search-button
cross-out

Ρόδος: Εναντίον του 18χρονου η μητέρα για τον βιασμό του αδελφού του-Οι μάρτυρες που ζήτησε

Δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας αλλά και δήλωση μαρτύρων έκανε η μητέρα για την υπόθεση όπου το ένα της παιδί, μαζί με έναν φίλο του, φέρεται να είναι θύτης και το άλλο της θύμα!
Ρόδος: Εναντίον του 18χρονου η μητέρα για τον βιασμό του αδελφού του-Οι μάρτυρες που ζήτησε

Πρόκειται για την υπόθεση η οποία άρχισε να απασχολεί τη δικαιοσύνη τον περασμένο Αύγουστο μετά από καταγγελία που έκανε η ίδια η μητέρα σε βάρος του 18χρονου γιου της, κατηγορώντάς τον ότι βίασε τον 13χρονο αδελφό του!

Μάλιστα στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας ακόμα 18χρονος φίλος του μεγαλύτερου γιου ο οποίος επίσης κατηγορείται ότι εμπλέκεται.

Και τα δύο αδέλφια αντιμετωπίζουν προβλήματα νοητικής υστέρησης και έτσι ο 18χρονος μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Κορυδαλλού για χρονικό διάστημα έξι μηνών, καθώς είναι ανήλικος, όπου εξακολουθεί να βρίσκεται ως και σήμερα, ενώ ο 18χρονος φίλος και συγκατηγορούμενός του αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Στο πλαίσιο λοιπόν της διαδικασίας που ακολουθείται, η μητέρα, διά της συνηγόρου της κας Μύριαμ Τομαρά υπέβαλε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας που βαραίνει τον 18χρονο γιο της και τον φίλο του και προσκόμισε και τη λίστα με τους μάρτυρες που θέλει να συμπεριληφθούν στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», όλα ξεκίνησαν στις 20 Αυγούστου 2020 το μεσημέρι όταν η μητέρα των δύο αγοριών εμφανίστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και κατήγγειλε ότι ο 13χρονος γιος της που παρουσιάζει νοητικά προβλήματα, έπεσε θύμα βιασμού από τον μεγαλύτερο γιο της ο οποίος επίσης παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα.

Όπως είπε η μητέρα στους αστυνομικούς, οι δύο 18χρονοι μετέφεραν τον ανήλικο σε μία καλύβα και εκεί ο μεγαλύτερος αδελφός εξανάγκασε με τη βία τον ανήλικο σε γενετήσια πράξη αφού προηγουμένως τον βίασε.

Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια καταγγελία η όλη αυτή πράξη φέρεται να καταγράφηκε από το κινητό του 18χρονου αδελφού. Η μητέρα πρόσθεσε επίσης πως και πριν από ένα χρόνο ο ανήλικος γιος της είχε πέσει θύμα βιασμού από τον αδελφό του και το όλο περιστατικό είχε καταγράψει στο κινητό του τηλέφωνο, συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας.

Μετά την καταγγελία οι φερόμενοι ως δράστες προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ενώ πραγματοποιήθηκαν και σχετικές έρευνες τόσο στα σπίτια των δύο 18χρονων όσο και στο χώρο που φέρονται να διαπράχθηκαν τα καταγγελθέντα, από όπου λήφθηκε υλικό το οποίο θα αποσταλεί για έρευνα στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών της «Ροδιακής», εξεταζόμενοι από τους αστυνομικούς προανακριτικά, ο 18χρονος αδελφός αποδέχτηκε τις πράξεις του, ενώ ο 18χρονος φίλος του αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και δήλωσε πως πράγματι πήγαν στην καλύβα με τον συγκατηγορούμενό του, όπου και τους ακολούθησε ο 13χρονος. Ο ίδιος είχε πει πως όταν εισήλθε στη καλύβα εκείνος, είδε τα δύο αδέλφια με κατεβασμένα παντελόνια, γελούσαν όλοι μαζί και στη συνέχεια έφυγε.

Απολογούμενος ωστόσο στην ανακρίτρια Ρόδου, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», ο 18χρονος αδελφός αναίρεσε τα όσα προανακριτικά είχε δηλώσει στους αστυνομικούς και είπε απολογούμενος πως όλα όσα έγιναν στην καλύβα, έγιναν με τη θέληση του 13χρονου αδελφού του, ο οποίος ήταν αυτός που τα ξεκίνησε όλα.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι ο φίλος και συγκατηγορούμενός του δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση καθώς δεν βρίσκονταν μαζί τους στην καλύβα αλλά σπίτι του μαζί με την οικογένειά του.

Από την άλλη πλευρά, ο 18χρονος φίλος απολογούμενος, όχι μόνο αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται αλλά δήλωσε στην ανακρίτρια Ρόδου, πως ούτε καν βρέθηκε στην καλύβα όπου φέρονται να συνέβησαν όλα, όπως προανακριτικά είχαν ισχυριστεί τόσο ο ίδιος όσο και ο συγκατηγορούμενός του.

Αξίζει να σημειωθεί πως τους δύο κατηγορούμενους βαραίνουν επτά ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος τους και οι οποίες είναι οι εξής:
• Βιασμός κατ’ εξακολούθηση
• Συνέργεια σε βιασμό

• Γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που ο παθών συμπλήρωσε τα 12 αλλά όχι και τα 14 έτη
• Προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας
• Ενδοοικογενειακή απειλή
• Γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών
• Συνέργεια σε γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.

Αυτεπάγγελτη παρέμβαση του Εισαγγελέα
Ωστόσο η υπόθεση δεν σταματάει εδώ αφού, βάσει των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία των δύο αδελφών αλλά και τις καταθέσεις που έχουν δοθεί, υπήρξε αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας αρχής της περιοχής μας.

Πιο συγκεκριμένα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 47χρονου θείου αναφορικά με το περιστατικό βιασμού του 13χρονου από τον αδελφό του, ένα χρόνο πριν από το περιστατικό που είχε καταγγείλει η μητέρα.

Η τελευταία είχε μάλιστα δηλώσει τόσο στους αστυνομικούς όσο και στις καταθέσεις που έδωσε στη συνέχεια πως «και πριν από ένα χρόνο ο ανήλικος γιος της είχε πέσει θύμα βιασμού από τον αδελφό του, και το όλο περιστατικό είχε καταγράψει στο κινητό του τηλέφωνο, συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας».

Σε βάρος του 47χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκου και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη. Μάλιστα προχθές ο ίδιος απολογήθηκε στην ανακρίτρια Ρόδου όπου και αρνήθηκε τα  όσα του καταλογίζονται, επαναλαμβάνοντας τα όσα και προανακριτικά είχε δηλώσει, ότι δηλαδή προέβη σε αυτή την καταγραφή των όσων έκαναν τα δύο του ανίψια, με το κινητό του, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει ως «αποδεικτικά στοιχεία» στον πατέρα τους, τον οποίο και ενημέρωσε.
Ο 47χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Πηγή: rodiaki.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr