search-button
cross-out

Κορονοϊός: Οι 18 περιοχές με το υψηλότερο φορτίο – Ανησυχία και για τη Δυτική Ελλάδα

Αυξημένη επιτήρηση και πιστή εφαρμογή των μέτρων χρειάζονται οι περιοχές που είναι πιο επιβαρυμένες από όλες στην Ελλάδα, όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Τι είπε για τη Δυτική Ελλάδα και γιατί ανησυχεί η κυβέρνηση.
Κορονοϊός: Οι 18 περιοχές με το υψηλότερο φορτίο – Ανησυχία και για τη Δυτική Ελλάδα

Στις περιοχές που έχουν ιδιαίτερα μεγάλη επιβάρυνση, με αυξημένα κρούσματα κορονοϊού και μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο, αναφέρθηκεο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του ιού στην Ελλάδα από το υπουργείο Υγείας.
Όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, υπάρχουν περιοχές που είναι πολύ επιβαρυμένες και χρειάζονται ακόμα πιο πιστή εφαρμογή των μέτρων προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα και να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα λόγω κορονοϊού. Οι περιοχές αυτές είναι οι Πέλλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Φλώρινα, Πιερία, Ημαθία, Σέρρες, Λάρισα, Κιλκίς, Χαλκιδική, Μαγνησία, Ξάνθη, Καρδίτσα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη και Τρίκαλα.

«Είναι οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα, ανεξάρτητα από τη συνολική καμπύλη που δείχνει την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα. Αστοχίες και κακή εφαρμογή των μέτρων σε περιοχές που τώρα δείχνουν σε καλύτερη κατάσταση, μπορεί να τις φέρει εύκολα στην ίδια θέση με αυτές τις ενότητες που αναφέραμε», σχολίασε ο υφυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε την ανησυχία του και για την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου τα τελευταία 24ωρα σε συγκεκριμένες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Μίλησε συγκεκριμένα για την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, λέγοντας πως «η πιστή τήρηση των μέτρων είναι επιβεβλημένη για τα επόμενα 24ωρα». Μάλιστα σε αυτό το σημείο, έκανε αναφορά και στην επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες περιοχών όπως η Πάτρα και γενικά η Δυτική Ελλάδα, έτσι ώστε να τους ζητήσει να συμβάλουν, μαζί με τους πολίτες, στην τήρηση των μέτρων.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr