search-button
cross-out

Κορονοϊός: Εμεινε 60 μέρες στη ΜΕΘ – Ο 40χρονος που είδε «το άσπρο φως, όταν πεθαίνεις»

Ο Γολγοθάς του Δημήτρη που έμεινε 4 μήνες στο νοσοκομείο
Κορονοϊός: Εμεινε 60 μέρες στη ΜΕΘ – Ο 40χρονος που είδε «το άσπρο φως, όταν πεθαίνεις»

Ενας 40χρονος έδωσε μάχη με τον κορονοϊό και βγήκε νικητής. Πάλεψε για περίπου τέσσερις μήνες, με τους δύο εξ αυτών να τους περνάει στη ΜΕΘ του «Σωτηρία». Δεν είχε υποκείμενο νόσημα, ούτε είναι… παλαίμαχος της ζωής. Είναι 40 χρονών και συγκλονίζει με την ιστορία του, ενώ στέλνει οργισμένο μήνυμα και στους αντιρρησίες.

«Σε δύο φάσεις είδα το άσπρο φως, αυτό που λένε όταν πεθαίνεις. Είναι κάτι σαν όνειρο. Ευτυχώς δεν το είδα πολύ. Κράτησε πολύ λίγο. Προφανώς ήμουν σε μια δύσκολη στιγμή», τόνισε χαρακτηριστικά ο 40χρονος που έχει ένα παιδί 4 ετών και μια σύζυγο που τον περίμεναν να γυρίσει στο σπίτι τους…

«Θυμάμαι όταν ξύπνησα που έρχεται μια νοσοκόμα και μου λέει ξέρεις πόσες μέρες είσαι εδώ και της λέω 10, μου λέει 34! Τελικά έμεινα δύο μήνες στην εντατική.»

Ο Δημήτρης έκανε γενέθλια στη ΜΕΘ. Μπήκε στο Σωτηρία στις 17 Μαρτίου και βγήκε στις 20 Ιουλίου. Η περιπέτειά του όμως, συνεχίζεται ακόμα, καθώς ο κορονοϊός τού έχει αφήσει κινητικά προβλήματα.

«Όταν βγαίνεις μετά από 2 μήνες από την εντατική δεν μπορείς να κουνηθείς. Εγώ δεν μπορούσα να σηκώσω το δεξί μου πόδι και το αριστερό μου χέρι. Θυμάμαι που προσπάθησαν να με σηκώσουν από το κρεβάτι και μου κόπηκε η αναπνοή. Μου βάλανε οξυγόνα ξανά, μου δώσανε να πιω νερό και μου λέει ο φυσιοθεραπευτής, είναι σαν να έχει τρέξει μαραθώνιο… απλά και μόνο για να σηκωθείς από το κρεβάτι».

Εκτός από τον Δημήτρη νόσησαν, η σύζυγός του, η μητέρα του και ο 4χρονος γιος του, ωστόσο, μόνο ο ίδιος χρειάστηκε να νοσηλευτεί

«Εγώ καταλάβαινα ότι κάτι δεν πάει καλά. Έλεγα στους ανθρώπους μου, στη γυναίκα μου, στη μάνα μου που ήταν στο σπίτι, τους έλεγα πεθαίνω, θα πεθάνω τους έλεγα. Αλλά δεν καταλάβαινα ότι είχα δύσπνοια, ότι είχα έλλειψη οξυγόνου» Η γυναίκα του κάλεσε το ασθενοφόρο. Ευτυχώς λόγω της καραντίνας το ασθενοφόρο ήρθε γρήγορα.

«Εγώ θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι με έσωσαν, γιατί δεν ήταν ασθενοφόρο κορονοιού, ήταν απλό ασθενοφόρο. Θα μπορούσαν να αρνηθούν να με πάρουν, αλλά μου λέει η συγκεκριμένη γυναίκα, αν αρνηθώ να σε πάρω θα πεθάνεις. Τόσο απλά. Θυμάμαι πήγαινε τέρμα το γκάζι στο ασθενοφόρο και με πήγαν στο Σωτηρία. Μέσα στο ασθενοφόρο μου είχαν βάλει οξυγόνο 100% τέρμα. Και δεν ανέβαινε το οξυγόνο μου. Πάνω από 75% δεν ανέβαινε.»

Επτά μήνες μετά, ο κορονοϊός, τού έχει αφήσει… κατάλοιπα, αλλά, δεν το βάζει κάτω και στέλνει μήνυμα σε όλους όσους παραμένουν ακόμα και σήμερα… άπιστοι Θωμάδες. «Δεν έχω την υπομονή να κάτσω να αντιπαρατεθώ με έναν τέτοιο άνθρωπο. Καν. Τι να του πω; Όταν έχεις περάσει έναν Γολγοθά και ο άλλος σου λέει δεν υπάρχει. Με τους άλλους που λένε ότι δεν υπάρχει κορονοϊός νευριάζω με αυτούς που με αποφεύγουν, γελάω.»

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr