search-button
cross-out

Ξυλοδαρμός 10χρονου: Η δραματική ιστορία του – Γλίτωσε την «κόλαση του πολέμου αλλά όχι… το ξύλο

Ένοχος ο πατέρας του που πριν από λίγες μέρες είχε "αναλάβει" την επιμέλεια του παιδιού
Ξυλοδαρμός 10χρονου: Η δραματική ιστορία του – Γλίτωσε την «κόλαση του πολέμου αλλά όχι… το ξύλο

Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών επέβαλε χθες το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε έναν 41χρονο πρόσφυγα από τη Συρία, ο οποίος φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια τον 10χρονο γιο του (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο ίδιος ο πατέρας χθες ενώπιον της Έδρας, το τελευταίο διάστημα υπήρχε ένταση στη σχέση με το παιδί του.

Ο ανήλικος μαθητής νοσηλευόταν μέχρι χθες στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Όπως ισχυρίστηκε χθες κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος, το προηγούμενο διάστημα υπήρχε ένταση μεταξύ πατέρα και παιδιού, επειδή ο πρώτος “έπιασε” τον γιο του να επισκέπτεται ιστοσελίδες σεξουαλικού περιεχομένου στο λάπτοπ του. Όπως είπε ο 41χρονος άνδρας, αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο έσπασε τον φορητό υπολογιστή του 10χρονου γιου του.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο πατέρας του αγοριού, το παιδί γύρισε χτυπημένο στο σπίτι του, μετά το σχολείο, την περασμένη Παρασκευή. Όπως ανέφερε ο ίδιος στην απολογία του, ο μικρός φέρεται να ζήτησε από συμμαθητή του να συνευρεθούν ερωτικά, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να αντιδράσει και να προκληθεί καβγάς, κατά τον οποίο τραυματίστηκε ο 10χρονος από τη Συρία.

Δεν αρνήθηκε την κατηγορία

Ο ίδιος, πάντως, φέρεται να μην αρνήθηκε ότι χτύπησε τον γιο του.

«Για να μην ξανακάνει λάθος, έκανα εγώ μεγαλύτερο λάθος», είπε χθες ενώπιον των δικαστών ο 41χρονος άνδρας, ο οποίος κρίθηκε τελικά ένοχος από την Έδρα. Νωρίτερα, η εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 38 μηνών. Το δικαστήριο τον καταδίκασε τελικά σε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών (30 μηνών), με τριετή αναστολή.

Γλίτωσε την “κόλαση” του πολέμου – Η δραματική ιστορία του μικρού αγοριού

Στο μεταξύ, πίσω από τον ξυλοδαρμό του μικρού αγοριού κρύβεται μια δραματική ανθρώπινη ιστορία. Ο 10χρονος εγκατέλειψε πριν λίγα χρόνια τη Συρία μαζί με τον πατέρα του, αφού πρώτα έχασε τη μητέρα του, κατά τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη χώρα τους εδώ και αρκετά χρόνια. Πατέρας και γιος κατάφεραν να διαφύγουν από την “κόλαση” του πολέμου και έφτασαν στην Ελλάδα και την Κρήτη, όπου ζουν τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν από μερικές μόνο ημέρες, οι αρμόδιες Αρχές “έδωσαν” την επιμέλεια του παιδιού στον 41χρονο πατέρα του.

Μετά την υπόθεση του ξυλοδαρμού, ωστόσο, τα δεδομένα αλλάζουν, καθώς το ζήτημα της επιμέλειας του παιδιού θα ξεκαθαριστεί από εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος θα αποφανθεί μέσα στο επόμενο διάστημα για το τι μέλλει γενέσθαι με την επιμέλεια του 10χρονου Σύριου, ο οποίος μέχρι χθες νοσηλευόταν στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr