search-button
cross-out

Θρήνος στην Καβάλα για τον ιερέα – νοσηλευτή που έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό

Νικήθηκε από τον κορονοϊό ιερέας-νοσηλευτής – Έφυγε ο Μιχαλάκης μας, η "σβούρα των θαλάμων" γράφουν στον αποχαιρετισμό του
Θρήνος στην Καβάλα για τον ιερέα – νοσηλευτή που έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό

Λύπη προξενεί στην Καβάλα, ο θάνατος το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Καβάλας, από κορονοϊό όπου νοσηλευόταν εδώ και μέρες, ο ιερομόναχος πατέρας Γαβριήλ, κατά κόσμον Μιχάλης Νικολαΐδης.

Ο 53χρονος άνδρας εργαζόταν αρχικά ως νοσηλευτής, προτού γίνει διοικητικός υπάλληλος κι εν συνεχεία προϊστάμενος στην υπηρεσία πρωτοκόλλου του νοσοκομείου.

Πριν 1,5 χρόνο πήρε την απόφαση να ακολουθήσει τον δρόμο του Θεού και χειροτονήθηκε ιερέας, χωρίς ωστόσο να εγκαταλείψει το πόστο του.

Ο μικρόσωμος άνθρωπος με τη μεγάλη ψυχή

Γιατροί και νοσηλευτές έχουν μόνο καλά λόγια να πουν γι’ αυτόν τον μικρόσωμο άνθρωπο με την γιγάντια ψυχή, που επί 25 ολόκληρα χρόνια έδινε καθημερινά τον καλύτερο του εαυτό ως νοσηλευτής, προτού γίνει διοικητικός υπάλληλος κι εν συνεχεία προϊστάμενος στην υπηρεσία πρωτοκόλλου του νοσοκομείου.

“Ήταν ο Μιχαλάκης μας, η σβούρα των θαλάμων που έτρεχε, πάνω κάνω με αυτή την αστείρευτη ενέργεια του για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς μας” λέει η Κατερίνα Πετράκη, πρόεδρος εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. “Μπορεί να του έλειπε μπόι, όμως η καρδιά του ήταν τόσο μεγάλη που μας χωρούσε όλους” προσθέτει.

Η πρόεδρος των εργαζομένων τον είχε επισκεφτεί πριν από λίγες μέρες και προσπάθησε να του δώσει κουράγιο για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που αντιμετώπιζε. Ενώ όλα έδειχναν ότι μπορούσε να ξεπεράσει τον κίνδυνο (του είχε πέσει ο πυρετός) ξαφνικά οι γιατροί αναγκάστηκαν να τον διασωληνώσουν. Έκτοτε η ψυχολογία του έπεσε και ο ιός τον κατέβαλε, όπως γράφει το xanthipost.

ιερέας

Αποχαιρετισμός του νοσοκομείου

Ο Μιχάλης Νικολαϊδης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο νοσοκομείο και στην τοπική κοινωνία.

Για την απώλειά του, η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Καλό ταξίδι Μιχάλη…

Σήμερα χάσαμε έναν καλό συνεργάτη, έναν στενό φίλο και ένα μέλος της οικογένειας του Νοσοκομείου. Η απώλεια του Μιχάλη μάς βύθισε στη θλίψη και άφησε ένα κενό στις ψυχές μας το οποίο δύσκολα θα αναπληρωθεί, όπως δεν αναπληρώνεται το χαμόγελο και η αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου που πάντα έδινε δύναμη και κουράγιο στους συνανθρώπους του, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές του. Καλό ταξίδι Μιχάλη. Εμείς, οι συνάδερφοί σου, οι φίλοι σου, θα σε θυμόμαστε για πάντα…

Εκ μέρους της Διοίκησης
Ο Διοικητικός Διευθυντής
Βασίλης Αγγελίδης”

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr