search-button
cross-out

Lockdown… αντίο: Πρόσω ολοταχώς για κατάργηση των SMS – Ο οδικός χάρτης για το άνοιγμα

Με ορόσημο τις 15 Μαΐου, από την επόμενη ημέρα του Πάσχα ξεκινά η σταδιακή άρση περιοριστικών μέτρων, έτσι ώστε το άνοιγμα του τουρισμού να βρει το σύνολο της χώρας σε μία καταρχήν κανονικότητα. Αντίστροφη μέτρηση για να καταργηθούν τα SMS για μετακίνηση και να τελειώσει και τυπικά το lockdown.
Lockdown… αντίο: Πρόσω ολοταχώς για κατάργηση των SMS – Ο οδικός χάρτης για το άνοιγμα

Ίσως και σήμερα (28.04.2021), κατά την τακτική ενημέρωση, η κυβέρνηση να ανακοινώσει πότε το SMS φεύγει από τη ζωή μας.

Στους κυβερνητικούς κόλπους καταγράφονται διιστάμενες απόψεις…

Από τη μία ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης (στον AΝΤ1), δηλώνει ότι ο δρόμος ανοίγει από τις… 3 Μαΐου.

“Με δεδομένο ότι από την προσεχή Δευτέρα ανοίγει και η εστίαση για την οποία δεν θα χρειάζονται SMS είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να αποτελέσουν τα SMS παρελθόν” τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσημα το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνει πως το θέμα είναι υπό εξέταση, και πάντως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το SMS από τη Δευτέρα του Πάσχα να καταργηθεί μόνο για κάποιες δραστηριότητες και σταδιακά να αποτελέσει παρελθόν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Ελεύθερες οι μετακινήσεις εντός νομού από το Μεγάλο Σάββατο

Επίσημα οι διαδημοτικές μετακινήσεις απελευθερώνονται από τη Δευτέρα 3 Μαΐου, με το άνοιγμα της εστίασης.

Ωστόσο ήδη από το Μεγάλο Σάββατο αλλά και την Κυριακή του Πάσχα θα μπορούμε να μεταφερθούμε σε όποιο σημείο του νομού θέλουμε, με τον κωδικό 6 στο SMS.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις (SMS με κωδικός 6 για σωματική άσκηση) αυτή τη στιγμή, είναι ελεύθερες μόνο τα Σαββατοκύριακα, ενώ τις καθημερινές επιτρέπονται μόνο για επισκέψεις σε καταστήματα και σε κομμωτήρια (SMS στο 13032).

«Κοινός στόχος τώρα είναι ένα ασφαλές Πάσχα για να έχουμε ένα ελεύθερο Καλοκαίρι. Με αυτό το γνώμονα παρατάθηκε έως και τη Δευτέρα, 10 Μαΐου η απαγόρευση των υπερτοπικών μετακινήσεων σε ολόκληρη την Επικράτεια» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Τι ανοίγει ως τις 15 Μαΐου;

Την ίδια ημέρα που η χώρα θα ανοίγει επίσημα τις πύλες της στους τουρίστες, θα απελευθερώνονται και για τους Έλληνες πολίτες τα ταξίδια από νομό σε νομό.

Στις 15 Μαΐου ή και λίγο νωρίτερα, αναμένεται και η επανεκκίνηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων στη χώρα, αρχής γενομένης από τα μουσεία, τα οποία ξανανοίγουν για το κοινό.

Εντός Μαΐου προγραμματίζεται να ανοίξουν και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες, με τελευταίους πάντως τους χώρους θεάματος και ακροάματος, αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους και βάση των προτύπων ασφάλειας που ίσχυσαν το καλοκαίρι του 2020.

Στην τελική ευθεία για το άνοιγμα του τουρισμού, στις 10 Μαΐου, επιστρέφουν στα θρανία και οι μαθητές Γυμνασίων και Δημοτικών.

Ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, επεκτείνεται ως τις 23:00 η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών. Όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα η απαγόρευση ισχύει από τις 22:00 ως και τις 05:00.

Αναλόγως της πορείας και των εμβολιασμών, ως τις αρχές Ιουνίου αναμένεται να επιτραπούν και οι γάμοι και οι βαπτίσεις.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr