Αυγά με ντομάτα του Άκη Πετρετζίκη

Λοιπόν… Κάτι σαν στραπατσάδα αλλά χωρίς να στραπατσάρονται τα αυγά… Μια συνταγή που η φτιάχνουν πολύ σε όλη τη βόρεια Αφρική και την μέση Ανατολή. Στην Αφρική έφτασε από τους Εβραίους και λένε ότι είναι συνταγή από την Οθωμανική αυτοκρατορία.
Χρόνος Εκτέλεσης : 30 λεπτά
Κόστος: 5.00 €
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μερίδες: 4
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
4 μεγάλες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
λίγο πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
4 αυγά
μία πρέζα κύμινο
λίγο μπούκοβο
αρωματικά της αρεσκείας σας ψιλοκομμένα
300 γραμμάρια φέτα σε μικρά κομμάτια
Συνοδεύουμε με ψωμί
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια βάζουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και σοτάρουμε για λίγο ακόμα.
Μετά ρίχνουμε τις ντομάτες που έχουμε τρίψει, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το μπούκοβο και αφήνουμε να βράσει για 5-10 λεπτάκια ή μέχρι να τραβήξει τα περισσότερα υγρά.
Στο τέλος σπάμε τα αυγά προσεκτικά μέσα στο τηγάνι και πάνω στη σάλτσα μας. Κλείνουμε με καπάκι ή με μεμβράνη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
Για να σερβίρουμε, κόβουμε το ψωμί σε φέτες, μοιράζουμε το φαγητό σε 4 μερίδες και το βάζουμε πάνω στις φέτες ψωμιού. Από πάνω ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα αρωματικά μας και τη φέτα.
Πηγή: oisyntagesmoy.gr
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.