search-button
cross-out

Tραγωδία στην Ερέτρια: 20.000 Volt σκότωσαν ακαριαία τους τρεις εργαζόμενους

Οι νεκροί είναι μέλη συνεργείου συνεργαζόμενου με τον ΔΕΔΔΗΕ που αντικαθιστούσε κεντρική κολώνα ηλεκτροδότησης- Στο νοσοκομείο τέταρτος εργάτης που τραυματίσθηκε- Στην πλατεία του χωριού Γυμνό το πολύνεκρο δυστύχημα με τους κατοίκους να γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της αδιανόητης τραγωδίας
Tραγωδία στην Ερέτρια: 20.000 Volt σκότωσαν ακαριαία τους τρεις εργαζόμενους

Αδιανόητη τραγωδία  έγινε περίπου στις 2 το μεσημέρι  στο Γυμνό  Ερέτριας, όπου τέσσερα μέλη συνεργείου του Άκτωρα, που συνεργαζόταν με τον ΔΕΔΔΗΕ χτυπήθηκαν από ρεύμα ενώ άλλαζαν κολώνα της ΔΕΗ. Οι τρεις εργαζόμενοι είναι νεκροί, ενώ ο συνάδελφός του είναι  τραυματισμένος. Επί τόπου σπεύδουν  ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και όχημα της Πυροσβεστικής Χαλκίδας. Ο ένας εκ των τριών εργατών βρέθηκε νεκρός πάνω στην κολώνα. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι δύο νεκροί είναι Έλληνες και ο τρίτος συνάδελφός τους αλβανικής καταγωγής που ζούσε σε κοντινό χωριό από αυτό που συνέβη η τραγωδία.  Το δυστύχημα έγινε στην πλατεία του χωριού, όπου γινόταν αντικατάσταση κεντρικής κολώνας με κατοίκους του χωριού να γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της φρίκης. Χρειάσθηκε ειδικό καλαθοφόρο όχημα για να μεταφερθεί η σορός από την κολώνα, στην οποία απανθρακώθηκε ο άτυχος εργάτης.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων στο Γυμνό Ευβοίας που τηλεφώνησαν στο ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα

Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι καλούσαν απεγνωσμένα σε βοήθεια, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο θάνατος για τα τρία μέλη του συνεργείου  ήταν ακαριαίος. Ο ένας εκ των τριών βρέθηκε νεκρός πάνω στην κολώνα και  δυνάμεις της Πυροσβεστικής απομάκρυναν τη σορό του, ενώ οι άλλοι δυο κείτονταν νεκροί στο έδαφος. Αυτόπτες μάρτυρες τηλεφώνησαν στο ΕΚΑΒ και στην Πυροσβεστική αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Καίγεται μια κολώνα και  ένας άνθρωπος είναι κρεσμασμένος πάνω!». Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε μέσα σε λίγα λεπτά, όμως ήταν ήδη αργά. Εκτός από τους τρεις νεκρούς υπάρχει κι ένας ακόμη εργάτης ο οποίος είναι τραυματισμένος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. Γιώργο Αδαμίδη εξωτερικά συνεργεία εργάζονταν στην περιοχή του Γυμνού Ευβοίας για συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών του δικτύου. «Η πρώτη εικόνα που ξέρουμε είναι πως έγινε κάποιο ατύχημα, κόπηκε κάποιο σύρμα και με την ταλάντωση του έτσι όπως κόπηκε και πήγε και ακούμπησε στην μέση τάση, αφού ηλεκτρίστηκε αυτό με την σειρά του τρεις εργαζόμενοι στην κολώνα τους χτύπησε το ρεύμα, περισσότερο από 20.000volt επιφέροντας τους ακαιραίο θάνατο, δεν έχουμε ακόμα την εικόνα γιατί τώρα πηγαίνουν στο σημείο για αυτοψία».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr