search-button
cross-out

Κορονοϊός: Σε ποιες περιοχές χτυπάει “κόκκινο” – Πιθανά νέα lockdown

Η εικόνα των κρουσμάτων κορονοϊού, μετά και την καταγραφή περιστατικών ανησυχητικής απειθαρχίας τις γιορτές με ανοικτά καταστήματα και ιδιωτικά πάρτι.
Κορονοϊός: Σε ποιες περιοχές χτυπάει “κόκκινο” – Πιθανά νέα lockdown

Στις “κόκκινες” περιοχές της Αττικής πέρα από Ασπρόπυργο, Περιστέρι, Μενίδι, Ίλιον, Κερατσίνι προστίθενται και το Ζεφύρι.

Το Περιστέρι μπορεί να έχει 109 ενεργά κρούσματα, αλλά αυτό που παρατηρείται σε αυτές τις περιοχές είναι πως το τελευταίο 15θήμερο υπήρξε σημαντική αύξηση στα κρούσματα, μετά μια σταθεροποίηση αλλά αυτό που ανησυχεί είναι πως ο βαθμός υποχώρησής τους είναι σημαντικά αργός.

Και πάλι όμως καταγράφηκαν περιστατικά ανησυχητικής απειθαρχίας, με ανοικτά καταστήματα και ιδιωτικά πάρτι.

Πάρτι βασιλόπιτας σε σπίτια
Κηφισιά: 1 σύλληψη και 7 πρόστιμα
Ακρόπολη: 1 σύλληψη και 6 πρόστιμα
Άγιο Παντελεήμονα: 1 σύλληψη και 4 πρόστιμα
Βύρωνα: 1 σύλληψη, οι καλεσμένοι… διέφυγαν

Χιλιάδες πρόστιμα Χριστούγεννα- Πρωτοχρονιά
24/12/2020-2/1/2021

Έλεγχοι: 660.695
Παραβάσεις: 14.255
Άσκοπη μετακίνηση: 11.246
Μη χρήση μάσκας: 2.867
Συλλήψεις: 152
31 παραβάσεις και 40 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, υποχρέωση παρουσίαση πελατών μόνο με ραντεβού – clickaway κ.α.).
Άλλα δυο lockdown σε χωριά
Μετά το χωριό Στροφή στη Ροδόπη υπάρχει η πιθανότητα να επιβληθεί lockdown σε δύο ακόμη χωριά του Δήμου Αρριανών, Νέδα και Αγιοχώρι κάτι που θα αποφασιστεί σήμερα.

Ένα ακόμη χωριό, το Παλαίκαστρο στη Σητεία της Κρήτης φαίνεται να προβληματίζει τις αρμόδιες αρχές. Ναι μεν καταγράφει 5 κρούσματα σε περίπου 900 κατοίκους, ωστόσο αυτοί ήταν εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ και φούρνο του χωριού.

Σήμερα θα γίνουν ράπιντ τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr