search-button
cross-out

Τιτίκα Σαριγκούλη: Το συγκινητικό «αντίο» του ΚΚΕ στην μεγάλη ηθοποιό

Με μια συγκινητική ανακοίνωση, το ΚΚΕ αποχαιρετά τη μεγάλη ηθοποιό Τιτίκα Σαριγκούλη που πέθανε σε ηλικία 87 ετών.
Τιτίκα Σαριγκούλη: Το συγκινητικό  «αντίο» του ΚΚΕ στην μεγάλη ηθοποιό

Η Τιτίκα Σαριγκούλη πορεύτηκε στο πλάι του ΚΚΕ, κάτι το οποίο εξέφραζε δημόσια με κάθε ευκαιρία.

Το 2015, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απένειμε τιμητικό έπαινο στην Τιτίκα Σαριγκούλη μετά την παράσταση «Βάκχες» του Ευριπίδη που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβρη του 2015 στο Θέατρο της Πετρούπολης, μια παράσταση που παρουσιάστηκε και στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Η Τιτίκα Σαριγκούλη έγραψε και σκηνοθέτησε θέατρο, ενώ πρωταγωνίστησε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις με τελευταία το κλασικό έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα», παράσταση που παρουσιάστηκε τον περασμένο Γενάρη και στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, το 2019.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ
Αποχαιρετούμε με θλίψη την αγαπημένη ηθοποιό και συγγραφέα Τιτίκα Σαριγκούλη, που για 60 χρόνια υπηρέτησε με πάθος την τέχνη της μέσα από το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Αεικίνητη, γεμάτη ζωντάνια και με καινούργια πάντα σχέδια, για την επόμενη καλλιτεχνική της δουλειά, η Τιτίκα είχε μια γεμάτη και δημιουργική ζωή ως την τελευταία της πνοή. Ξεχωριστή θέση στην καρδιά της είχαν τα περισσότερα από 60 βιβλία της με θέματα αντλημένα κύρια από την ιστορία, που την προσέγγιζε με έναν ιδιαίτερο και πρωτότυπο τρόπο, βασισμένη στις μελέτες της πάνω στο αρχαίο δράμα.

Προσωπικότητα ξεχωριστή, πηγαία, ανυπόταχτη, με ισχυρή θέληση και πείσμα όπως ήταν, δεν έχανε ευκαιρία για να δηλώσει με παρρησία την προσήλωσή της στην κομμουνιστική ιδεολογία, να υπερασπιστεί την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος και του πρώτου εργατικού κράτους, της Σοβιετικής Ένωσης, να στηλιτεύσει με λόγια τσεκουράτα την αστική πολιτική υποστηρίζοντας με σθένος τις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Για την προσφορά της στο θέατρο της απονεμήθηκε το 2015 τιμητικός έπαινος από τον Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, μετά την παράσταση «Βάκχες» του Ευριπίδη στο Θέατρο της Πετρούπολης. Η τελευταία θεατρική παρουσία της ήταν στο έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», που με ιδιαίτερο ενθουσιασμό παρουσίασε και στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Γενάρη του 2019.

Στους αγώνες του σήμερα και του αύριο θα θυμόμαστε πάντα την ευχή της : «Το νέο αίμα του Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τους φίλους της.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr