search-button
cross-out

Σήφης Βαλυράκης: Τον σκότωσε η προπέλα

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, η σορός του οποίου εντοπίστηκε στα ανοιχτά της Ερέτριας
Σήφης Βαλυράκης: Τον σκότωσε η προπέλα

Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις είναι η αιτία του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής που εξέτασε το σώμα του πρώην υπουργού, Νίκος Καλογριάς.

Συμπεραίνεται ότι ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη προκλήθηκε από την προπέλα του σκάφους του, καθώς για άγνωστη αιτία έπεσε στη θάλασσα. Ο ιατροδικαστής εντόπισε και κακώσεις στην πλάγια αριστερή του λαιμού, καθώς και σημάδια πνιγμού, που όμως χαρακτηρίζεται ως δευτερεύουσα αιτία θανάτου. Ο κ.Καλογριάς δεν διαπίστωσε να είχε υποστεί νωρίτερα έμφραγμα.

Που βρέθηκε η σορός του Σήφη Βαλυράκη
Υπενθυμίζουμε ότι ο 77χρονος πρώην υπουργός εντοπίστηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας κοντά σε νησίδα, από το Λιμενικό Σώμα, ενώ αγνοείτο από το μεσημέρι της Κυριακής. Το Λιμενικό βρήκε τη σωρό του κοντά στο μικρό νησί Πεζονήσι Ερέτριας (Νησί των Ονείρων).

Ο άτυχος άνδρας φορούσε καταδυτική στολή, σχεδόν 1 μίλι μακριά από το σημείο που βρέθηκε το σκάφος του. Η μηχανή του σκάφους δούλευε κανονικά, ενώ στο εσωτερικό του φωσκωτού βρίσκονταν δύο ψαροντούφεκα.

Ο πολιτικός κόσμος τον αποχαιρετά
“Ο Σήφης Βαλυράκης υπήρξε ένας γενναίος και ακέραιος δημοκράτης. Ατρόμητος αντιστασιακός στη δικτατορία και ανιδιοτελής βουλευτής και υπουργός στη Δημοκρατία. Πολιτικός αντίπαλος, αλλά ποτέ εχθρός. Και πάντα, ένας περήφανος Χανιώτης”, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του Σήφη Βαλυράκη. “Ειλικρινή συλλυπητήρια στην αγαπημένη του Μίνα και στους δικούς του ανθρώπους”, καταλήγει η δήλωση του πρωθυπουργού.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της υπογραμμίζει πως “η ξαφνική απώλεια του συντρόφου και φίλου Σήφη Βαλυράκη, μας γεμίζει θλίψη. Πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη δημοκρατία και την προοδευτική παράταξη. Μαχητής μέσα απο το ΠΑΚ στον αγώνα κατά της Χούντας. Συνοδοιπόρος του Ανδρέα Παπανδρέου στη μεγάλη πορεία του ΠΑΣΟΚ που οδήγησε στη μεγάλη νίκη του 1981. Από όπου και αν υπηρέτησε τη χώρα και την προοδευτική παράταξη , βουλευτής και υπουργός, διακρίθηκε για το ήθος του , την εργατικότητα του, την αφοσίωση στους στόχους της παράταξης και το χρέος στην πατρίδα”. Η κ. Γεννηματά εκφράζει “ειλικρινή συλληπητηρια στην οικογένεια του.”

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο του αναφέρει πως ” υπήρξε ένας αγωνιστής της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας” και εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. “Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας των Συνταγματαρχών συνελήφθη και βασανίστηκε. Καταφέρνοντας να αποδράσει συνέχισε τη σημαντική αντιδικτατορική του δράση στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της πολιτικής του πορείας από τη Μεταπολίτευση και μετά, άφησε με το προσωπικό του ήθος το δικό του αποτύπωμα στη δημόσια ζωή της χώρας”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Κάρολος Παπούλιας: Του έχω θυμώσει που έφυγε πρώτος
Με ένα πολύ συγκινητικό κείμενο ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επίσης αγωνιστής κατά της Δικτατορίας Κάρολος Παπούλιας, αποχαιρέτησε τον φίλο του Σήφη Βαλυράκη. Θυμίζοντας τους αγώνες του κατά της Χούντας και γράφοντας ότι του έχει θυμώσει που έφυγε πριν από εκείνον..

“Ο αντιδικτατορικός αγωνιστής που πήγε κολυμπώντας από τις φυλακές της Κέρκυρας στην Αλβανία έκανε την τελευταία του διαδρομή στην θάλασσα- που την λάτρευε. Τον φαντάζομαι να οδηγεί το φουσκωτό του, ψάχνοντας αυτό που κυνηγούσε: Ελευθερία.

Η πρώτη φορά που απέδρασε ήταν από το ΕΑΤ-ΕΣΑ. Η δεύτερη από τις φυλακές της Κέρκυρας. Και οι δύο προσπάθειες κινηματογραφικές. Δεν τις εξαργύρωσε ποτέ στο χρηματιστήριο της επαγγελματικής πολιτικής. Ούτε καν μιλούσε γι αυτές αν δεν τον πίεζες. Περισσότερο μιλούσε για την λατρεμένη του Μίνα παρά για τον εαυτό του. Ιδεαλιστής, ανιδιοτελής, θαρραλέος, πεισματάρης, παθιασμένος με την κοινωνική δικαιοσύνη, υπέροχος. Η κοινή μας πορεία στα μονοπάτια του σοσιαλισμού είχε την ομορφιά μιας μεγάλης φιλίας.

Δεν θα άντεχα ποτέ να σκεφτώ ότι ο Σήφης θα φύγει από την ζωή πιο γρήγορα από μένα. Και του έχω θυμώσει γι αυτή την τελευταία απόδραση από τη ζωή. Η οικογένεια του είναι δική μου. Στεκόμαστε δίπλα στη Μίνα και στα παιδιά του. Αντίο Σήφη μου. Καλή αντάμωση”.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr