search-button
cross-out

Σπαρακτικό σκηνικό στο ΠΑΓΝΗ – Αεροβάπτισμα για τον δίχρονο Ζαχαρία

Προσευχές και αναφιλητά γίνονται ένα στους διαδρόμους του νοσοκομείου
Σπαρακτικό σκηνικό στο ΠΑΓΝΗ – Αεροβάπτισμα για τον δίχρονο Ζαχαρία

Βασανιστικά κυλούν τα λεπτά για την οικογένεια και τους φίλους του δίχρονου αγοριού που εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή στην Μονάδα Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Καθώς συμπληρώνεται ένα 24ωρο από την μοιραία “βουτιά” του μικρού στο βαρέλι με το ασβεστόνερο, οι ελπίδες παραμένουν ότι θα υπάρξει και συνέχεια στο πρώτο θαύμα που έγινε με την ανάταξή του μετά από σχεδόν δυο ώρες, χάρη και στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που έγινε στο Κέντρο Υγείας Χάρακα.

Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, οι γονείς του παιδιού ζήτησαν να αεροβαπτιστεί, κάτι που έγινε. Στον μικρό δόθηκε το όνομα Ζαχαρίας!
Συγγενείς και φίλοι έχουν σπεύσει στο πλευρό της οικογένειας, όσο το επιτρέπουν τα μέτρα που είναι σε ισχύ στο νοσοκομείο, να συμπαρασταθούν, να δώσουν ένα ψήγμα βοήθειας, όσο αυτό είναι δυνατό. Προσευχές και αναφιλητά γίνονται ένα στους διαδρόμους του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το απόγευμα της Πέμπτης εκδόθηκε ιατρικό ανακοινωθέν από τη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ σύμφωνα με το οποίο ο μικρός Ζαχαρίας παραμένει σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων και η ανταπόκρισή του στην πολλαπλή υποστήριξη που δέχεται είναι φτωχή. Όπως τονίζεται ακόμη οι γονείς του μικρού αγοριού έχουν ενημερωθεί για τη βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση.

Η ιστορία του Ζαχαρία έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, κι ένα “μακάρι” πλανάται στην ατμόσφαιρα.

Όπως έγραψε το cretalive νωρίτερα, συγκλονιστικές είναι και οι περιγραφές των γιατρών που “πάλεψαν” με νύχια και με δόντια μέχρι το δίχρονο αγόρι να δώσει σημάδια ζωής.
“Έγινε μία τεράστια προσπάθεια, αρκετής ώρας, με όλα τα πρωτόκολλα και όλα όσα έπρεπε να γίνουν”, είπε νωρίτερα σε δηλώσεις του ο Νίκος Δρακωνάκης, Γενικός γιατρός και Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Χάρακα.

“Το παιδί ήρθε σε εμάς χωρίς σημεία ζωής. Κάναμε το καθήκον μας σαν άνθρωποι και σαν γιατροί. Προσπαθήσαμε με όλη μας την ψυχή, με όλη μας τη δύναμη” είπε από την πλευρά του ο παιδίατρος του Κέντρου Υγείας, Κωνσταντίνος Πετούσης.

Πηγή: cretalive.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr