search-button
cross-out

Βαρύ πένθος στον Έβρο: Πώς έχασε τη ζωή του ο 46χρονος πυροσβέστης πατέρας τριών παιδιών (Photos)

Ο 46χρονος πυροσβέστης και πατέρας τριών παιδιών πνίγηκε εν ώρα υπηρεσίας ενώ περιπολούσε σε πληγείσες από πλημμύρες περιοχές
Βαρύ πένθος στον Έβρο: Πώς έχασε τη ζωή του ο 46χρονος πυροσβέστης πατέρας τριών παιδιών (Photos)

Θρηνεί το Πυροσβεστικό Σώμα τον θάνατο του 46χρονου πυροσβέστη και πατέρα τριών παιδιών. Ο πυροσβέστης πνίγηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας που προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο πυροσβέστης ήταν πλήρωμα σε όχημα με άλλους δύο συναδέλφους του και πραγματοποιούσαν περιπολία στην περιοχή που είχε πληγεί από πλημμύρες. Σύμφωνα με ότι γίνεται γνωστό, κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο οι πυροσβέστες κατέβηκαν από το όχημα με τον 46χρονο να παρασύρεται από όγκο νερού.

Το πυροσβεστικό όχημα είτε ακινητοποιήθηκε είτε εξετράπη της πορείας του, στην εθνική οδό Αλεξανδρούπολης-Κήπων κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο. Ο 46χρονος βγήκε από το όχημα με συναδέλφους του, ωστόσο τα ορμητικά νερά τον παρέσυραν και έπεσε μέσα σε φρεάτιο.

“Το μικρό πυροσβεστικό όχημα πέρασε από ένα μικρό ρέμα που υπερχείλισε, και μπλόκαρε, με συνέπεια το μπροστινό τμήμα του να βυθιστεί στα νερά… Ο συνοδηγός κατάφερε να βγει, αλλά ο οδηγός παρασύρθηκε βγήκε στην πλευρά του αεροδρόμιου και εντοπίστηκε νεκρός. Ήταν άνω των 40 ετών”, είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Βαρύ πένθος στον Έβρο: Πώς έχασε τη ζωή του ο 46χρονος πυροσβέστης πατέρας τριών παιδιών [εικόνες]

Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η επιχείρηση απομάκρυνσης 21 μαθητών και 2 νηπιαγωγών από το νηπιαγωγείο του Απαλού στον Έβρο. Όλα τα νήπια και οι δύο νηπιαγωγοί είναι καλά στην υγεία τους. Την ίδια ώρα παραμένουν “εγκλωβισμένοι” για προληπτικούς λόγους στο δεύτερο όροφο του σχολείου οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Απαλού, λόγω πλημμύρας.

Έβρος Πλημμύρες 2

Να σημειωθεί πως έντονη είναι η κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή του Έβρου, με δρόμους να πλημμυρίζουν σε πολλά σημεία. Λόγω έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, από τον οικισμό Θυμαριάς έως τον οικισμό Προβατώνα.

Πυροσβεστική Έβρος 2
Έβρος Πλημμύρες 3

Το δελτίο Τύπου της Πυροσβεστικής

Σήμερα, τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, το Π.Σ. 3538 της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης εκτελούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης για παροχή βοηθείας. O Αρχιπυροσβέστης Ζαφειρόπουλος Ιωάννης, ετών 46, ενώ βρισκόταν εκτός του ανωτέρω οχήματος, παρασύρθηκε από όγκο νερών εντός τσιμενταύλακα. Αφού εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr