search-button
cross-out

Κορονοϊός – Σέρρες: Ένα βήμα πριν το καθολικό lockdown με 239 ενεργά κρούσματα – Τι είπε ο Χαρδαλιάς

«Ένα βήμα πριν το καθολικό lockdown οι Σέρρες», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας, Απ.Τζιτζικώστας, στην έναρξη της σύσκεψης υπό τον Ν.Χαρδαλιά
Κορονοϊός – Σέρρες: Ένα βήμα πριν το καθολικό lockdown με 239 ενεργά κρούσματα – Τι είπε ο Χαρδαλιάς

«Η Βόρεια Ελλάδα δέχεται μεγάλη επιδημιολογική επίθεση», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης στην αντιπεριφέρεια Σερρών, παρουσία του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Όπως είπε ο υφυπουργός, στην περιοχή υπάρχουν 239 ενεργά κρούσματα, με μεγάλες μετακινήσεις σε άλλες περιοχές στη συντριπτική πλειοψηφία τους, ενώ 442 στενές επαφές υψηλού κινδύνου.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε εντατικοποίηση ελέγχων, στοχευμένα τεστ και ενημέρωση του κόσμου για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή.

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε, ότι δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση σε καταστάσεις ανομίας.

«Άμεσοι σύμμαχοί μας οι νέοι άνθρωποι», τόνισε, καλώντας τους να δώσουν μαζί τη μάχη. «Η περιοχή έχει δείξει και στην πρώτη φάση της πανδημίας, ότι μπορεί να την κερδίσει», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο κ. Χαρδαλιάς, σημείωσε πως αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα να κλείσουν τα σχολεία, καθώς όπως είπε, δεν παρουσιάζουν εσωτερική συρροή. «Είναι ένα θέμα, το πού θα βρίσκονται τα παιδιά, εάν είναι κλειστά τα σχολεία. Παντού στον κόσμο τα σχολεία κλείνουν τελευταία. Ωστόσο, παραμένουμε σε συναγερμό», δήλωσε.

Τζιτζικώστας: Ένα βήμα πριν το καθολικό lockdown η περιοχή
Ως ιδιαίτερα κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση στο δήμο Σερρών ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, λέγοντας ότι η πόλη και η περιφερειακή ενότητα γενικότερα, βρίσκονται ένα βήμα πριν τη λήψη μέτρων που οδηγούν σε καθολικό lockdown.

Ο κ.Τζιτζικώστας, στην έναρξη της ευρείας σύσκεψης φορέων, τόνισε ότι το πρόβλημα της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού εστιάζεται κατά 90% στο δήμο Σερρών.

«Η αύξηση των κρουσμάτων», υπογράμμισε ο κ.Τζιτζικώστας, «είναι μεγάλη και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, τα οποία πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα από όλους, η πόλη των Σερρών θα περάσει στο επόμενο επίπεδο 4».

«Είμαστε όλοι κουρασμένοι», είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, «από τα συνεχή μέτρα που εφαρμόζονται, όμως μέχρι να υπάρξει εμβόλιο ή ικανή φαρμακευτική αγωγή απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προσωπικής προστασίας γιατί μόνο έτσι θα μειώσουμε την έξαρση της πανδημίας».

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr