search-button
cross-out

Συγκίνηση για τον Ολυμπιονίκη Λεωνίδα Πελεκανάκη: Η μάχη με τον κορονοϊό και η άγρυπνη φρουρός του

Θλίψη έχει σκορπίσει στον ελληνικό αθλητισμό η είδηση του θανάτου από κορονοϊό του Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας Λεωνίδα Πελεκανάκη.
Συγκίνηση για τον Ολυμπιονίκη Λεωνίδα Πελεκανάκη: Η μάχη με τον κορονοϊό και η άγρυπνη φρουρός του

Ο 58χρονος ιστιοπλόος, ο οποίος μέχρι και τον Οκτώβριο, έδινε το «παρών» σε αγώνες ανοιχτής θαλάσσης, με τελευταίο αυτόν στην Ύδρα, έδωσε μάχη με τον κορονοϊό για δύο μήνες στο νοσοκομείο ΝΜΤΣ.

Άγρυπνη φρουρός στο πλευρό του Λεωνίδα Πελεκανάκη, ο οποίος ήταν αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό, η αδερφή του, Ιωάννα.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης γεννήθηκε στις 22/11/1962 και από μικρός βρέθηκε στο άθλημα της ιστιοπλοΐας. Ξεκίνησε κάνοντας όπτιμιστ στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά και συνέχισε σε άλλες ολυμπιακές κατηγορίες όπως Finn, Star, Soling ενώ υπήρξε και από τους κορυφαίους αθλητές στην ανοικτή θάλασσα με διεθνείς διακρίσεις.

Η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα του ήταν όταν κατέλαβε την 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες, το 1984, μεζί με τον Ηλία Χατζηπαυλή στην κατηγορία των Star.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης συμμετείχε στην ίδια κατηγορία τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ (200) όσο και σε αυτούς της Αθήνας (2004) καταλαμβάνοντας και στις δύο διοργανώσεις την 11η θέση ( στην Αυστραλία με τον Δημήτρη Μπούκη και στην Ελλάδα με τον Γιώργο Κοντογούρη).

Ο Ολυμπιονίκης ιστιοπλόος είχε αναδειχθεί και παγκόσμιος πρωταθλητής στο Soling το 1993 μαζί με τον Δημήτρη Δεληγιάννη και τον Τάσο Μπουντούρη.

Τα συλλυπητήρια της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας
Η Ελληνική Ιστιοπλοΐα θρηνεί σήμερα το θάνατο ενός καλού ανθρώπου και ενός μεγάλου αθλητή, Παγκόσμιου Πρωταθλητή και Ολυμπιονίκη.

Ο Λεωνίδας αξιωματικός που υπηρετούσε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων τίμησε με το ήθος του και την αξιοπρέπειά του το άθλημα της ιστιοπλοΐας. Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Λεωνίδα στη δίμηνη μάχη του στο νοσοκομείο, καθώς και στην άγρυπνο φρουρό του, την αδερφή του Ιωάννα.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ι.Ο. απευθύνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης
Συλλυπητήρια έστειλε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με ανάρτησή του στο twitter.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr