search-button
cross-out

Θεσσαλονίκη: Εντολή για επίταξη δυο ιδιωτικών κλινικών από το υπουργείο Υγείας

Το τελεσίγραφο έληξε, οι κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι δραματική και η επίταξη έγινε πραγματικότητα. Δυο ιδιωτικές κλινικές και το προσωπικό τους περνούν υπό τον έλεγχο της 4ης ΥΠΕ με εντολή Κικίλια. Θα λειτουργήσουν από Δευτέρα, αφού διαμορφωθούν κατάλληλα πρώτα.
Θεσσαλονίκη: Εντολή για επίταξη δυο ιδιωτικών κλινικών από το υπουργείο Υγείας

Η επίταξη έγινε… πράξη, αφού στη Θεσσαλονίκη το σύστημα υγείας δεν αντέχει άλλο, οι νοσηλευόμενοι αυξάνονται καθημερινά με δραματικούς ρυθμούς, όπως και οι διασωληνωμένοι.

Το τελεσίγραφο που είχε δώσει το υπουργείο Υγείας στις ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη είχε λήξει από χθες στις 21:00 το βράδυ. Και νωρίς το πρωί της Παρασκευής (20.11.2020) το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε αυτό που (ουσιαστικά) περίμεναν όλοι: επίταξη.

Η επίταξη αναφορά σε δυο ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη και το προσωπικό τους, που περνούν υπό την 4η ΥΠΕ! “Απεστάλη σχετικό αίτημα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και παρά την προσπάθεια, δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης. Κατόπιν τούτου, βάσει του σχεδίου που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Υγείας και στο πλαίσιο του σχετικού νόμου που έχει ψηφιστεί στη Βουλή, από σήμερα 20/11/2020 με βάση το ΦΕΚ 5148, επιτάσσονται 2 ιδιωτικά θεραπευτήρια και το προσωπικό τους και τίθενται στη διάθεση της 4ης ΥΠΕ”, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Οι κλινικές που επιτάσσονται θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα (23.11.2020), όπως δήλωσε ο γγ του υπουργείου Υγείας στον ΣΚΑΙ, καθώς πρώτα πρέπει να γίνει τροποποίησή τους.

Δείτε την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας
Κατά τη διάρκεια του πρώτου, όπως και του δεύτερου κύματος της πανδημίας COVID-19, το Υπουργείο Υγείας ενέταξε στον εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης της κρίσης, τόσο τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία και την ΠΦΥ όσο και κλίνες απλές και ΜΕΘ non COVID του ιδιωτικού τομέα, σε αγαστή συνεργασία

Στο νομό Θεσσαλονίκης και μετά το πολύ επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο που δοκιμάζει τα όρια των νοσοκομείων όπως και του προσωπικού, κρίθηκε απαραίτητο να λειτουργήσουν απλές κλίνες COVID-19 και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Αφ’ ενός διότι τα νοσοκομεία του ΕΣΥ πρέπει να συνεχίσουν με ασφάλεια τις εφημερίες, τους αφ’ ετέρου διότι πρέπει να αποφευχθεί η πιθανότητα ενδο-νοσοκομειακής διασποράς του κορονοϊού λόγω του ραγδαία αυξανόμενου αριθμού των νοσηλευόμενων.

Απεστάλη σχετικό αίτημα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και παρά την προσπάθεια, δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Κατόπιν τούτου, βάσει του σχεδίου που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Υγείας και στο πλαίσιο του σχετικού νόμου που έχει ψηφιστεί στη Βουλή, από σήμερα 20/11/2020 με βάση το ΦΕΚ 5148, επιτάσσονται 2 ιδιωτικά θεραπευτήρια και το προσωπικό τους και τίθενται στη διάθεση της 4ης ΥΠΕ.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr