υγείας με την προσθήκη 43 κλινών ΜΕΘ, τόνισε: “Παρά ταύτα με την εξαιρετικά αυξητική πορεία που έχει το φαινόμενο, θα πρέπει να ενισχύσουμε το σύστημα και με άλλες κλίνες. Είναι βέβαιο ότι θα απαιτηθούν και νέα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη, τα περιοριστικά αυτά μέτρα θα πρέπει να είναι τέτοιου τύπου ώστε να μην αφήνουν περιθώριο για την αυξητική αυτή τάση”.

Όμως, συνέχισε, “οποιοδήποτε μέτρο, ακόμη και το πιο σκληρό, και το πιο αυστηρό, εάν δεν υπάρχει ευθύνη, και συλλογική και ατομική, δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει. Είμαστε στο σημείο ‘μηδέν’, είμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή, όλοι μας πρέπει να επιδείξουμε υψηλό αίσθημα ευθύνης”, σημείωσε εμφατικά. Ενώ, αφού αναγνώρισε ότι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και πολιτιστικών χώρων αδικούνται από την ανεύθυνη συμπεριφορά συναδέλφων τους, πλην όμως ο κατασταλτικός μηχανισμός δεν μπορεί να είναι παντού, εξήγησε ότι για αυτό το λόγο “αποφασίστηκε ένα οριζόντιο μέτρο με στόχο να καταλλαγεί ο ιός το διάστημα αυτό” και απώτερο στόχο “να ξανανοίξουμε την κοινωνία και την αγορά τον Δεκέμβριο”.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr