search-button
cross-out

Βόλος: Πληθαίνουν οι καταγγελίες για παρενόχληση ανήλικων ποδοσφαιριστών από φροντιστή

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για παρενόχληση ανήλικων αγοριών – ποδοσφαιριστών από 30χρονο φροντιστή σε Ακαδημία Ποδοσφαίρου στον Βόλο.
Βόλος: Πληθαίνουν οι καταγγελίες για παρενόχληση ανήλικων ποδοσφαιριστών από φροντιστή

Η υπόθεση ερευνάται από την Αστυνομία, σε συνεργασία με την Εισαγγελία Βόλου, για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Η υπόθση που προκαλεί φρίκη
Σύμφωνα με το magnesia.gr, όλα ξεκίνησαν προ 15 ημερών περίπου, όταν έγινε προφορική καταγγελία γονέα ότι ένας άνδρας περίπου 30 χρονών, έστειλε στο κινητό τηλέφωνο ανήλικου παίκτη συγκεκριμένης ομάδας, γυμνή φωτογραφία του, με μήνυμα – πρόσκληση. Ακολούθησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογο μήνυμα και σε δεύτερο ανήλικο, όπως κατήγγειλαν οι γονείς του στην Αστυνομία.

Τις τελευταίες ημέρες έγιναν άλλες δύο καταγγελίες γονέων ανήλικων αγοριών στα οποία ο φερόμενος ως δράστης, έστειλε φωτογραφίες του σε άλλα δύο παιδιά, ενώ οι αρχές αναμένουν και άλλους γονείς να προχωρήσουν σε καταγγελίες, για να αποκαλυφθεί το μέγεθος της πράξης του φερόμενου ως δράστη.

Σταμάτησε άμεσα η συνεργασία με τον Σύλλογο
Όπως αναφέρουν πληροφορίες του magnesia.gr, η υπόθεση απασχολεί τον αθλητικό σύλλογο από τον Ιανουάριο, όταν έγινε αντιληπτό ότι έστειλε γυμνές του φωτογραφίες σε ανήλικα παιδιά (δύο από τα οποία είναι κάτω των 15 και ισάριθμα πάνω από 15 χρονών) και ήδη σταμάτησε τη συνεργασία του με τον Σύλλογο.
Η υπόθεση έφτασε στην Αστυνομία προ περίπου 15 ημερών, όταν δύο γονείς κατήγγειλαν το συγκεκριμένο άτομο, ηλικίας περίπου 30 χρονών, ότι έστελνε γυμνές του φωτογραφίες σε ανήλικους αθλητές της ομάδας, στην οποία απασχολούνταν ως φροντιστής ή και βοηθός προπονητή.

Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν έγινε αντιληπτό στον Σύλλογο τι συμβαίνει, διακόπηκε η συνεργασία με τον νεαρό και μάλιστα πολύ καιρό πριν γίνουν οι καταγγελίες στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η ακαδημία στην οποία εργαζόταν ο φερόμενος ως δράστης ενημερώθηκε από μητέρα παιδιού άλλης αθλητικής ακαδημίας ότι έστελνε περίεργα μηνύματα στο παιδί της.

Ο Σύλλογος άρχισε εσωτερική έρευνα για να δει αν είχε στείλει και σε παιδιά δικά του τέτοια μηνύματα, ενώ ο φερόμενος ως δράστης απομακρύνθηκε άμεσα από την ομάδα και μέλη του Συλλόγου προέτρεψαν την γυναίκα να κάνει καταγγελία στην Αστυνομία.

Προχωρά η έρευνα
Όπως αναφέρει το magnesia.gr, τη στιγμή που έγιναν οι καταγγελίες των γονέων στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, εντοπίστηκε ο φερόμενος ως δράστης, ενώ αναμένονται καταγγελίες και άλλων γονέων, που ίσως δεν γνώριζαν τι συνέβαινε στα παιδιά τους και αν εστάλησαν άσεμνες φωτογραφίες στα τηλέφωνά τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η δικογραφία και να σταλεί στην Εισαγγελία.

Ήδη για την υπόθεση φέρεται να έχει ενημερωθεί η εισαγγελέας ανηλίκων Βόλου, που έχει συνεργασία με την Αστυνομία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προς το παρόν στοιχειοθετείται μόνο η κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ επειδή στο τηλέφωνο του φερόμενου ως δράστη, εντοπίστηκε και η φωτογραφία ενός ανήλικου, εξετάζεται αν στοιχειοθετείται η κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων.

Σημειώνεται τέλος, ότι ο 30χρονος εντοπίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, κατασχέθηκαν το κινητό του τηλέφωνο και ο φορητός υπολογιστής του, ενώ κλήθηκαν και κατέθεσαν για την υπόθεση μέλη του Συλλόγου.

Αναστάτωση στους αθλητικούς συλλόγους του Βόλου
Την ίδια ώρα οι αθλητικοί σύλλογοι που διατηρούν ακαδημίες στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου αναστατώθηκαν από την είδηση και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις οι περισσότεροι έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν τους αφορά η συγκεκριμένη υπόθεση.

Όπως τόνισαν στο σύνολό τους όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με το «Μagnesiasports» με τέτοια θέματα δεν παίζει κανείς, και στόχος ήταν και παραμένει πρωτίστως η προστασία των μικρών αθλητών και αθλητριών, ανεξαρτήτως σπορ και σε τοπικό επίπεδο. Μάλιστα, πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν λόγο για ένα πρωτοφανές γεγονός για τα δεδομένα της περιοχής, που ωστόσο οδηγεί τους πάντες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ό,τι αφορά ανάπτυξη συνεργασιών στο πλαίσιο αθλητικών ακαδημιών, περιμένοντας βέβαια και το αστυνομικό πόρισμα αλλά και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr