search-button
cross-out

Τα κορονο-πάρτι των εορτών: Η βίλα στο Ρέθυμνο, η αποθήκη – ταβέρνα στο Βόλο και τα… επιτραπέζια στη Νίκαια

Από πάρτι μέχρι λειτουργία ...αυτοσχέδιων χαρτοπαικτικών λεσχών
Τα κορονο-πάρτι των εορτών: Η βίλα στο Ρέθυμνο, η αποθήκη – ταβέρνα στο Βόλο και τα… επιτραπέζια στη Νίκαια

“Ανεμβολίαστοι” και ανεύθυνοι παραβάτες των μέτρων κατά της διασποράς του ιού, φαίνεται ότι αισθάνθηκαν… ασφαλείς με την έλευση του εμβολίου και την πρώτη μέρα του εμβολιασμού, αυτοσχεδίασαν μετατρέποντας οικιακούς και αποθηκευτικούς χώρους σε χαρτοπαικτικές λέσχες και… ταβέρνες. Ενδεικτικά το βράδυ της Τετάρτης άνοιξε και σύλλογος… επιτραπέζιων παιχνιδιών στη Νίκαια προκειμένου πέντε άτομα να ψυχαγωγηθούν με παιχνίδια στρατηγικής (!)

Το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 10 παραβάσεις και 49 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, υποχρέωση παρουσίαση πελατών μόνο με ραντεβού-clickaway κ.α.).Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 544 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 602 άτομα.

Πάθος με την χαρτοπαιξία
Στο Ρέθυμνο συνελήφθησαν 30 άτομα, τα οποία βρέθηκαν σε “οικιακή” χαρτοπαικτική λέσχη. Τα 14 έπαιζαν χαρτιά και οι υπόλοιποι παραβρίσκονταν στον ίδιο χώρο. Στον διοργανωτή της συνάθροισης επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ, και 600 ευρώ για μη χρήση μάσκας και άσκοπη μετακίνηση, κατά περίπτωση, στον καθένα από τους υπόλοιπους 29 παραβρισκόμενους.

Σημειώνεται πως η παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη είχε και τσιλιαδόρο με… κιάλια νυχτερινής όρασης προκειμένου να ειδοποιήσει σε ενδεχόμενο αστυνομικό έλεγχο. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 6.990 ευρώ ως προερχόμενο από τη διενέργεια των τυχερών παιγνίων, επιπλέον 600 τραπουλόχαρτα, 30 πλήρεις τράπουλες, 474 μάρκες πονταρίσματος.

Η αποθήκη έγινε…ταβέρνα
Στο Διμήνι Μαγνησίας λίγο έξω από τον Βόλο, ένας 53χρονος, είχε μετατρέψει την αποθήκη του σε… ταβέρνα. Οι αστυνομικοί που εισέβαλλαν στον χώρο το απόγευμα της περασμένη Κυριακής, με έκπληξη τον είδαν να έχει βάλει σούβλες με κρέατα, μουσική υπόκρουση, αλκοόλ και τουλάχιστον 10 “πελάτες”. Κάτι αντίστοιχο καταγράφηκε χθες τα ξημερώματα σε ταβέρνα στη Λ. Πάρνηθος στο Μενίδι. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη και επέβαλλαν πρόστιμο 5.000 ευρώ για παραβίαση αναστολής λειτουργίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε οκτώ πελάτες, οι οποίοι έτρωγαν τα ψητά τους και έπιναν κρασί σε τραπέζι.

Στην οδό Σολωμού στη Νίκαια, εντοπίστηκε ανοικτός ένας σύλλογος φίλων επιτραπέζιων τεχνικών παιχνιδιών ψυχαγωγίας και στρατηγικής. Συνελήφθη η 60χρονη αντιπρόεδρος του συλλόγου και επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ καθώς και 15νθημερη αναστολή λειτουργίας του. Στους παρευρισκόμενους επιβλήθηκαν από 600 ευρώ πρόστιμο σε 4 άτομα και 300 ευρώ σε ένα άτομο.

Σε Δυτική Μακεδονία και Πελοπόννησο επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ σε δύο ιερείς για λειτουργίες σε Ιερούς Ναούς παρουσία πιστών. Σε Νότιο Αιγαίο, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Χαλκιδική συνελήφθησαν συνολικά 17 άτομα για συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις και σε 13 άτομα επιβλήθηκαν τα αντίστοιχα πρόστιμα.

Την Κυριακή σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν 59.990 έλεγχοι, από τους οποίους οι 8.306 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Βεβαιώθηκαν συνολικά 1.230 παραβάσεις και έγιναν 49 συλλήψεις. Οι 984 ήταν παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και 234 για μη χρήση μάσκας.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr