search-button
cross-out

Γλυκό κουταλιού κουμ κουάτ από την Εύα Παρακεντάκη!

Απόλυτα επιτυχημένο. Φτιάξτε το και θα το διαπιστώσετε!
Γλυκό κουταλιού κουμ κουάτ από την Εύα Παρακεντάκη!

Συστατικά

  • 1 κιλό κούμ κουάτ
  • 1000 γρ. ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνι νερό εμφιαλωμένο
  • χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Διαλέγουμε καλογινομένους καρπούς αλλά παράλληλα υγιείς.Τρυπάμε τα κουμ κουάτ με μια οδοντογλυφίδα.Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό να βράσει και βράζουμε μαζί τα κουμ κουάτ για 10 λεπτά.Σουρώνουμε, βάζουμε καινούριο νερό και ξαναβράζουμε 4 φορές για να ξεπικρίσουν. Την 1η φορά τα βράζουμε για 10 λεπτά. Τις επόμενες τέσσερις φορές, αφήνουμε να πάρουν απλά βράση και ξανασουρώνουμε.

Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι.

Παράλληλα φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάοζυμε τα τρία ποτήρια νερό με τη ζάχαρη. Όταν ξεκινήσει το σιρόπι τον βρασμό μετράμε 7 λεπτά και μετά ρίχνουμε μέσα τα κουμ κουάτ.  Συνεχίζουμε το βρασμό σε μέτρια φωτιά προς χαμηλή φωτιά, για άλλα 12 λεπτά ενώ ξαφρίζουμε και προσέχουμε γιατί φουσκώνει και χύνεται καθώς βράζει .

Κλείνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε στην κατσαρόλα για ένα 24ωρο.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Eva’s cooking

Latest

zinapost.gr