search-button
cross-out

Πάνος Σόμπολος: Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος και ένας πολύ καλός δημοσιογράφος

Η γνωριμία του Πάνου Σόμπολου με τον Γιώργο Καραϊβάζ και η εκτίμησή του για την ενέδρα θανάτου.
Πάνος Σόμπολος: Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος και ένας πολύ καλός δημοσιογράφος

Την έκπληξη και την ταραχή του για τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ εξέφρασε ο συνάδελφός του, Πάνος Σόμπολος, αστυνομικός συντάκτης και ο ίδιος επί σειρά ετών.

“Ταράχτηκα. Τα’χασα και είπα ότι δεν μπορεί να είναι δυνατόν” δήλωσε ο γνωστός δημοσιογράφος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. “Του έστησαν ενέδρα έξω από το σπίτι του και τον έστειλαν στον άλλο κόσμο” πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο, καθώς είναι οι πρώτες ώρες μετά το περιστατικό.

Ωστόσο, έκανε λόγο για μια δολοφονία πολύ καλά σχεδιασμένη και οργανωμένη, εκτιμώντας ότι τα πρώτα στοιχεία δεν δείχνουν τρομοκρατικό αλλά μαφιόζικο χτύπημα. “Οι κινήσεις των δραστών δείχνουν ότι υπάρχει το στοιχείο της εκδίκησης” είπε χαρακτηριστικά.

Αναρωτήθηκε αν η εγκληματική ενέργεια σχετίζεται είτε με τα ρεπορτάζ του Γιώργου Καραϊβάζ στο site που είχε, είτε με κάτι που είπε στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη στο STAR όπου και εργαζόταν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως εμφανίστηκε βέβαιος πως οι αστυνομικοί θα φτάσουν στα ίχνη των δραστών και αυτοί θα συλληφθούν, αργά ή γρήγορα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην γνωριμία του με το θύμα, επισημαίνοντας ότι δεν είχε τύχει να εργαστούν στο ίδιο μέσο, γνώριζε όμως από πολλά χρόνια τον Γιώργο Καραϊβάζ και είχαν βρεθεί σε πάρα πολλά ρεπορτάζ, λέγοντας ότι εκεί τον γνώρισε και εκεί εκτίμησε ότι “πρόκειται για έναν πολύ καλό άνθρωπο και ένα πολύ καλό δημοσιογράφο”.

Το χρονικό της εν ψυχρώ δολοφονίας
Ενέδρα έξω από το σπίτι του Γιώργου Καραϊβάζ, στον Άλιμο, είχαν στήσει οι δράστες οι οποίοι τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν στις 14:15 το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Απριλίου 2021.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες ήταν δύο και επέβαιναν σε δίκυκλο, πιθανότατα τύπου σκούτερ. Την ώρα που ο δημοσιογράφος έφτανε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, στην οδό Θέμου Άννινου 29, οι δράστες τον πλησίασαν και ένας από αυτούς τον πυροβόλησε πολλές φορές με πιστόλι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Οι δράστες μετά τη δολοφονία εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
Σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει συγκλονισμένο από την εκτέλεση του συναδέλφου Γιώργου Καραιβάζ, προσθέτοντας ότι πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου, καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι: Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr