search-button
cross-out

SMS 13033 – Μετακίνηση: Με αυτούς τους δύο κωδικούς θα βγαίνετε μετά τις 9 το βράδυ

Lockdown: Ανακοινώθηκε νέο πιο σκληρό lockdown στην Ελλάδα και το οποίο τίθεται σε εφαρμογή από το πρωί της Παρασκευής (11/11).
SMS 13033 – Μετακίνηση: Με αυτούς τους δύο κωδικούς θα βγαίνετε μετά τις 9 το βράδυ

Στις απολύτως αναγκαίες θα περιοριστούν οι μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου μετά τις 9:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ξεκαθάρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, για το επόμενο διάστημα (μετά τις 9 το βράδυ), επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο για εργασία, υγεία και μικρή βόλτα κατοικίδιου, ενώ για τα παραπάνω ισχύει κανονικά η χρήση του SMS 13033. Αναλυτικά:

  • Με τον αριθμό 1 στο 13033: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για σοβαρές περιπτώσεις υγείας
  • Με τον αριθμό 6 στο 13033: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για μικρή βόλτα κατοικίδιου.

Αναφορικά για την εργασία μετά τις 9 το βράδυ είναι απαραίτητο το έγγραφο μετακίνησης του εργοδότη, όπως ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, ο λόγος του περιορισμού βασίζεται στη διαπίστωση ότι πραγματοποιούνται περιττές μετακινήσεις, κυρίως σε οικίες πολιτών που αυξάνουν την κινητικότητα και άρα διευκολύνουν τη μετάδοση του ιού.

Περιορίζοντας την περιττή κινητικότητα σε όλη τη χώρα, περιορίζουμε τη μεταφορά, τη μετάδοση του ιού, περιορίζουμε τις πιθανότητες για νέα clusters, νέες συρροές, νέους επιδημιολογικούς πολλαπλασιαστές», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr