search-button
cross-out

Νέα Σμύρνη: “Μάλλον τον σκοτώσαμε” – Σοκαριστικοί διάλογοι για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού

Tα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας άκουγαν ζωντανά τους διαλόγους και τις κραυγές όσων επιτέθηκαν με αγριότητα στον αστυνομικό, στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης
Νέα Σμύρνη: “Μάλλον τον σκοτώσαμε” – Σοκαριστικοί διάλογοι για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού

Τις κραυγές του πλήθους που ξυλοκοπούσε τον 27χρονο αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη άκουγαν ζωντανά τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Είχαν εισαγγελική διάταξη παρακολούθησης των συνομιλιών του 22χρονου μέλους της αναρχικής συλλογικότητας “Μασόβκα”, που τον Φεβρουάριο είχαν πετάξει μπογιές και φεϊγβολάν στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Κραυγές σε… ζωντανή μετάδοση
Ο 22χρονος την ώρα των επεισοδίων μιλούσε τηλεφωνικά με τον 23χρονο Έλληνα, ιρανικής καταγωγής, οπαδό ποδοσφαιρικής ομάδας. Ξαφνικά εκδηλώνεται η επίθεση σε βάρος του αστυνομικού, που διέκοψε την συνομιλία τους, ωστόσο και οι δύο είχαν ξεχάσει ανοικτά τα κινητά τους τηλέφωνα με τους αστυνομικούς να ακούν την οχλαγωγία και τις φωνές των επιτιθέμενων.

“Σκοτώστε τον”, “Πάρτε τα όλα”, “Βγάλτε του το παντελόνι”, ήταν μερικά από όσα άκουγαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Αμέσως μετά την επίθεση στον αστυνομικό ο 23χρονος Ελληνο-Ιρανός επικοινωνεί με τον 22χρονο, εκφράζοντάς τον φόβο του για το αποτέλεσμα της επίθεσης.

Ο διάλογος μετά το λιντσάρισμα
23χρονος: “Πρέπει να φύγουμε από εδώ, γιατί μάλλον τον σκοτώσαμε”.

22χρονος: “Όντως;”.

23χρονος: “Μάλλον τον σκοτώσαμε σου λέω”.

22χρονος: “Πάρε το μηχανάκι και φύγε”.

Οι συνομιλίες και το στίγμα των κινητών τους τηλεφώνων τούς τοποθετούσαν στο σημείο της επίθεσης. Σε κατ’ οίκον έρευνες οι αστυνομικοί κατάσχεσαν υπολογιστές, usb και άλλα ψηφιακά πειστήρια τα οποία μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εξερεύνηση.

Αναφορικά με τον 30χρονο αποκαλούμενο “Ινδιάνο”, πέρα από την κατάθεση του 58χρονου πρώην κουνιάδου του, η αξιοπιστία της οποίας εξετάζεται από τις δικαστικές αρχές, οι αστυνομικοί έχουν στην κατοχή τους μία σκούρα φόρμα με λευκές ρίγες στο πλάι, που κατασχέθηκε στο σπίτι του και αναμένουν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών την ανίχνευση ξένων υλικών-στοιχείων πάνω της, όπως για παράδειγμα κονίαμα-σκόνη δακρυγόνου.

Από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου αναμένουν να διαπιστώσουν τα στίγματα του κινητού του τηλεφώνου από τις κεραίες εκπομπής, καθώς ο ίδιος αρνείται πως βρισκόταν στη Νέα Σμύρνη και υποστηρίζει ότι στις 18:00 ήταν στην εργασία του, στις 18:30 στην Ελευσίνα και κυρίως στις 19:20, όταν εκδηλώθηκε η επίθεση στον αστυνομικό, βρισκόταν ακόμη εκεί, ενώ στις 19:40 ήταν στην πλατεία Μαγούλας.

Επίσης, ζήτησε να εξεταστούν και αξιολογηθούν οι μάρτυρες που επικαλείται για αυτές του τις παρουσίες.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr