search-button
cross-out

Κορονοϊός – Μαθηματικό μοντέλο: Πότε προβλέπεται άρση του lockdown στην Ελλάδα

Ο δείκτης θετικός βαρόμετρο στις εκτιμήσεις - Στο τέλος της εβδομάδας θα φανεί σταθεροποίηση - Αρση του lockdown στις 14 Δεκεμβρίου
Κορονοϊός – Μαθηματικό μοντέλο: Πότε προβλέπεται άρση του lockdown στην Ελλάδα

Kυβέρνηση και ειδικοί δίνουν μάχη με το χρόνο για να περιορισθεί η επιθετική διασπορά του κορονοϊού που εξακολούθησε να καλπάζει και την περασμένη εβδομάδα, δοκιμάζοντας τις αντοχές του συστήματος υγείας. Η τρέχουσα εβδομάδα είναι καθοριστική, όπου οι ειδικοί επιστήμονες περιμένουν την σταθεροποίηση της πορείας της πανδημίας. Τι όμως πρόκειται να συμβεί στην πραγματικότητα;

Πραγματοποιώντας στις 16 Νοεμβρίου προσομοίωση με το αλάνθαστο μέχρι σήμερα μαθηματικό μοντέλο του Νίκου Καρδούλα (Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π.,  MSc στην Αγγλία και Συνταγματάρχης ε.α.), φαίνεται ότι όντως την τρέχουσα εβδομάδα θα υπάρξει μία μικρή σταδιακή υποχώρηση και σταθεροποίηση των ημερήσιων κρουσμάτων, δίνοντας σημάδια αισιοδοξίας για τη μελλοντική εξέλιξη της νόσου.

Δείκτης θετικότητας των τεστ: Είναι ακόμα ψηλά
Μία άλλη παράμετρος πλην των ημερήσιων κρουσμάτων ενσωματώθηκε στο μοντέλο στο 2ο κύκλο της πανδημίας, αυτή του δείκτη θετικότητας των τεστ, δηλαδή το ποσοστό των θετικών τεστ στα συνολικά τεστ κορονοϊού που πραγματοποιούνται. Ενσωματώθηκε επίσης στο μοντέλο και η παράμετρος της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ο δείκτης θετικότητας των τεστ σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) πρέπει να είναι κάτω από το 4%, ενώ σύμφωνα με οδηγίες διεθνών οργανισμών ο δείκτης ιδανικά δεν πρέπει να ξεπερνάει το 2%.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr