search-button
cross-out

Ο παιδεραστής του Πειραιά είχε καταδικαστεί σε 23 χρόνια αλλά βγήκε από τη φυλακή στα 3!

Κάνοντας χρήση του «νόμου Παρασκευόπουλου» κατάφερενα αφεθεί ελεύθερος.
Ο παιδεραστής του Πειραιά είχε καταδικαστεί σε 23 χρόνια αλλά βγήκε από τη φυλακή στα 3!

Παρά το γεγονός πως ο νόμος Παρασκευόπουλου, της πρώην κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., έχει καταργηθεί εδώ και καιρό, οι… ευεργετικές διατάξεις του εξακολουθούν να δημιουργούν προβλήματα στην ελληνική κοινωνία ακόμη και το 2020.

Αυτή τη φορά οι συνέπειες των προβλημάτων πέφτουν σαν… πέλεκυς πάνω σε ανήλικα παιδιά, τραυματίζοντάς τα ψυχικά και σωματικά.

Την περασμένη Τρίτη η Ελληνική Αστυνομία δίνει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του 52χρονου Ιωάννη Μπεκρή. Ο συλληφθείς κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών, ηλικίας 5 και 10 ετών, στον Πειραιά, στους οποίους έδωσε 0,50 ευρώ ως… χρηματική αμοιβή.

Ο κακοποιός συλλαμβάνεται και οδηγείται στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προκύπτει ότι είναι… γνωστός στις Αρχές: είχε αρπάξει και βιάσει και άλλα παιδιά κατά το παρελθόν αλλά αποφυλακίστηκε, παρά το γεγονός πως είχε καταδικαστεί σε 22 χρόνια κάθειρξη! Ο λόγος; Οι ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Η εφημερίδα «Πρώτο ΘΕΜΑ» και το ρεπορτάζ του Μίλτου Σακελλάρη αποκαλύπτει το περιεχόμενο του εγγράφου για την αποφυλάκισή του που τον οδήγησε από τους βιασμούς και τις απαγωγές παιδιών να περπατάει… ελεύθερος κι ωραίος στους δρόμους του Πειραιά, εκεί όπου τα ζωώδη ένστικτά του ξύπνησαν και πάλι, με αποτέλεσμα να επιτεθεί σε δύο ανήλικα αγόρια και να τα κακοποιήσει. Ηταν ακόμη ένας κακοποιός που επέστρεψε στην εγκληματική του καθημερινότητα, μια καθημερινότητα που δεν ξέχασε καθώς δεν σωφρονίστηκε ποτέ.

Βιασμός 14χρονου
Oπως προκύπτει από το αποφυλακιστήριο έγγραφο του Ιωάννη Μπεκρή, το οποίο είναι στη διάθεση της εφημερίδας, ο στυγερός κακοποιός βγήκε από τις Φυλακές Γρεβενών στις 4 Ιουνίου του 2015 εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 12 του νόμου 4322/2015 (νόμος Παρασκευόπουλου) για την αποσυμφόρηση των φυλακών!

Η πρώτη του καταδίκη ήρθε το 2012 από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά. Οι κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκε ήταν αρπαγή ανηλίκου κατ’ επανάληψη, νεότερου των 14 ετών, βιασμός κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή ανηλίκου, σωματική κάκωση ανηλίκου, υπόθαλψη εκούσιας διαφυγής ανηλίκου, ασέλγεια παρά φύσιν κατ’ εξακολούθηση και παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου.

«Αποφυλακίζεται σήμερα την 5 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη, του 2015 δυνάμει της αριθμ. 259/4-6-2015 διάταξης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Γρεβενών, η οποία διατάσσει την υπό τον όρο της ανάκλησής του από το Κατάστημα, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 12 του νόμου 4322/2015, υπό τον όρο της ανάκλησης, εφόσον δε αυτός σε διάστημα πέντε ετών από την αποφυλάκισή του υποπέσει σε νέα από δόλο αξιόποινη πράξη και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε στερητική της ελευθερίας ποινή μεγαλύτερη των δύο ετών, θα εκτίσει αθροιστικά και το υπόλοιπο της ποινής για την οποία απολύεται υπό όρο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο αποφυλακιστήριο έγγραφο του 52χρονου, ο ο οποίος για τα πρώτα πέντε χρόνια μετά την απόφυλακισή του είχε τις παρακάτω υποχρεώσεις:

α) Της διαμονής του στον Αγιο Ιωάννη Αμαλιάδας και της μη απομάκρυνσής του από τον τόπο αυτό χωρίς την έγγραφη άδεια του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών.
β) Της εμφάνισης κάθε πρώτο 15ήμερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Σύμφωνα με το αποφυλακιστήριο του 52χρονου, η δοκιμασία του για τα προειρημένα έληγε στις 4 Ιουνίου του 2020. «Κρατούμενοι οι οποίοι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου εκτίουν ποινή κάθειρξης άνω των δέκα ετών, απολύονται με διάταξη του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών του τόπου έκτισης της ποινής, υπό τον όρο της ανάκλησης χωρίς τη συνδρομή των προϋποθέσεων των άρθρων 105 και επόμενα του Ποινικού Κώδικα αν έχουν συμπληρώσει το 1/3 πραγματικής έκτισης της ποινής που τους επιβλήθηκε», ανέφερε το άρθρο 3 στην παράγραφο 12 του νόμου Παρασκευόπουλου, βάσει της οποίας αποφυλακίστηκε ο κατηγορούμενος.

Νομικοί κύκλοι εξήγησαν στο «ΘΕΜΑ» σχετικά με την περίπτωση του Ιωάννη Μπεκρή και το περιεχόμενο του εγγράφου που αναφέρεται στην αποφυλάκισή του ότι «είχε απολυθεί υπό όρους το 2014, με την πρόβλεψη του Π.Κ., δηλαδή 3/5 μεικτά. Ανακλήθηκε η απόλυση (πιθανόν γιατί παραβιάστηκαν όροι), άρα έπρεπε να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής. Και το 2015 απολύθηκε εκ νέου υπό όρους με τον νόμο Παρασκευόπουλου, συγκεκριμένα με το 1/3 πραγματικής έκτισης της ποινής του».

Ηταν ακόμη ένας κακοποιός που κατάφερε να αποφυλακιστεί εκμεταλλευόμενος το γράμμα του νόμου, ενός νόμου βάσει του οποίου από το 2015 έως το 2018 αποφυλακίστηκαν πάνω από 12.000 κρατούμενοι, πολλοί από τους οποίους διέπραξαν ακόμη και πιο στυγερά εγκλήματα για τα οποία είχαν αρχικά καταδικαστεί, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις στην κοινή γνώμη και έντονη πολιτική αντιπαράθεση.

Το χρονικό της φρίκης
Οπως προκύπτει από τις καταθέσεις των τωρινών ανήλικων θυμάτων του που συμπεριέλαβαν οι έμπειροι αξιωματικοί στη δικογραφία που σχημάτισαν, ο δράστης πλησίασε τα δύο παιδιά τη στιγμή που αυτά μάζευαν σκουπίδια.

«Ημασταν στις συνοικίες μαζί με τον ξάδερφό μου, τον… (σ.σ.: και αυτός ανήλικος). Μαζεύαμε κουτάκια και τα πουλούσαμε σε παλιατζή για 2 ευρώ. Μετά περάσαμε από ένα παλιό εργοστάσιο όπου μένει ο Γιάννης και είναι γεμάτο σκουπίδια», είπε το ένα από τα δύο θύματά του, ηλικίας 10 ετών, στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛ.ΑΣ. και συνέχισε: «Τον Γιάννη τον γνωρίσαμε στον δρόμο εδώ και πολλά χρόνια. Εκλεβε και μάζευε σίδερα. Τον ήξερε ο μεγάλος μου αδερφός».

Η περιγραφή του για το πώς ο Μπεκρής ασέλγησε σε βάρος του, προκαλεί αποτροπιασμό. «Με το που μας είδε μας είπε “έλα εδώ ρε” και μπήκαμε μέσα στο εργοστάσιο και ανάψαμε φωτιά», λέει το ένα από τα δύο θύματα στην κατάθεσή του. «Του έδωσε λεφτά, 50 λεπτά», περιγράφει το άλλο ανήλικο αγόρι, ηλικίας 5 ετών, και συνεχίζει: «Του είπα να φύγει, αλλά αυτός δεν έφευγε».

Η Αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη του μετά από καταγγελία ενός περαστικού από το εγκαταλειμμένο εργοστάσιο στο οποίο φαίνεται πως μπαινόβγαινε σχεδόν καθημερινά το τελευταίο διάστημα ο 52χρονος. «Τον είδα να πειράζει τα παιδιά και αποφάσισα να καλέσω την Αστυνομία», φέρεται να κατέθεσε ο άνδρας, ο οποίος είδε τον δράστη της στιγμή της ασέλγειας.

Οι ανήλικοι μετά τον εντοπισμό τους από τις Αρχές ήταν σε αρκετά κακή ψυχολογική κατάσταση και σύμφωνα με ασφαλείς πηγές θα χρειαστούν υποστήριξη από ψυχολόγο για να επανέλθουν μετά τις δραματικές στιγμές που βίωσαν στα χέρια του αδίστακτου κακοποιού.

Ανθρωποι που μένουν κοντά στο εγκαταλειμμένο εργοστάσιο στον Πειραιά όπου ασέλγησε στα παιδιά ο 52χρονος ανέφεραν στο «ΘΕΜΑ» πως ο δράστης περιφερόταν αρκετά στο συγκεκριμένο σημείο και μάζευε σκουπίδια. «Ενδεχομένως να έμενε εκεί. Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας στις αστυνομικές αρχές.

Οι άνδρες της Ασφάλειας Αττικής αναμένεται να ερευνήσουν επίσης το οικογενειακό περιβάλλον των δύο ανηλίκων για να διαπιστωθεί γιατί περιφέρονταν μόνα τους κοντά στο συγκεκριμένο σημείο.

Πλέον, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι δικαστικοί κύκλοι που μίλησαν στην εφημερίδα, ο Ιωάννης Μπεκρής, μετά τις τελευταίες αποτρόπαιες πράξεις του κατά των δύο παιδιών, αναμένεται να μείνει αρκετό καιρό στη φυλακή.

Πηγή: Εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr