search-button
cross-out

Μια νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν για τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν στις 27 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
Μια νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν για τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν στις 27 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε από την Πολιτική Προστασία, το μεσημέρι της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας.

“Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση την οποία έχουμε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αναμένεται η έγκριση του πρώτου εμβολίου, θα είναι αυτό της Pfizer στις 22 Δεκεμβρίου. Διανομές στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν αμέσως μετά. Εκτιμούμε ότι οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου θα είναι στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και από την επόμενη, από τις 27 Δεκεμβρίου, θα μπορούμε να έχουμε τους πρώτους εμβολιασμούς σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και αμέσως μετά και στη Θεσσαλονίκη”, είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι
“Θα υπάρχει μία αυστηρή προτεραιοποίηση σε σχέση με το ποιοι συμπολίτες μας θα πρέπει να εμβολιαστούν πρώτοι. Θα προηγηθούν, προφανώς, οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πρωτίστως οι ήρωες μας, οι οποίοι σήκωσαν τόσο μεγάλο βάρος τους τελευταίους μήνες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μας, στα Κέντρα Υγείας, αλλά βέβαια και οι φιλοξενούμενοι σε μονάδες ηλικιωμένων. Και θα ακολουθήσουν αμέσως μετά οι συμπολίτες μας άνω των 65, υπολογίζουμε ότι σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία εντάσσονται συνολικά περί τα 2,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας”, ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι:

“Οι πρώτοι συμπολίτες μας οι οποίοι θα εμβολιαστούν στη χώρα μας, θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας”.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr