search-button
cross-out

Lockdown – Αστυνομία… κορονοϊού για την τήρηση των μέτρων με drones και ελικόπτερα: “Πανταχού παρόντες” 5.000 αστυνομικοί

Αστυνομία… κορονοϊού από σήμερα τα ξημερώματα για την τήρηση του lockdown και των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ από τις 6 το πρωί σήμερα
Lockdown – Αστυνομία… κορονοϊού για την τήρηση των μέτρων με drones και ελικόπτερα: “Πανταχού παρόντες” 5.000 αστυνομικοί

Αστυνομία… COVID από σήμερα τα ξημερώματα για την τήρηση του απαγορευτικού! Περίπου 5.000 αστυνομικοί θα χρησιμοποιούνται καθημερινά στην Αττική για την τήρηση του lockdown σε εθνικές οδούς, κεντρικές οδικές αρτηρίες, πλατείες, καταστήματα, αεροδρόμια, σύνορα, εκκλησίες, μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και σε “κρυφά” πάρτι σε σπίτια…

Την ίδια ώρα χιλιάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας αποφάσισαν είτε να περάσουν το χρονικό διάστημα της 2ης καραντίνας στην επαρχία, είτε να περάσουν ένα τελευταίο τριήμερο διακοπών πριν επιστρέψουν ξανά στην Αθήνα, εφόσον είναι ο τόπος διαμονής τους. Από τις 06:00 τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης έως και τις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής από τις εθνικές οδούς Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας, είχαν περάσει συνολικά 128.268 οχήματα.

Lockdown - Αστυνομία… κορονοϊού για την τήρηση των μέτρων με drones και ελικόπτερα: "Πανταχού παρόντες" 5.000 αστυνομικοί

ΕΛ.ΑΣ… κορονοϊού

Στην 1η καραντίνα του περασμένου Μαρτίου, σχεδόν το μισό αστυνομικό προσωπικό απασχολήθηκε με την τήρηση των μέτρων για την μη διάδοση του ιού, την 2η, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., θα χρησιμοποιηθεί σχεδόν το σύνολό του.

Από τον πρώτο έως τον τελευταίο αστυνομικό που εκτελεί την υπηρεσία του θα έχει στην κατοχή του… μπλοκάκι βεβαίωσης παραβάσεων, που σχετίζεται με την κίνηση πολιτών, τον συνωστισμό, τα καταστήματα και άλλες δραστηριότητες που έχουν απαγορευτεί. Στελέχη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ,, ΔΡΑΣΗ, της Τροχαίας, Ασφάλειας και των αστυνομικών τμημάτων θα επιβάλλουν διοικητικά πρόστιμα στην περίπτωση που εντοπίζουν παραβάσεις.

Το μεταξύ αστυνομικά μπλόκα-“αποστείρωσης” θα στηθούν σε διόδια και κεντρικές οδικές αρτηρίες των αστικών κέντρων για τον εντοπισμό πολιτών που κινούνται αδικαιολόγητα. Αναφορικά με τις πλατείες και υπαίθριους χώρους, και την πιθανότητα συγκέντρωσης πολιτών σε αυτές θα χρησιμοποιούνται αρχικά τα μεγάφωνα, θα υπάρχουν παρεμβάσεις και όταν δεν υπάρχει συμμόρφωση των συγκεντρωμένων θα επιβάλλονται πρόστιμα και θα γίνονται ακόμη και προσαγωγές.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στην περίπτωση που χρειαστεί θα χρησιμοποιήσουν Drones και ελικόπτερα για την παρατήρηση της κίνησης στους δρόμους και συνωστισμών σε συγκεκριμένα σημεία προκειμένου να καθοδηγούνται οι επίγειες δυνάμεις να παρέμβουν και να προβούν σε ελέγχους. Αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι σε καταστήματα για την τήρηση του ωραρίου και την διαδικασία delivery ή take away με τις προϋποθέσεις που έχουν οριστεί.

Στο μεταξύ σε περιπτώσεις καταγγελιών, που έχουν αξιολογηθεί ως έγκυρες, για συναθροίσεις σε σπίτια, ταράτσες ή αυλές για “κρυφά” πάρτι, θα υπάρξουν αστυνομικές παρεμβάσεις παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

Αστυνομικό “τοίχος” ελέγχων θα στηθεί σε αεροδρόμια και διασυνοριακούς σταθμούς, για τον έλεγχο των μοριακών τεστ των ταξιδιωτών που πρέπει να έχουν κάνει έως και 72 ώρες πριν αλλά και την συμπλήρωση της σχετικής φόρμας PLF. Ήπιες παρεμβάσεις θα υπάρχουν σε εκκλησίες, χώρους λατρείας, που μπορεί να παραβιάζεται το απαγορευτικό. Με εντονότερο ρυθμό θα συνεχιστούν οι έλεγχοι των επιβατών μέσων μαζικής μεταφοράς, για την χρήση μάσκας και τους λόγους μετακίνησης.

ελεγχοι

Έξοδος “Πάσχα” πριν το… απαγορευτικό

Οι εκτιμήσεις στελεχών της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για μεγάλη μετακίνηση πολιτών πριν το νέο lockdown, επιβεβαιώθηκε από τα αριθμητικά δεδομένα. Φοιτητές, συνταξιούχοι ή οικογένειες με μικρά παιδιά, που δεν έχουν υποχρεώσεις στην Αθήνα, και έχουν οικία σε γειτονικό νομό ή στην επαρχία, επέλεξαν να μετακινηθούν.

Από τις 06:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης έως τις 06:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης από Αθηνών-Κορίνθου έφυγαν 16.715 οχήματα και από την Αθηνών-Λαμίας 19.856. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα από Πέμπτη έως Παρασκευή από

Αθηνών-Κορίνθου 23.101 οχήματα και από Αθηνών-Λαμίας 24.630. Την Παρασκευή από τις 06:00 έως τις 17:00 το απόγευμα από Αθηνών-Κορίνθου είχαν φύγει 23.780 οχήματα και από Αθηνών-Λαμίας 21.216. Συνολικά όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τα δύο εθνικά οδικά δίκτυα είχαν μετακινηθεί 128.268 οχήματα.

ελεγχοι

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: “Η ΕΛ.ΑΣ. είναι το ΕΣΥ της προστασίας μας”

Μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης προέβη σε δηλώσεις που αφορούσαν τα μέτρα κατά της πανδημίας: “Η Ελληνική Αστυνομία είναι και θα είναι μέρα και νύχτα στους δρόμους, για να βοηθήσει στην εφαρμογή των μέτρων. H Ελληνική Αστυνομία στον καιρό της πανδημίας, είναι το ΕΣΥ της προστασίας μας. Θα είμαστε κοντά στους πολίτες μέρα-νύχτα, να βοηθήσουμε την εφαρμογή των μέτρων σας”.

Αναφορικά με τις συγκεντρώσεις προσέθεσε σχετικά:

“Θέλω να τονίσω, ότι ο εχθρός, ο βασικός εχθρός μας, είναι ο ιός και το βασικό όπλο του εχθρού μας, είναι οι συναθροίσεις. Δεν νοούνται πλέον, συγκεντρώσεις σε σπίτια, σε πλατείες, συναθροίσεις στους δρόμους. Αυτά δεν μπορούν πλέον να γίνουν ανεκτά. Κάνω έκκληση μη συναθροίζεσθε. Μη συγκεντρώνεστε τα βράδια σε διάφορα σημεία. Μη συγκεντρώνεστε πολλοί άνθρωποι στα σπίτια. Ουσιαστικά έτσι εξυπηρετούμε τη διάδοση. Από την άλλη θέλω να απευθύνω μία προειδοποίηση. Θα υπάρξουν σαρωτικοί έλεγχοι αυστηροί έλεγχοι παρουσία εισαγγελέων, έτσι ώστε να αποτραπούν φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν και δημιούργησαν τόσο μεγάλη ζημιά”.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr